Last news in Fakti

15 Март, 2024 15:15 1 228 3

Актьор от сериала "Игра на калмари" бе осъден за сексуален тормоз

  • о йон-су-
  • актьор-
  • игра на калмари-
  • сексуален тормоз-
  • съд-
  • затвор

Южнокорейският актьор О Йон-су получи присъда от осем месеца

Актьор от сериала "Игра на калмари" бе осъден за сексуален тормоз - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Южнокорейският актьор О Йон-су, известен с ролята си в първия сезон на хитовия сериал "Игра на калмари" на Нетфликс, бе признат за виновен в сексуален тормоз и получи условна присъда, съобщиха АФП и Ройтерс, позовавайки се на съдебен представител.

Районният съд в град Сувон осъди актьора на осем месеца затвор условно за две години, както и на 40 часа обучение в програма за терапия срещу сексуална агресия.

О Йон-су, който е на 79 години, бе обвинен за случай на сексуално посегателство през 2017 г., но отрече обвинението. На излизане от съда той каза пред журналисти, че възнамерява да обжалва присъдата. Актьорът разполага със седем дни за процедурата.

Прокуратурата обвини О през 2022 г. и поиска присъда от една година затвор, съобщиха местни медии. Южнокорейската организация за защита на правата на жените Womenlink приветства съдебното решение и призова актьора да се извини на жертвата. "Обвиняемият прилича на други извършители на сексуално насилие в киното в миналото, които се опитват да прикрият сексуалното си насилие като "услуга" и "приятелство", написаха от организацията в социалната мрежа Екс (известна преди като Туитър).

Актьорът бе отличен със "Златен глобус" за поддържаща роля за превъплъщението си в образа на О Ил-нам или играч 001 в хитовата поредица "Игра на калмари", който впоследствие се оказа задкулисният организатор на кървавото развлечение за богаташи. Той е първият южнокореец, спечелил престижната кинонаграда. Заради обвинението той отпадна от бъдещ филмов проект в Република Корея.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пфффф

    3 5 Отговор
    Доста противен старчок!

    Коментиран от #2

  • 2 Ко речи?

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пфффф":

    Радвай се да доживееш до неговата възраст!

    Коментиран от #3

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ко речи?":

    Тоа е пръцнал у зельето