Last news in Fakti

16 Март, 2024 18:19 7 849 54

Лияна Панделиева: "Хелс Китчън е жив пример за насилие и унижение над жени, унижение на всички участници"

  • лияна панделиева-
  • хелс китчън-
  • мнение

Вижте мнението на журналистката за нашумялото кулинарно шоу

Журналистката Лияна Панделиева отново изказа мнение за нашумялото кулинарно шоу "Хелс Китчън" и отприщи сериозна дискусия в социалните мрежи. Известното шоу има доста последователи и почитатели, но случващото се във формата е доста притеснително и Панделиева обърна сериозно внимание точна на това...

"Хелс Китчън е жив пример за насилие и унижение над жени, унижение на всички участници. Това, че хората са в шоуто доброволно, не прави формата по-малко унизителен, нито демонстрацията на грубост по-малко отвратителна. Треперещи, плачещи хора, обиди, ругатни - това е школа и вдъхновение за всеки, който търси подход да бъде насилник. Форматът сам по себе си оправдава насилието. Точка.", пише Панделиева в социалните мрежи.Напоследък негативните коментари от зрители са все по-често явление.

"Как може да им се изсипват чиниите върху главите, как може да се крещи по този грозен начин и да ги замерят с различни предмети. Това е подсъдимо", питат фенове на предаването, пише "БЛИЦ".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 34 Отговор
    Извинявайте, ама тая с физиономия и вежди на Енгри Бърдс Симона си е само за такива неща

    Коментиран от #17

  • 2 Наклия

    37 3 Отговор
    Майко колко откачени има!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дрън дрън та пляс

    55 6 Отговор
    За пари всичко правят тия.... жени
  • 5 ха ха

    24 35 Отговор
    Тази е за претопяване. Пак нещо са и подхвърлили от давоските феминацистки...
  • 6 Мунчо

    74 3 Отговор
    Човек за пари е готов да стане за резил... Не, че нещо, ама и баш "шефа" е един "готвач", та няма накъде... Буламачи и техники на приготвяне като за зидаро-мазачи... 🤣
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    25 12 Отговор
    Е нали за това скачА❗
    За по-малките , таА ни се усмихваш от всички плакати, буквално отвсякъде❗
    Детето на демокрацията, лицето на демокрацията❗

    Коментиран от #8

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    УСМИХВАШЕ
    /моя гр./
  • 9 Режисьор

    76 4 Отговор
    Всичко е театър, електората много затъпя и не може да стопли. Ама като няма храна поне зрелищата са доста. Ниско качество, ама има за всеки по нещо, ферми, ергени, какво му душа сака на населението. Ако няма зрелища, току виж почнали да усещат, че ги управляват разни джуджета, Пепита и нотариуси.

    Коментиран от #16, #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БгТопИдиот🇧🇬

    24 30 Отговор
    Лияна Панделиева-краварското лице на промяната 89.

    Бабо краварска скрии се !

    Остави БГ популацията на ляп и зрелищата.
  • 12 Права е

    48 4 Отговор
    Но за съжаление на простотията тези неща им допадат.
  • 13 Гаглей

    32 1 Отговор
    Шеф Ангелов много са го драли в училище, за това
  • 14 Учуден съм че

    53 3 Отговор
    Лияна Панделиева гледа подобни предавания направени от простаци за зрители с празно пространство между двете уши.Какъв човек трябва да бъдеш за да гледаш това предаване биг брадър фермата сървайвър като неволно вземаш простащината която излъчват подобни бози и после се чудим защо младежите ни са също такива.
  • 15 Абсолютно!

    74 1 Отговор
    Такава вербална агресия има в това предаване, която е нон стоп! Именно поради тази причина не го гледам. Този шеф готвач, вероятно мисли , че като крещи и се държи грубо, е голям мъжкар. Точно обратното е. Не разбирам смисъла на такова предаване, в което се крещи непрекъснато.
  • 16 Хич ми не трябва

    56 3 Отговор

    До коментар #9 от "Режисьор":

    Точно такъв театър! Ако искам да гледам професионален театър ще си купя билет и ще отида. Айде, няма нужда от подобни крясъци и истерии! Тъпо и безмислено предаване, което, разбира се не гледам. И слава Богу
  • 17 Супер

    51 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кой би се хванал на такава идиотска работа? Всеки нормален човек обича спокойната работна обстановка. Такъв нагъл началник, има голяма вероятност да го отнесе при първи изблици на гняв..
  • 18 Ами, то като погледна

    50 0 Отговор

    До коментар #9 от "Режисьор":

    Всичко е театър. Евтин при това. Специално това предаване, не знам дали е по сценарий непрестанното врякане на шефа, но е изключително натоварващо за гледане. Наистина не разбирам хора, на които им харесва. Лично аз предпочитам като пусна тв да не ме напряга това, което гледам, затова и изобщо не го харесвам. Разни хора, разни идеали.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тома

    19 1 Отговор
    Ама тези за това са отишли там.Даже ако ги нае.....т пред камерата ще им е по голям гуд
  • 21 хах

    20 0 Отговор
    Ако се унижават за пари, какво е?
  • 22 Васил

    9 16 Отговор
    Никой не ги е карал насила що не видят Hells Kitchen с Гордан Рамзи там е доста по брутално тука е като ще им се види като комедия.

    Коментиран от #52

  • 23 Ххххххххххх

    16 1 Отговор
    Тогава защо тези жени участват в това шоу?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Васко безкеца

    15 3 Отговор
    Еми то за туй се нарича "хелс", демек адска. Иначе ще е "хевънс", демек райска.
  • 26 Ами да

    33 1 Отговор
    Абсолютна глупост е това предаване! Какъв ад!? Режат домати и го представят за нещо много важно! А главният готвач и режисьора са ид.. ти! Няма "шефове", готвачи са!
  • 27 Тарзан

    27 1 Отговор
    В "ергена" унижението е много по-голямо, ама е увито в целофан и рози

    Коментиран от #36

  • 28 Горски

    25 0 Отговор
    Черпак Ангелов, ту соса му студен, ту горещо, то пък друго нещо. Рядък бил, гъст, ама той самия си е един г, бил, много солен, безсолен, пърлив. Чудя се как за едни хартийки, участниците са принудени да ги унижават по-този начин. Изливане на манджи по куртките им, на главите, обиди пред гостите. Как пък един не се намери да му разбие мутрата на този монтански палячо. Досега всички, които спечелиха 100-те лиляди не се задържаха при него. Хич не им завиждам на работещите в неговия ресторант.
  • 29 Край

    21 0 Отговор
    Пълно опоростачване да крещиш по човечета а те да реват като магарета и то за какво ... за някакви си болумачи и татлии. Резултата и от най-прекрасното гурме е кафява лошо миришеща маса след която се пуска водата. Приготвянето на храна не трябва да отнема повече от половин-един час на ден на едно семейство. И НЕ. Това не е изкуство нито наука. И готвачите не са никакви шефове а обикновени кашавари.
  • 30 Крилце, или кълка

    19 3 Отговор
    Попадайки понякога на рекламите на това тъпо шоу съм за замислял, че ако бях достатъчно глупав и суетен да попадна в него, тва п.омиярче водещия, изживяващ се като звезда, щеше да получи мощен удар с тиган по овчата главичка, при първия крясък. Ако пък той имаше късмета да попадне при мен в казармата, редовно щеше да ходи с опърлен врат и изобщо как стигнахме до тук?! По времето на лошия социализъм, България имаше безброй истински, при това световноизвестни звезди: многобройни световни рекордьори по вдигане на тежести, борци и в двата стила, грациите от художествената гимнастика /от спортната също/, боксьори, гребци и т.н.т. Олимпийските титли и медали няма как да изброя тук..., а, да не забравя и космонавтите! Колко ниско сме слезли говори факта, че днес "звездите" ни са няколко кашавари, като този на снимката.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Вергина

    12 0 Отговор

    До коментар #30 от "Крилце, или кълка":

    Долнопробието е по-лесно постижимо, не изисква особен талант, а предимно ровене в мръсотията. Държи хората в низките страсти, принизява самото им съществуване и те спират да се вълнуват от разни по-важни неща. Предполагам, че хората, правещи подобни предавания са на алкохол и разни субстанции, ако имат нещастието да са по-интелигентни.
  • 32 а, айде тихо за космонавтите

    4 9 Отговор

    До коментар #30 от "Крилце, или кълка":

    Единият едва не загина, другият поне безпроблемно се разходи и се върна. Сякаш космически кораб сме построили, та се хвалиш като сиганка на пазара за булки.

    Коментиран от #33

  • 33 Крилце, или кълка

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "а, айде тихо за космонавтите":

    Е да, ама не загина нали и не само това - той спаси полета! Сега според теб бихме ли класирали космонавт, за какъвто и да е полет? Всъщност защо ли те питам. Ти явно разбираш само от сигански булки. Може пък и да не съм прав и в момента да строиш космически кораб в гаража си... Приеми моите извинения, ако е така! Бих бил горд, да си новата най-голяма звезда на България.

    Коментиран от #34

  • 34 а, айде тихо за космонавтите

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Крилце, или кълка":

    Той не спаси полета, спаси Николай Рукавишников. Помня как комунделите първо се изхвърлиха, че "постигнахме огромен успех в овладяването на космоса", после как търчаха да събират вестниците по РЕП-овете. За спортистите вярно си казал, за космонавтите много здраве от кондуктора на товарния влак.

    Коментиран от #37

  • 35 Пеперуда

    21 1 Отговор
    Не може човек, който претендира за майстор-готвач (пардон "шеф") да крещи така и да се държи така, докато се приготвя храна. Храна се готви с обич и радост, защото иначе се зарежда негативно и не е полезна за този, който я консумира.

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Крилце, или кълка

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "а, айде тихо за космонавтите":

    Като казах, че е спасил полета, се подразбира, че е спасил и себе си и Рукавишников , но щом ме вкарваш в разяснителен режим, добре. В изблик на добра воля,ще поставя кашаварите пред космонавтите. Освен това в днешно време няма опасност, наследниците на комунделите да изземат от РЕП-овете вестниците, в които има снимки на новите големи звезди. Даже кондуктора на товарния влак, няма право да ги свали от там!
  • 38 Един не-трол

    2 19 Отговор
    На авторката мога да и препоръчам да гледа оригинала с Гордън Рамзи, за да види колко софт вариант е нашият. Също така може да прочете на Антъни Бурдейн книгата поверително от кухнята, за да види, че това се случва реално в доста заведения. И ако не и харесва да не го гледа. Това е неблагодарна професия(готвач) и в повечето случаи е призвание и не е за всеки. А шеф Ангелов е достатъчно голям професионалист и може да научи готвачите от всеки сезон какво е да се готви в професионална кухня. В момента авторката на статията изкарва пари плюейки нещо което тя не разбира и не се и опитва да разбере.

    Коментиран от #40

  • 39 жалко, но факт

    16 0 Отговор

    До коментар #35 от "Пеперуда":

    Милиони хора работят при такова напрежение - постоянно овиквани, замеряни, за МРЗ.
    Това предаване е извадка от многото бизнеси, където шефовете се държат отвратително с подчинените си. И между другото е показателно за това, че робовладелческият строй все още съществува.
    Но защо по телевизиите показват тези извращения?
  • 40 Читател

    10 0 Отговор

    До коментар #38 от "Един не-трол":

    Е да де но Антени Бурдейн се обеси в един хотел в Австралия защо ли?
  • 41 Читател

    4 1 Отговор
    Хляб и зрелища за тоя прост народ това е айде лека нощ
  • 42 Кмитева

    12 1 Отговор
    Много пъти съм си го мислела, като съм гледала части от предаването. И дори съм обсъждала с мои приятели какъв човек трябва да си, за да харесваш такъв тип формат , а и да участваш в него. И най-вече на какво те учи? Не бих работила и пет минути в такава среда. Човек трябва фа има самоуважение, за да могат и другите да го уважават.
  • 43 Моряка

    5 1 Отговор
    1500 американски НПО- та денонощно промиват българските ни овчи глави.Какво се чудите, продължавайте с умиление към скотобойната.След известно време няма да има нужда и от скотобойна.Ще се самоизяждаме.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СТИГА БЕ

    0 0 Отговор
    Ама нал-важното чр го излъчват, и уж нямаше зяпачи...
    Ями такова е, но нашето мение никой не го взема присърце, а гледат колко да посетитрлите и колко стотински са заработили
  • 47 бай Даньо

    3 0 Отговор
    Е, щом и бабите пред блока не го коментират... значи има хещо гнило
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дани

    3 0 Отговор
    Аз не бих се подложила доброволно на този стрес и унижение!!! Не разбирам смисъла на това юркане!! Само дето няма пушка в ръцете шефа!!
  • 50 Мнение

    1 0 Отговор
    Не че такъв формат (на унижения, викове, стрес и "бърнаут") е нещо много полезно за гледане, но ако все пак се интересувате от такъв тип кулинарни предавания, то гледайте оригиналът с Гордън Рамзи (който с усърдна и многогодишна работа успява да отвори свои ресторанти и спечелва звезди Мишлен)!

    Тия бозави бг формати с "шефове" като Ангелов и Манчев, са все едно ядете лош марципан, уверявайки ви от екрана, че ядете скъп швейцарски шоколад!

    Напр клоун Ангелов рита кошчето за отпадъци "когато уж се изнерви", досущ както прави Гордън Рамзи???
    Толкова ли бг "шефът" не можа да рита нещо различно, че да придаде свой привкус на въпросният формат?!

    Жалкото копиране на чужди риалитита и сериали, обявявайки на публиката, че това са специални родни формати, ме отвращава допълнително от овладените медии (бнт, бтв и нова), които отдавна не стават за гледане!
  • 51 Така си е

    3 0 Отговор
    Да се афишира насилие в реалити е меко казано антиобразователно и просташко.Не може да създадеш кулинарен шедьовър в такава обстановка ,защото ти липсва магията да сътвориш с любов.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.