Last news in Fakti

22 Януари, 2014 18:44 1 675 0

Грипна ваканция в училищата в София не е обявена

  • грипна-
  • ваканция-
  • училищата-
  • софия-
  • грип

Грипна епидемия има, ама ваканция не

Грипна ваканция в училищата в София не е обявена - 1
Снимка: БТА

Те такова чудо няма. Министерството на здравеопазването обявява грипна епидемия, а Министерство на образованието заявява, че няма да има грипна ваканция.

Министерството на образованието и науката няма да обяви грипна ваканция в София и редовните учебни занятия продължават, гласи официалното съобщение.

Според Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование – град София,  в нито едно софийско училище отсъстващите по болест ученици не надвишават 30 процента. Според нормативните документи това е условието, при което учебното заведение преустановява учебния процес и децата се пускат във ваканция.

По-рано днес Столичната регионална здравна инспекция обяви грипна епидемия в града.

Такова безумие сигурно само у нас има. Логичен е въпроса не е ли редно да предпазим децата или зорлем трябва да ги разболеем, след като медиците достатъчно ясно са дали предписание за спиране на учебните занятия, за спиране на плановите операции, на свижданията в болниците и т.н. Така ама се оказва, че според българското законодателство не лекарят определя дали да има грипна ваканция, а Министерство на образованието. Специалистите лекари подчертаха многократно, че грипът тази година е сред по-младите хора и те не го преодоляват никак леко. Сигурно подобно безумие няма никъде по света, но това е държавата Абсурдистан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА