Last news in Fakti

24 Март, 2024 16:59 2 821 46

Мариан Бачев събира пари, за да изпрати дъщеря си в Ню Йорк през лятото

  • мариан бачев

Момичето иска да учи там журналистика през ваканцията

Някои хора търсят дарения, за да лекуват децата си, а Мариан Бачев събира пари с благотворителна кампания, за да изпрати дъщеря си в Ню Йорк през лятото. Момичето иска да учи там журналистика през ваканцията. За целта му трябват почти 15 000 лева, които семейството на популярния актьор нямало как да плати. Затова молят за дарения.

Точната сума, която Мариан Бачев и семейството му трябва да броят, за да сбъднат мечтата на дъщеря си Александрина да отиде на курс по журналистика в Ню Йорк, е 14 904 лева. Момичето, което е в 10-и клас, искало да учи в институция, наречена The School of New York Times (Училището на "Ню Йорк Таймс" – една от най-влиятелните медии в света), която се намира в Манхатън. Преди това било на обучение в Университета в Амстердам, което родителите му платили. Това го мотивирало да кандидатства и в Ню Йорк. Изпратило две есета и още един свой материал и го одобрили. "Ще имам възможността да работя и да бъда насочвана от топ журналисти и редактори на "Ню Йорк Таймс", за да развия своите качества. Ще обменям идеи и ще създавам контакти с много млади хора от цял свят с интереси върху журналистиката и писането" – с тези думи Александрина обясни какво ще прави по време на обучението си.

Всичко това обаче струва пари. Популярният актьор и съпругата му, които ръководят една от най-успешните детски театрални школи у нас, не разполагали с тези близо 15 хиляди лева, а явно не са се сетили, не искат или не могат да ги изтеглят под формата на кредит от някоя банка. Александрина обаче вярвала, че добри хора ще ѝ дадат пари, с които да отиде в Ню Йорк. Баща ѝ открил банкова сметка чрез фондацията си, в която очаква даренията. Самият Бачев разпространи чрез социалните мрежи видео, в което дъщеря му обяснява всичко това, пишат от Хотарена. То вече циркулира в интернет пространството.

Вероятно момичето се е сетило или са му подсказали, че много хора биха казали, че е странно да се искат пари за лятно обучение в Манхатън, след като има толкова много болни и страдащи деца, които имат нужда от средства, за да се спаси животът им и да живеят в нормална среда. Кандидат-журналистката обяснява, че семейството ѝ, както и самата тя, са участвали в много такива кампании и са събирали средства за важно медицинско оборудване. "Вярвам, че ако младото поколение, което се посвети на журналистиката, е подготвено да отстоява принципи, да защитава свободата на словото и да бъде безкомпромисно към корупцията, разяждаща обществото ни, то и нуждата да бъдат събирани средства за болни деца вече няма да бъде толкова голяма", мотивира Александрина молбата си за финансиране.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Делю Хайдутин

    19 2 Отговор
    Да прави д,,,,,ци на не,,те

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анонимен

    60 3 Отговор
    Ай стига бе!И после поредната калинка-журналистка ще ни дезинформира от някой екран!
  • 5 Дарения за разходка

    86 1 Отговор
    Дарения за разходка с лодка до NY. Ама момичето искало да учи там. Като им е толкова успешна школата, да вземат един потребителски кредит. Банки много. А не да тъсят дарения.
  • 6 Българин

    91 2 Отговор
    Изключителни наглеци!!! Отврат!
  • 7 Не може мъж

    70 0 Отговор
    с успешна работа на 47г. да не може да се жертва за дъщеря си и да намери 15 000лв. А и какво толкова ще научи за едно лято там, същото се учи и тук. Един мой познат студент, много добър в компютрите отиде в Дания и се върна на втората година у нас. Преподавателите там не са по-добри, а и плащах 1000€ квартира за което трябваше и да работя. Сега си стоя у дома и чета същите книги, но без пари.

    Коментиран от #17

  • 8 Шахо

    23 6 Отговор
    Алооо афторката Ели, ква тая злоба? Злобна статия, злобно противопоставяне, злобно дребнаво заяждане.
    Много правилно банкянския Ви сравни с “коледни пуйки” меко казано.
  • 9 Размерът

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    има значение, може би и цветът.
  • 10 Диамантената ръка

    60 0 Отговор
    Това ако не е фейк е хем нагло, хем малоумно.
  • 11 нашия

    50 0 Отговор
    Бачев ама ти сериозно ли...???!!!!! За тив 15000 които ще платиш за "обучението" на детето тя ще получи обучение което се изразява в едно непрекъснато тичане по коридорие с едни папки и файлове ,без дори да знае на кого и защо ги носи и разнася....не вярвай на рекламните им брошурки ,а ако има късмет може и да види някой "виден" журналист от весник Правда на западното полукълбо-наречен НЮ Йорк Таимс...това не е медия ,а школа за политическа индоктринация....изглеждаше ми разумно момче....не се потдавай на тинейджърски мераци...

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    14 0 Отговор
    100% ФЕЙК!
  • 13 Перо

    50 0 Отговор
    Що за глупост! Много деца искат да стъпят на луната, означава ли това, че родителите трябва да търсят спонсори и милиони да им изпълнят мечтите! Журналистика се учи в БГ и цяла Европа, да се разпростират, според чергата си! Това не е нелечим здравен проблем в БГ!

    Коментиран от #21

  • 14 Тома

    47 1 Отговор
    Ако е вярно този е пълен нещтастник
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Перо

    37 1 Отговор

    До коментар #11 от "нашия":

    Тези 15,000 лв. ще се окажат за един семестър, които после ще набъбнат десетократно за практики, стаж, пътувания, избор на предмети и дисциплини и т.н. за набиране на измислени кредити! Накрая няма да има право на работа и ще постъпи във Факти!

    Коментиран от #26, #43

  • 17 Шано

    34 0 Отговор

    До коментар #7 от "Не може мъж":

    Ами да не се прави на луд ами да вземе кредит като всички а не да проси като мизерник да я е срам дъщеря му

    Коментиран от #23

  • 18 Някой

    42 0 Отговор
    Ало просяцине, случайно да сте чували за студентски заеми?

    Престанете да простите, и аз искам да вечерям сьомга с вино за 100 евро, в скъп ресторант. Ама нямам възможности и си готвя в къщи пиле с ориз, сервират си и си отселвирам и си мия посудата, това ми е вечерята. Това мога да си позволя.
    В софийския университет също преподават журналистика при това вече е безплатно.

    Коментиран от #27

  • 19 Зевзек

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "Разкарай се бе":

    Ако дъщеря му е хубава, ще и бъда безплатен вибратор.
  • 20 Дядо Гъдю

    40 0 Отговор
    Марианчо,чичовото,
    донеси ми бележка,че дъщеря ти си я пращал един месец да бере рози миналата пролет и петнадесет дни да бере грозде есента,както правехме ние на нейната възраст и лично ще ти преведа парите за ,,обучението".Ама,ако не си я научил да става в четири без петнадесет за розобер,а я учиш да получава наготово,забрави.
  • 21 Някой

    29 1 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Напротив просенето у нас е много розпространен психически здравословен проблем. Особено силно е разпространен в медиите и интернет. Често пъти дори е в по-тежката си форма наречена измама.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Има хора които

    19 0 Отговор

    До коментар #17 от "Шано":

    се набълбукват с кредити до шията за щяло и нещяло и цял живот се оплакват, че не им стигат парите. Този сигурно е такъв.
  • 24 Абе изита

    16 0 Отговор
    Вие подагривате ли се?
    На мисирката и на щерката по един изкуствен от мен!
  • 25 Вражалец

    27 0 Отговор
    Това е негово решение,но според мен граничи с нахалството! Други да му дадат парите,за него аплодисментите ?
  • 26 нашия

    21 0 Отговор

    До коментар #16 от "Перо":

    даже и това няма да получи 15-е хилки са за "добър ден и довиждане".....какви семестри какви класове какви кредити....няма и да чуе за такива неща....
  • 27 Студентски заеми

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Изобщо не защитавам Бачев, напротив. Но студентски заеми се дават за следване в университети, акредитирани в България. А тази разходка до НЮ лятото за 2-3 седмици баща й може да я финансира с малък потр. Кредит.
  • 28 Исторически парк

    24 1 Отговор
    И после ще се върне с 3 различни джендъра, синя коса и татуирано лице..
  • 29 Това не може да е истина

    33 0 Отговор
    Той работел с деца. На това ли ги учи - да просят.На това ли е научил и дъщеря си. Загуби веднъж за винаги симпатиите и на малкото си фенове. Даже не е и за съжаление.
  • 30 8888

    22 0 Отговор
    Много сте беди вий милионерите все ревете не се наядохте

    Коментиран от #38

  • 31 Язе Сам

    14 2 Отговор
    Не мога да повярвам че изпращаш дето си там, нека Бог я запази жива и здрава.
    Моето дете вече си е в България, само да допълня че по безопасно е в Факултето, Столипеново и т.н
    Дано имаш още деца и нека да са живи и здрави.

    Коментиран от #44

  • 32 Истинската журналистика е ПОГРЕБАНА отда

    20 0 Отговор
    Ще имам възможността да работя и да бъда насочвана от топ слугинажни нагаждачи журналисти и редактори , за да развия своите качества. Даааа, защото иначе ще бъдеш изхвърлена от журналистиката ,като НЕГОДНА!
    фрапиращ пример е бившия амер.журналист от FOX news,който наскоро направи интервю с Путин .
    Итинската журналистика отдавна е погребана !!!Ако това не си разбрала , означава че нищо не става от теб .
    Не ходи да харчиш излишни нечии пари за нищо . Ориентирай към нещо друго, което ще ти е от полза.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 да им приберат париците

    16 1 Отговор
    Изпратило две есета и още един свой материал и го одобрили.
  • 36 ИСКАМ ДА Я ПРИДРУЖА + ОЩЕ 15К

    21 1 Отговор
    МИ ТО ЗАПЛАТАТА МУ ПРИ ДЪЛГИЯ Е ТОЛКОВА НА МЕСЕЦ? КЪВ МУ Е ПРОБЛЕМА? В 7/8 СА САМО ДЕПУТАТИ И МИЛИОНЕРИ, ДА МУ ГИ СЪБЕРАТ ЗА 2 МИНУТИ!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Във всяко

    8 1 Отговор
    едно от тези американски училища дават стипендии ако детето е умно, но ако не е на къде е запътило
  • 40 Няма да мине

    12 1 Отговор
    Ню Йорк Таймс е центърът на пропагандната журналистика. Имаме си достатъчно псевдо журналисти в Американските платени медии, че чак да плащаме за обучението на още един соросоид.
  • 41 Измъзах се у на

    4 1 Отговор
    Боби репортера устето
  • 42 Георги Илиев Митев

    7 0 Отговор
    От простотията и просията се издигна , но властта го погубва. Що е то ? - Учителя и мъчителя на просяка Бачев .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Язе Сам

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Язе Сам":

    НЕ МОГА ДА ВИ СЛОЖА ЛИНКА ЗА ДА ВИДИТЕ ЧЕ, ТОВА НЕ Е УНИВЕРСИТЕТ А ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ДВЕ СЕДМИЧНО ЗА ЗАРИБЯВАНЕ НА ДЕЦА КОИТО СЛЕД ТОВА ДА ДОЙДАТ В САЩ И УЧАТ КАТО $50 000 ЗА ГОДИНА ЩЕ СА МАЛКО, А СЛЕД ТОВА СТАТУТ ????? И ТАКА СЛЕДВА ЖЕНЕНЕ И ТРУДНО НАМИРАНЕ НА РАБОТА, А ВЕЧЕ РОДИТЕЛИТЕ СА ПОХАРЧИЛИ $200 000 $250 000 И АКО СИ НАМЕРИШ РАБОТА ЗА $60 000 НА ГОДИНА , ЩЕ СИ МИЗЕРНИК.
    И СЕ МОЛИ ДА ОЦЕЛЕЕШ В ТОЗИ ГРАД, КОЙТО Е МРЪСЕН И ПРЕСТЪПЕН.
  • 45 ,,,,

    0 1 Отговор
    2002 много българи бяха приети в германия от обикновени сенейства, завършвайки в Бг езиковата, работеха през нощта, като сервитьирки и през деня учеха, същото преди 5 години, едно бедно момиче прието във Векикобритания, цяла нощ е работила като шофьор, за да завърли висшето си образование. А за мен разказано ми, знаете ли какво ме зарадва, едно младо семейство, знаете от кои, той на 25 г чакат 9то си дете, босички, голички красивите им дечица, качили се в автобуса и на земята, тъй като автобуса бил препълнен и слезнали в близко село, и къде живеели, в една изоставена къща. От тия деца ще излязат хора, и х ги гледал, и ние така сне били, изгледани голи и боси, а не чакащи подаяние от държавната власт. Не по темата, но от учене полза нямате, ако нямате брат сестра горе в НС. 15000,купи земя и бачкай. На чорбаджиите им трябват бачкатори, както е било преди 1944 или умове, кой построил фурна, кой друго. Като не ставаш за бизнесмен, ставаш за работник.
  • 46 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор
    Мариан Бачев събира пари, за да изпрати дъщеря си в Ню Йорк през лятото.

    БгТопИдиот събира пари, за да изпрати децата си на Малдивите през лятото.