Last news in Fakti

27 Март, 2024 17:45 1 657 7

8 знака, че сте обсебени от партньора си

  • връзки-
  • взаимоотношения-
  • партьори-
  • обсебен

Какво е да бъдеш обсебен от човека, в когото си влюбен? 

8 знака, че сте обсебени от партньора си - 1
Снимка: Shutterstock

В любовта всеки от нас е различен. Някои хора са по-емоционални, даващи. Те се нуждаят не само от това да дават, но и да получават обич. Други пък предпочитат да получават и са оскъдни на емоции и грижа към партньорите си. Какво обаче е да бъдеш обсебен от човека, в когото си влюбен?

Понякога това може да остане незабелязано от нас, да не осъзнаваме, че нашето щастие е станало изцяло зависимо от одобрението и вниманието на партньора ни. Това от своя страна води до пренебрегване на собствените ни нужди.

Кои са знаците, че може би сте в обсебваща зависимост от партньора си?

1. Намерение

Разликата между любовта и това да сме обсебени от мисълта да създадем любовна връзка с човека, към когото изпитваме емоции, започва с това каква е целта на връзката, пише az-jenata.bg. Хората, които влизат във връзки, за да се чувстват добре със себе си и да запълнят празнина, е по-вероятно да се окажат обсебени от някого.

2. Граници

В една връзка е важно не само времето, което прекарваме заедно с любимия си човек, но и времето, когато не сме заедно. Всеки има лично пространство, време за себе си, хобита, срещи с приятели, спазвайки разбира се лоялността към партньора си.

Но когато вие нямате желание да имате такова време за себе си и искате да сте постоянно в компанията на любимия ви човек, то най-вероятно сте обсебени от него.

3. Емоции

Някои от очевидните признаци, че някой е обсебен от половинката си, са изблиците на емоции. Това може да бъде всичко – от ревност до притежание и контрол. Нездравословната мания за човек води до безпокойство и стрес, което като цяло дестабилизира емоциите.

4. Ревност

Първите признаци, че сте обсебени от някого, бързо се проявяват като ревност, защото нямате други мисли, а може би и самооценката ви е занижена. Ревността само допълнително подхранва манията по даден човек.

5. Нямате интереси

Обсебването от някого отнема цялото ви време и енергия. Не само светът се затваря за нас, но партньорът ни става нашия свят. Обсебеният губи всякакъв ентусиазъм за хобита и приятели и става прекалено тревожен, когато любимият човек не е с него.

6. Несъответстващи стойности

Ако се чудите „Защо съм обсебена от този мъж?“, може да помислите за ценностите си. Когато се влюбим в хора, които са много различни от нас, въпреки дълбоко в себе си да осъзнаваме, че няма как да изградим стабилна и щастлива връзка с този човек, ние упорстваме. Започваме да правим всичко, за да задържим този човек в живота си, но всъщност това е един от признаците, че сме обсебени от някого.

7. Любопитни сте за съдържанието му в телефона

Още един знак, че сте обсебени от мисълта да не изгубите партньора си е, че искате постоянно да знаете с кого си комуникира в социалните мрежи. Държите лично да се убедите дали това, което ви казва той отговаря на истината.

8. Страх да не ви напусне

Страхът някой да не ни изостави, често е свързан с това да сме като обсебени от този партньор. Готови сме на всичко, за да му се харесаме, за да получаваме постоянно одобрение от него, да го задържим в живота си.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вие

    4 4 Отговор
    Сте си самодостатъчна ! Не ви трябват партньори. Никой не е на вашето ниво. Дори другите жени да по грози , и по глупави от вас. Ехх , да можеше да ви развържат и от усмирителната риза , за да покажете на целият свят , колко сте уникална.....

    Коментиран от #3

  • 2 Стойноста нс българската жена е под

    4 4 Отговор
    0 стотинки отива към минус
  • 3 Това обикновенно са

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вие":

    Думи на хора от световния икономически форум и бил гейтс, те имат за цел да занулят цифрата на хората

    Коментиран от #4

  • 4 Еее...

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Това обикновенно са":

    Да !
  • 5 Множество подигравки за враговете

    1 1 Отговор
    Нека да си живеят в измисления свят , ние знаем кой каде седи в пространството и кой кой е 🤭🇷🇺
  • 6 Анонимен

    0 0 Отговор
    Важното да е взаимно!

    Коментиран от #7

  • 7 Кво да е взаимно бе психично

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Болен , взимаш на майка ти пенсията и седиш по цел ден в форумите да пишеш , ти се исцръцкам в устата