Last news in Fakti

22 Май, 2024 10:32 1 333 4

Нещастно в любовта фламинго снесе първото си яйце на 70-годишна възраст (СНИМКА)

  • фламинго-
  • любов-
  • яйце-
  • възраст-
  • птица

Директорът на резервата съобщи, че в яйцето на птицата няма пиле, но преживяването е важно за нея

Нещастно в любовта фламинго снесе първото си яйце на 70-годишна възраст (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Фламинго от природния резерват Pensthorpe в Норфолк, Великобритания, за което казват, че е нямало "късмет в любовта", снесе първото си яйце на 70-годишна възраст. Птицата на име Гертруда е част от повече от 65 фламинги в резервата.

Домът на розовите птици е в очакване на нови пристигащи екземпляри, тъй като много от тях в момента мътят в гнездата си, преди да се излюпят яйцата им.

Директорът на резервата Бен Маршал заяви: "Фламингото може да живее 40 години, а Гертруда е на 70, така че на тази зряла възраст да може да проявява майчински инстинкти е невероятно."

Маршал описа Гертруда като "нещастна в любовта", но каза, че появата на яйцето ѝ е "невероятна гледка".

"Това е първият път, в който тя снася яйце... вероятно то няма да се излюпи, но за нея да може да покаже тези естествени инстинкти и да има възможност да преживее нещо подобно - това е невероятно."

Въпреки че 70-годишното фламинго е успяла да снесе яйце, според специалиста то не е оплодено и в него няма пиленце.

"Въпреки че яйцето на Гертруда няма да се излюпи тази година, много други наши фламинга ще излюпят своите птичета след няколко седмици. Знаем, че Гертруда е много грижовна към малките в ятото и ще бъде чудесна леля и детегледачка на предстоящите малки!"


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    3 3 Отговор
    Заплодете Гертруда!Гадове!
  • 2 Име

    5 0 Отговор
    Животът е несправедлив, но все пак е прекрасен......милата Гертруда и все пак е "много грижовна към малките в ятото и ще бъде чудесна леля и детегледачка на предстоящите малки!"
  • 3 Сила

    3 0 Отговор
    Това е по стойностна и смислена новина, а не че неква певачка родила поредното чаве от пети мъж на 50.......
  • 4 медуза

    5 0 Отговор
    Да сменят яйцето с едно заплодено, да се порадва до край.