Last news in Fakti

9 Юни, 2024 17:45 710 5

Университет в САЩ отне почетна титла на Шон "Диди" Комбс след видеозаписа с домашно насилие

  • шон диди комбс-
  • университет-
  • сащ-
  • почетна титла-
  • домашно насилие

Университетът "Хауърд", във Вашингтон, прекъсва връзките си с рапъра

Университет в САЩ отне почетна титла на Шон "Диди" Комбс след видеозаписа с домашно насилие - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Университетът "Хауърд", който се намира във Вашингтон, прекъсва връзките си с рапъра Шон "Диди" Комбс, като отмени присъдената му почетна титла и преустанови стипендиантската програма на негово име, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това се случва, след като наскоро беше публикуван видеозапис от 2016 г., в който се вижда как изпълнителят напада аренби певицата Каси, която е негова бивша приятелка.

"Поведението на Комбс, заснето в наскоро публикуван видеоклип, е толкова фундаментално несъвместимо с основните ценности и убеждения на университета "Хауърд", че той вече не е достоен да носи най-високата чест на институцията“, се казва в изявление на настоятелството на висшето училище.

В него се допълва, че управата е гласувала единодушно в петък да приеме връщането на почетното звание, получено от Комбс през 2014 г. "Това отменя всички почести и привилегии, свързани с титлата. Настоятелството нареди също името му да бъде премахнато от всички документи, в които се изброяват носителите на почетна степен на университета "Хауърд", се казва още в разпространеното съобщение, цитирано от Асошиейтед прес.

Ръководството на висшето училище реши да се прекъснат финансовите отношения с Комбс, включително да бъде върната сума от един милион щатски долара, да се сложи край на стипендиантската програма и да прекрати договор от 2023 г. с фондацията на рапъра.

Миналия месец той призна, че е пребил бившата си приятелка Каси в коридор на хотел през 2016 г., след като Си Ен Ен публикува видеозапис на нападението. Във видеообръщение, публикувано в социалните мрежи, Комбс заяви, че "искрено съжалява" и действията му са "непростими", припомня Асошиейтед прес.

"Поемам пълна отговорност за действията си в това видео. Бях отвратен, когато направих това. Отвратен съм и сега", каза Комбс.

Съдебният иск, подаден миналата година от Каси, чието истинско име е Касандра Вентура, постави началото на вълна от подобни дела и публични обвинения срещу Шон "Диди" Комбс. Искът, заведен от Каси, беше уреден, отбелязва Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    4 2 Отговор
    Черен боклук
  • 2 Родител 6

    2 4 Отговор
    Те тия университети отнеха и откритието на Колумб и му събориха статуята.Утре на Исус ще отнемат правата.
  • 3 чистници

    9 1 Отговор
    И ако нямаше видео какво?
    Награждавате музика която пропагандира насилие, разврат и деградация на жените като цяло.
  • 4 машала

    8 0 Отговор
    Възхваляват: наркобанди, проституция, насилие, разврат, материализъм от есякакъв вид... Основен литературен похват - псувни и вербална агресия.
    Чудесна музика за награда от всеки университет.
  • 5 четете всички еврослуги

    0 1 Отговор
    Това са вашите ценности които се мъчите да прочутата на нормалните хора. Всичко тръгва от вашите господари ...