Last news in Fakti

12 Юни, 2024 05:39 1 263 2

В Турция задържаха кандидат-студент, опитал да вземе приемен изпит с изкуствен интелект

  • турция-
  • изпит-
  • изкуствен интелект

Младежът използвал самоделно устройство, което било свързано със специална програма

Турските власти задържаха кандидат-студент, опитал се да измами на приемен изпит на 8 юни, използвайки изкуствен интелект (AI), предаде NOVA.

Младежът използвал самоделно устройство, което било свързано със специална програма, която му помагала да отговори на изпитните въпроси.

От полицията посочват, че кандидат-студентът бил заподозрян в измама, защото „проявявал необичайно поведение залата, в която се провеждал изпитът”. Освен него органите на реда са задържали още един мъж, който му помагал да преписва. И двамата са в ареста в очакване на процес.

Използваното за измамата устройство е толкова уникално, че турската полиция записа специално видео, в което прави демонстрация. Камера, прикрита като копче за риза, сканира въпроса от изпита. С помощта на рутер, скрит в подметката на обувката – той се изпраща до програма за изкуствен интелект, която връща верния отговор чрез безжична слушалка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    16 4 Отговор
    Те в юу, бсу, университетите на дпс и без такива устройства им дават дипломите.
    Всички са с купени дипломи. Те български не знаят, но...
  • 2 Еми има акъл момчето

    0 1 Отговор
    Направо му давайте дипломата, няма нужда от изпити. Те е като повечето толупи в БГ университетите където бъкел не знаят но подават съответната сума под катедрата