Last news in Fakti

13 Юни, 2024 14:56 1 295 9

Приложенията за запознанства увеличиха с 30% венерическите заболявания на Острова

  • секс-
  • болести

По-младите често са под въздействието на наркотици и забравят за защитата

През 2023 г. в Англия е имало 401 800 случая на полово предавани болести (ППБ) - една трета повече от 2020 г., съобщава Daily Mail.

Епидемиологът и специалист по полово предавани болести Ема Хардинг-Аш смята, че нарастването не е ограничено само до Обединеното кралство, но и по целия свят. Тя обясни скока на заболеваемостта в групата под 24 години с нарастващата популярност на приложенията за запознанства, които улесняват намирането на нов партньор. Сексологът Даниел Ричардсън добави, че представителите на тази конкретна група по-често правят секс под въздействието на наркотици и забравят за защитата.

Увеличаването на заболеваемостта в групата от 25 до 34 години Хардинг-Аш свързва това не само с приложенията за запознанства, но и с употребата на хормонални контрацептиви, поради които жените отказват презервативи.

Хардинг-Аш също обяснява високата честота във възрастовите групи от 35 до 44 години и от 45 до 64 години с увеличения брой партньори поради наличието на приложения за запознанства. Освен това според специалиста хората на тази възраст са слабо информирани за ППБ.

Специалистът по геронтология Каролайн Ейбрамс допълни, че по същата причина се е увеличила заболеваемостта в групата над 65 години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ели

    7 2 Отговор
    Харесвам пакистанците.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Трол

    9 1 Отговор
    Едва ли е от приложенията, по-скоро е от приложителите.
  • 4 Пакиуаки

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ели":

    Особено когато не са се къпали от 3 месеца, а те повечето са такива
  • 5 ЦИРКаджии

    5 0 Отговор
    Курвалък та трака....
  • 6 Много

    8 0 Отговор
    Интересно, но две трети от жените които опуках покрай такива сайтове , бяха семейни или във връзка. Зачудих се какво правят там! Това беше и причината да не искам да развия отношения с тях!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 провинциалист

    0 1 Отговор
    Не е от приложението, а от лавинообразния глобален болестен тренд.
  • 9 тамошните моми яко се тряскат

    5 0 Отговор
    не като тука цъкалки за лайкове и его