Last news in Fakti

13 Юни, 2024 21:58 1 562 3

Обвиниха учител по йога в организиране на "сексуален култ"

  • йога-
  • секс-
  • аржентина

85-годишният бивш счетоводител Хуан Перкович ръководел BAYS

В Аржентина основателят на известно училище за саморазвитие и йога беше обвинен в организиране на "сексуален култ", съобщава New York Times.

Училището по йога в Буенос Айрес, известно още като BAYS, се ръководи от бившия счетоводител Хуан Перкович повече от 30 години. В миналото той е преподавал популярни курсове за самопомощ в Буенос Айрес, където е предавал основите на древната философия, смесена със спиритуализма на Ню Ейдж

BAYS е създадено с дарения от студенти в тези курсове.

Перкович вече е на 85 години. Той и няколко десетки членове на BAYS са обвинени в организиране на „сексуален култ“. Според разследващите участниците в него са били дрогирани и принуждавани да проституират. Освен това BAYS управлявал подземна клиника, където на студентите се давали лекарства за предизвикване на продължителен сън. Понякога това се правело като наказание.

„Има култове в Аржентина, но не сме виждали такива да действат на това ниво“, каза следователят Рикардо Хури. Той ръководи полицейски акции в имоти на BAYS, при които са открити повече от милион долара в брой, пет златни кюлчета, тайници с порнографски филми, американски банкови чекови книжки и досиета на богати хора, включително живеещи в Съединените щати.

Според прокурорите жертвите на BAYS включват седем непълнолетни момичета, доведени в организацията от родителите си. Те също са били принуждавани да проституират. Самите предполагаеми жертви отричат ​​да са правили секс за пари и да са били волни или неволни участници в престъпленията.

Адвокатите на Перкович и настоящите членове на BAYS отрекоха всички обвинения с аргумента, че никой в ​​организацията не е бил експлоатиран. Те смятат, че насочването към организацията представлява отмъщение по лични причини.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    7 0 Отговор
    Кажи верно ?! Толкова им е акъла на кифлите по целият свят !

    Коментиран от #2

  • 2 да така е

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Има такова течение в Йога. Те са хиляди. После защо имало бум на болестите. И се налага данъкоплатеца да плаща по голямата или цялата сума по лечението на някой който си е правил кефа къде ли не. Изключение да случаите на заразяване по лекарска грешка или терористично нападение и др. подобни.
  • 3 РАМАДАН

    2 1 Отговор
    Миленее ти ли си главния редактор бря олелел мале знйш кво да правиш с дипломата нали