Last news in Fakti

14 Юни, 2024 09:43 971 1

Рецепта на деня: Обърнат сладкиш с ананас

  • сладкиш-
  • десерт-
  • ананас-
  • какво да сготвя

Сладко изкушение

Рецепта на деня: Обърнат сладкиш с ананас - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 8 шайби ананас от консерва;
  • сок от ананас - 100 мл (или сока от консервата);
  • ликьор - 25 мл;
  • яйца - 3 бр.;
  • олио - 50 мл;
  • брашно - 150 г;
  • бакпулвер - 10 г;
  • захар - 250 г (150 г са за карамела);
  • коктейлни череши - 8 бр.;
  • ванилова захар - 1/2 пакетче, 5 г;
  • прясно изцеден сок от лимон - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

В съд с дебело дъно карамелизирайте 150 г захар с чаена лъжичка лимон. Излейте готовия карамел на дъното на тавичка с диаметър 22-24 см. (да не е с откопчаващо дъно). Върху него подредете кръгчетата ананас, като забождате по една черешка в средата на всяко. Включете фурната да загрява до 180 °C.

Разбийте яйцата със останалите 100 г захар и ваниловата захар. Прибавете сока от ананас, ликьора и олиото при непрестанно разбиване. Пресейте брашното с бакпулвера към сместа и разбъркайте с плавни движения в кръг до усвояването им.

Сипете кексовото тесто за плодовия сладкиш върху карамела и плодовете. Печете ананасовия сладкиш в продължение на 30 минути. Обърнете сладкиша в поднос, докато е още топъл. Оставете да изстине и сервирайте, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер

    3 4 Отговор
    Най-после нещо без мързеливите и банални бисквити. Рецептата този път е точна и я правя с пресни праскови или кайсии, защото не обичам ананас. За карамел слагам 100 гр. захар, или според колко са узрели плодовете.