Last news in Fakti

18 Юни, 2024 14:58 571 2

Фондацията на Селин Дион дарява 2 милиона долара за борба с автоимунни заболявания

  • селин дион-
  • певица-
  • канада-
  • дарение-
  • автоимунно заболяване-
  • неврологично заболяване-
  • синдром на скования човек

Певицата няма търпение да се върне на сцената и отново да пее въпреки тежкото си заболяване

Фондацията на Селин Дион дарява 2 милиона долара за борба с автоимунни заболявания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Благотворителната организация на Селин Дион обеща да дари 2 милиона долара в продължаващата борба срещу автоимунните неврологични заболявания.

Този “значим подарък”, гласи изявлението, ще осигури финансова подкрепа за студенти, разходи за научни изследвания, участие в конференции, разработване на учебни програми и други инициативи, приоритетни за фондацията на певицатa, и ще засили фокуса върху изследванията.

Селин Дион, която беше диагностицирана с рядкото автоимунно и неврологично разстройство „Синдром на скования човек“ през 2022 г., обяви новината за финансовата подкрепа в понеделник по време на премиерата на предстоящия ѝ документален филм „Аз съм: Селин Дион“.

Докато симптомите на хроничното разстройство започнаха да се появяват в средата на 2000-те години, те прогресивно се влошаваха, докато Дион не обяви през декември 2022 г., че е била диагностицирана с нелечимо заболяване, което я накара да отмени планирано турне същата година.

В емоционално специално предаване на NBC, излъчено миналата седмица, звездата описа, че е била обзета от страх, когато симптомите на разстройството започнали да я засягат през 2008 г., отразявайки се на нейната мобилност и причинявайки спазми, толкова интензивни, че можели да доведат до счупени ребра и понякога създават чувството, че “някой те души.”

Селин Дион не се е изявявала на сцена от март 2020 г., но иска да направи всичко възможно да се срещне с публиката си отново.

В интервю за Quebec TVA, Дион обсъди защо решила да обяви публично диагнозата си. “Феновете ми заслужават да знаят какво се случва”, казва тя. “Те дадоха на мен и моето семейство изключителен живот от 12-годишна възраст, а сега съм на 56. Няма да ги разочаровам.”


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    0 1 Отговор
    Какво са 2 млн. Долара за баба ви Селин. Половината приходи от един концерт.

    Коментиран от #2

  • 2 Беги бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "8888":

    Тиквата има много повече ама не дава стотинка