25 Юни, 2024 09:31 1 179 3

Днес е Международният ден на моряка

  • международен ден-
  • моряк

Денят на моряка е възможност да изкажем благодарност на всички моряци

Днес е Международният ден на моряка - 1
Снимкa: Shutterstock

Международният ден на моряка е обявен от Международната морска организация (ИМО) през 2010 г. и се празнува всяка година на 25 юни. През тази година, ИМО призовава всички в морския свят и извън него да се включат в тазгодишната тема за равенство между половете и да заявят своята подкрепа, пише cross.bg.

Мотото, което ИМО предлага е: "Аз съм на борда" (# IAmOnBoard), с който искат да покажат своята солидарност за равенството между половете в мореплаването.

Денят на моряка е възможност да изкажем благодарност на всички моряци, без разлика на пола, които ни носят 90% от това, което използваме в ежедневието си. - заявяват от ИМО.

Това, че моряците са далеч в океаните или в чужди пристанища по света, само допринася за тяхното чувство на изолация, поради което те трябва да знаят, че другите са благодарни и мисля за тях. Това ще им даде надежда и насърчение, от които те се нуждаят.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 морския

    9 1 Отговор
    за 33 години моряклък ни веднъж не съм го чул, нито пък някой ме е поздравил. при соца по това време се празнуваше денят на транспортните работници.....
  • 2 ами сега (паи се-е)

    1 3 Отговор
    Денят на мор яка мор.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.