26 Юни, 2024 13:56 1 128 4

Мъж си сложи метална клетка на главата, за да откаже цигарите

  • клетка-
  • отказ от цигарите-
  • пушене-
  • цигари

Заради дадено обещание Ибрахим Юсел взима крайна мярка

Мъж си сложи метална клетка на главата, за да откаже цигарите - 1
Снимка: Shutterstock

Когато се закълнеш в своя Бог, на покойния си баща и на съпругата си да откажеш цигарите, този път наистина трябва да ги спреш.

Ибрахим Юсел е дал обещанието, че след почти четвърт век редовно пушене, ще се откаже от своя порок за своето здраве и доброто на семейството.

Всеки предишен негов опит е завършвал с провал, затова този път Юсел е предприел драстични меркитой е заключил главата си в клетка, сякаш излязла от средновековието, която му пречи да пуши.

Ибрахим Юсел е толкова несигурен в собствената си воля, че след като заключва главата си в клетката всяка сутрин, той дава ключа на съпругата си, за да не се поддава на пристрастяването си на работното място и да не се изкуши.

Турчинът се вдъхновява от друга успешна здравна кампания – предпазните каски, носени от мотоциклетистите и сам изработва приспособлението, като използва повече от 130 метра медна тел, за да го оформи.

Юсел е пушил по две кутии цигари на ден от 16-годишна възраст. След като баща му умира от рак на белия дроб, той отчаяно се опитва да се откаже от цигарите за доброто на своето здраве и на семейството си и затова Юсел от западната провинция Кютахия създава каска, подобна на клетка за птици.

Първоначално семейството се усъмнява в леко нелепия му вид, но след няколко дни разбира, че планът може би е нещо, което ще му помогне да се откаже най-накрая от пушенето.

Не всички съседи на Юсел обаче свикват лесно с гледката на главата му, обвита в метал, но важното е, че опитът е сполучлив.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дучо

    4 1 Отговор
    Ето нещо полезно за марчето
  • 2 Гласове от зайчарника в Банкя

    7 0 Отговор
    Бацо такава си слагаше клетка около таза, но едни миски и журналистки го налазиха с клещи и флексове и те така, олекна с няколко вили и няколко жипа!
  • 3 Не УМЕН..пу.РУ.фййл..

    1 0 Отговор
    А как ПРАВИ...любов,🤔....
  • 4 Роза

    4 0 Отговор
    И при всяко ядене и пиене на вода това нещо трябва да се сваля!!!Вероятно и по време на сън!Ужасно,но все пак му пожелавам успех!