Last news in Fakti

27 Юни, 2024 10:55 1 231 4

Кои пророчества на Нострадамус така и не се сбъдват

  • пророчество-
  • предсказание-
  • астролог-
  • нострадамус-
  • гадаене

Британско издание припомня някои от известните пророчества на Нострадамус, които остават или неразбираеми, или напълно грешни

Кои пророчества на Нострадамус така и не се сбъдват - 1
Снимка: Shutterstock

За легендарния астролог и билкар Мишел дьо Нострдам, по-известен като Нострадамус, се смята, че е предсказал някои от най-важните събития в човешката история. Нови изследвания на предсказанията му обаче показват съществени пропуски, твърди Daily Star.

Изданието извади няколко от неговите четиристишия, които така и не са се сбъднали или звучат напълно сбъркани.

Предсказателят е написал повечето от своите пророчества в книгата си „Предсказания“, издадена преди повече от 450 години. Твърди се, че той точно е предсказал възхода на Адолф Хитлер, убийството на Джон Кенеди, пандемията от COVID-19 и много други.

Едно от събитията, които се приписват на Нострадамус, е предсказването на атентата в Ню Йорк на 11 септември.

Daily Star обаче смята, че това изобщо не е така. Предполагаемото четиристишие за атентата гласи: „Вулканичен огън от центъра на земята ще предизвика трепет около новия град: Две големи скали ще воюват дълго време. Тогава в Аретуса ще тече червена река."

Мнозина казват, че „Аретуса” означава САЩ, а новият град е Ню Йорк, но бързо търсене в Google показва, че това всъщност Аретуса е нимфа, която е избягала от дома си в Аркадия под морето и се е появила като сладководен фонтан на остров Ортигия. Така че в общи линии нищо от това няма смисъл и прогнозата е грешна.

Друго от съмнителните предсказания на Нострадамус е за „Кралят на терора“, който идва от небето през 1999 г.

Ето какво гласи въпросното предсказание: „През 1999 г., в седмия месец, от небето ще дойде великият крал на терора, връщайки към живот великия крал на монголите. Преди и след това Марс ще царува с късмет."

1999 г. дойде и си отиде, а от небето не дойде крал на терора, припомня изданието.

Daily Star разглежда и още едно предсказание - Великата война през 2002 г. „Марс и скиптърът ще бъдат в съвпад. Катастрофална велика война под Рак. Малко след това ще бъде помазан нов цар, който ще донесе мир на земята за много дълго време."

2002 г. отмина преди 22 години и Великата война, за която говори Нострадамус, така и не се случи за радост на човечеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Направо казано шарлатанска работа я стане я не стане лаладжия
  • 2 Баба Ванга

    6 0 Отговор
    Семейство екстрасенси се скараха за бъдещи изневери.
  • 3 Много лесно

    2 0 Отговор
    Ще дойде от небето може да се тълкува, че ще се роди. Погледнато така това е пророчество за прераждане на Чингиз хан и е посочено, че ще се роди юли 1999г. Значи вече е 25 годишен, но не е гарантирано, че в този живот ще има същата задача както през предния, по-вероятно е да е велик миротворец.

    Коментиран от #4

  • 4 БСП за България и Радев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Много лесно":

    Прероденият Чингис Хан се намира в Северна Корея и е готов да поведе азиатците към свободата и денацификацията