Last news in Fakti

27 Юни, 2024 12:45 807 7

Паркът за мечки край Белица отваря врати за посетители

  • парк за мечки-
  • белица-
  • отваря врати-
  • обходен маршрут

Той ще бъде отворен на 1 юли, но с променен маршрут и условия за достъп

Паркът за мечки край Белица отваря врати за посетители за сезон 2024 година, съобщиха от мечия парк. Посетители ще могат да се запознаят отблизо с живота на обитателите на парка от 1 юли, но с променен маршрут и условия за достъп.

С кола посетителите ще могат да стигнат до увеселителния парк, който се намира в близост до защитеното убежище за мечки, но от там ще могат да продължат само пеша до Парк за мечки Белица през обходна горска пътека, посочват от парка. Времето за достигане от увеселителния парк до мечото убежище е за около 30-40 минути, но от Парка за мечки посочват, че пътеката не е подходяща за бебешки и инвалидни колички. Оттам отправят апел към посетителите да носят удобни обувки и облекло и да преценяват готовността и възможностите си за подобен планински преход.

Работното време за посещения е от 10:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 18:00 часа, като последната обиколка за деня е в 17:30 часа. Паркът тази година отваря врати по-късно, заради ремонтни дейности, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор
    Санкции веднага,мечката е пратена от Баширов и Петров да страхува евроатлантикЛунатиците в БГ !!!
  • 2 Отец Чапаев

    2 1 Отговор
    Мечките са добре а как е котето на Бриджит Бардо.
  • 3 Ломския

    2 0 Отговор
    Отворете вратите и на мечките иначе е затвор и дискриминация.
  • 4 Емил

    1 0 Отговор
    Явно мечките ги гони скука и им търсят развлечение!

    Коментиран от #5

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    ...кастриране и атракция за глупаците, но вече баба Меца е зад стоманена ограда,като престъпник. Еколозите се продадоха на една световна блудница. Скоро ще се промени манталитета ни и отстрелването на тези наши приятели от детинството, мечките, няма да предизвиква угризения. Ще се изравним и по брой на мечките в планините с Франция, Германия и др., т. е. нула. Проблемът е, вие лично какво предпочитате: да имате пиърсинг на носа или кастрация. Разбира се, че след като ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ отнемат, кастрират и след това затворят мечките зад оградата за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. Българите може да сме все още бедни и прости , но не сме диваци и варвари, като онези нации, които ИЗЛАПАХА своята природа и в частност мечките. Пораженията от безумието в Белица, са както върху мечките, така и върху Българщината. Разумното отношение към мечкарството включва, ветеринарно обслужване, фолклорни фестивали и конкурси и т. н.,а не мечкарите да са гонени от всякъде. Мечкарството е свързващото ни звено с дивата природа, различно от ПУШКАТА. Цялото европейско лицемерие и простотия лъсва, ако се направи съпоставка с коридата. Обаче Испания не е България и не може и въпрос да става, да се прекрати убиването, на млади бикове, само заради сеира и кефа на тълпата.

    Коментиран от #7

  • 6 Цеца мецата

    0 0 Отговор
    Мечките са гладни, с в кризата продуктите са скъпи. Всички туристи са добре дошли.
  • 7 не си у ред

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Мечкарството е жестокост и гавра с животните.