Last news in Fakti

30 Юни, 2024 10:41 5 234 36

Страшните предсказания на Петър Дънов за трета световна война

  • петър дънов-
  • световна война-
  • предсказания

По думите му след третата световна война човекът вече няма да воюва

Страшните предсказания на Петър Дънов за трета световна война - 1
Снимкa: Shutterstock

Учителяt Петър Дънов е предрекъл множество тревожни събития, които в контекста на размирните времена, в които живеем, звучат прекалено реално. Едно от предсказанията му по повод потенциална трета световна война гласи:

„Ще дойде ден, когато Жълтата змия със стоманени крила ще обиколи целия свят. Много хора, много народи ще погинат, това е птицата, която носи със себе си смъртта. Само земното злато може да я спре. След нейното изчезване на земята ще дойде кръв, ще дойде и третата война, последната.“ Тези думи били казани от Дънов през 1938 г., а твърдението е на езотерика д-р Елиезер Астаров. Тълкувателите на пророчествата на Учителя смятат, че той е визирал Китай с наименованието „Жълтата змия“. „Земно злато“ наричал пшеницата, която според думите му ще има ключова роля за оцеляване на човечеството.

Оказва се обаче, че Дънов е предвидил идването на трета световна война неведнъж. В разгара на Първата световна война той казал следното: „Питате ме кога ще свърши войната. Тя тази война ще свърши, но след нея иде една още по-голяма. Обаче и след тази война хората няма да поумнеят и тогава ще дойде трета война, толкова опустошителна, че човечеството ще оредее. Едва след нея ще настъпи краен мир“.

По думите му след третата световна война човекът вече няма да воюва, защото ще стане такова чудо, каквото хората никога не са очаквали. Тогава ще се прекъснат всички съобщения, железниците, телеграфите, телефоните и ще минат най-малко 100 години, за да могат да се възстановят отношенията на един народ с друг. До това време те ще бъдат съвършено изолирани. На друго място пък говори, че преди решителното сражение Бог ще се прояви с унищожително земетресение, че човекът ще започне да го почита и всичко ще се промени, пише retro.bg.

„Те всички народи ще се въоръжават и приготвят за война, но ще стане такова земетресение, че не ще помислят за война. И война няма да има повече.“


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Политкоректен

    31 15 Отговор
    Не сте съвсем точни: според Дънов, 3-та световна може да има, но може и да няма, ако хората решат да не се бият. Ако има, тогава в нея ще загинат 500млн. души и после няма да е възможно 100г. да се воюва, защото всички връзки между народите ще са скъсани. Дънов описва, че нищо няма да работи: телеграфи, железници, аероплани ще са повредени и ще отнеме десетилетия да се възстановят.
  • 2 Слави майора

    33 17 Отговор
    По думите му след третата световна война човекът вече няма да воюва.... щото няма да има хора изобщо

    Коментиран от #34

  • 3 Ти си

    49 13 Отговор
    Хайде сега след Ванга почнахме да тракате коралите и на Данов!
    Спрете се малко - имайте срам и уважение към мъртвите които немогат да се защитят от глупостите ви !
    Не всичко е кликове ......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бендида

    47 2 Отговор
    Този ,,тълкувател " е дразнещ. Тълкува Дънов според ситуацията и желанието си да произвежда сензация.
    Копи - пейст на същите думи по повод ковид :
    ,,Според д-р Астаров препратката към коронавируса е ясна – идваща от Китай (жълта) зараза от животински произход (змия)"

    Коментиран от #7

  • 6 Ще се мре

    18 10 Отговор
    яко ще се мре

    Коментиран от #11

  • 7 Дюдю

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бендида":

    Сега всеки път когато мерна нещо за жълта змия и ще се сещам за мошенгиите на тълкувателите.:))))
  • 8 И пак

    23 3 Отговор
    не е ясно, война ли ще ни умори, или земетресение.
  • 9 Яяяяяя

    24 5 Отговор
    Тези които пишат и тълкуват Учителя, трябва да се засрамят от всичко сензация и пари да правят. Учителят е велик и е време да започне всеки да следва заръките, препоръките за физическо и духовно здраве
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хорейшо

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ще се мре":

    Не се знае... Как ще се рита, не се знае.
  • 12 Дизастърмуви

    10 1 Отговор
    Има толкова много убедителни филми за трета световна и катастрофални събития, че няма да ви стигне цал месец да ти изгледате.
    Това също си е един вид предсказание.
  • 13 Гост

    13 1 Отговор
    Абе почне ли едно предсказание с думите -Според тълкувателите … ясна е работата
  • 14 ъгтфц

    19 8 Отговор
    Секта. Какви учители бълнувате всички в заблужденията си. Вземете най накрая да прочетете Новия Завет на Господ Иисус Христос и стига сте залитали по лъжци. Господ Иисус Христос сам е казал, аз съм пътя и истината и живота. И за лъже учителите е предупредил още преди 2000 хиляди години. Българите да вземат най накрая да прочетат от Православната Библия и да се обърнат към Бога, на които да Бъде Голяма Слава и Държава.

    Коментиран от #18, #30

  • 15 Ломския

    14 1 Отговор
    Според оня индиец на 18юни щеше да свърши света ама сега е 30юни.
  • 16 Механик

    8 1 Отговор
    Докато има хора, ще има и войни. Човечеството е воювало от памтивека и няма да спре да го прави.
    Всичко е заложено в нас от природата. Ако има много за твоите деца, ще има малко за моите. Това е простата логика на природата. А никой няма да даде доброволно, това което вече има.
    И докато всички ние, живите сме в крайна сметка смъртни, то няма друг начин да вземеш насилствено, освен ако не убиеш.
    Ако бяхме безсмъртни, войната нямаше да я има, защото тя нямаше да може да промени нищо.
    Докато девиза на всичко живо в тоя свят е "Изяж за да живееш", нищо няма да се промени.
  • 17 Е да де

    8 3 Отговор
    Не знам дали е жълта ама е с много звезди и наистина е обвила почти целия свят сега напъва и към Русия там и е мъката и желанието... ама ще и се счупят зъбките!!!

    Коментиран от #26

  • 18 00014

    8 6 Отговор

    До коментар #14 от "ъгтфц":

    Стига с тези глупости писани от човек и след това коректирани от други. И не забравяй, че библията се е появила доста преди Христос. И всемогъщите религии (лидерите им), защо отричат предсказателите -- ами страх ги е от истината. Заблуденото стадо лесно се управлява. Сега понеже сте много умни ми сложете 1000 минуса .... не ме интересува. Защото ако има Бог, той няма нищо общо с измислиците на самоназначаващите се негови "заместници". Как ли ви се смее ....

    Коментиран от #23

  • 19 хмм

    1 1 Отговор
    А дали не е говорел за ковид пандемията?"Железните крила" са самолетите. Вирусът беше пренесен за дни до различни части на света от пътуващите със самолет. "Земното злато" пък трябва да са билките, защото в началото се говореше, че заболяването се повлиява от някои билки.
  • 20 морския

    4 2 Отговор
    тоя не е преживял втората, ама взел акъл да дава за третата !
  • 21 соломон паси идиота

    4 3 Отговор
    Не знам колко е прав но ,че Англосаксонците "тласкат " човечеството към Третата Световна война е факт. Тяхната , алчност , безнаказаност , високомерието ги кара да мислят ,че всичко принадлежи на тях ?- тъй като са по умни , способни и всички технологическите открития принадлежи на тях и те имат правото да се разпореждат с планетата като тяхна собственост. Не напразно казват " Господ обича и пази Америка "
  • 22 мдаа

    3 0 Отговор
    Това за земетресението може би е вярно, защото какво друго би могло да спре война, освен разрушителен катаклизъм?
  • 23 олким

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "00014":

    Господ Иисус Христос, като възкръсна от мъртвите, седна от дясно на Бог Отец. За разлика от всички бръщолевения на самозванци и лъже учители, Светата Библия е Боговдъхновена книга. Както е писана преди близо 2000хиляди години, такава е и до днес. Господ Иисус Христос е същия и вчера и днес и утре, за разлика от всички лъже учители и псета на лукавия. И на вярващите и на невярващите ви казвам, Небесното Царство наближи. Слава на Светата Тройца. Амин.

    Коментиран от #25, #27

  • 24 Бай Лисан

    3 1 Отговор
    И тогава Пастирят ще се ядоса на заболелите от луда крава, ще посади няколко сармата в Жълтия камък и ще бъде свирен край на мача.
  • 25 00014

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "олким":

    Работех по корабите. Проблеми, опасности. Няколко пъти мои колеги са ми казвали -- защо след като не вярваш в господ, той те пази. Отговорът ми -- аз не вярвам във вашия бог, а ако има той е нещо съвсем различно. Може би той обича мислещите, а не такива като тебе, които цитират някой живял преди векове. Можеш ли да водиш светски спор, имаш ли собствена воля и поглед към реалността?

    Коментиран от #35

  • 26 факуса

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Е да де":

    жълтото е от скъсания памперс, докат тактически се изтегля змията
  • 27 Св го духа

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "олким":

    Нетя е дяволско изобретение и и грехота да се използва. Бог ще те накаже, за глупостите които постваш.
  • 28 Роза

    5 0 Отговор
    Прекалено много тълкувания и предсказания!Спрете да плашите хората,на които битието им е достатъчно трудно!Това,което правите,е осъдително!
  • 29 и аз да кажа

    4 2 Отговор
    учител по математика или по фантастика е бил не уточнихте? не вярвам на петър дънов но вярвам на баба ванга защото имам личен контакт от семейството с нея за нещо което може само по филмите да се види но да не се задълбочаяа та тя е казала че след 3-тата световна война ще настъпи дълготраен мир по цялата планета което означава че америка и израел ще
    изчезнат и също така казва да се държим с русия на пук на продажните соросоиди които ще кажат за пореден път заучената фраза че е шарлатанка но който е имал среща или контакт с нея знае за какво говоря !!! така че стягайте се (психически) за вийната която е невероятно близо!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Готов за бой

    0 3 Отговор
    Чакам ги да дойдат рашките и у нас. Първата ми работа ще е да застана на Калотина с картечница и да разстрелям онези които напират да дезертират. И после запуквам рашките 👊

    Коментиран от #32

  • 32 Хедшот

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Готов за бой":

    На кънтърстрайк или на батълфийлд?
  • 33 СТИГА БЕ

    0 0 Отговор
    ТОЙ нали проповядваше мир и любов... това предсказание от къде го изкопахте
    А нострадамус -стария и младия, какво казват по въпроса,...или същото дето е казал В.И.Ленин за Лайбцигския процес
  • 34 бай Даньо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Слави майора":

    Мдааа, колко мъдро го е казал, нали
  • 35 0000

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "00014":

    Значи не вярваш в Господ ама той те пазел,защото така ти казали колегите 😂 бил нещо различно от това,което е описано в Библията.Истински “просветител” си ти , вярваш в Бог,който съществува само и единствено в твоята глава , за доказателства да не говорим. Библията е била изучавана и продължава да бъде изучавана и до ден днешен,има и хиляди доказателства за нейната достоверност ,но типично мислене за хора, които нямат ни най-малка представа какво говорят и дори в какво вярват,камо ли да водят “светски” спор. Да не говорим колко си далеч от истински “поглед към реалността”
  • 36 МАХМУД

    0 0 Отговор
    КЕЙМ ТРЕЙЛС е ЖЪЛТ КАТО ПАДНЕ ДОЛУ ПРИ НАС И ИДВА ОТ СТОМАНЕНИТЕ КРИЛЕ НА СЕРОПЛАНИТЕ НА ЕДНА ЗАПАДАЩ КОВАРНАТА СИСТЕМА ОПИТВАЙКИ СЕ В ПРЕДСМЪРТНИЯ СИ ГЪРЧ ДА УНИЩОЖИ ПЛАНЕТАТА В КОМБИНАЦИЯ С ХАРПА КОЙТО НА ОПИЧАТЕ ЕЖЕДНЕНО ЦЕЛОГОДИШНО....