Last news in Fakti

3 Юли, 2024 14:32 2 703 7

Изпълнение на Ивана и Деси Слава възмути народна певица (ВИДЕО)

  • ивана-
  • деси слава-
  • народна певица-
  • народна песен-
  • изпълнение-
  • възмущение

Поведението на певиците, докато изпълняват авторска народна песен, засегна създателката ѝ

Две от най-големите звезди на поп фолка у нас - Ивана и Деси Слава, се замесиха в грозен скандал.

В социалните мрежи се появи видео, на което двете пеят народната песен "Стара майка", която е авторска творба на народната певица Ана Мария. Действието се развива на празника на софийското градче Годеч. На сцената там Ивана и Деси Слава шумно се смеят, докато пеят една от най-трогателните народни песни. Коментарите веднага заливат публикацията, а към тях се включва и авторът на песента - фолклорната певица Ана Мария, която споделя видеото в своя профил. Изпълнителката е дълбоко възмутена от изпълнението на песента, която е с голяма сантиментална стойност за нея.

@ivana.official @Desi Slava “Стара майка” - емблематична песен на голямата народна певица Ана-Мария 🤗 #desislava #ivana #concert #форю #foryou #viral #musican #new ♬ original sound - Ivana

"Когато татко почина, със сестрите ми се разпръснахме да търсим препитание. Мама остана сама и ни беше чакала една вечер да се приберем, но ние не успяхме. Толкова е голяма майчината обич, че ни прости. Тогава тази песен излезе от дълбините на душата ми и сега, като я виждам с такава подигравка, просто ми идва в повече", коментира възмутено за "България Днес" Ана Мария.

Певицата не търси извинение, а просто иска да покаже, че това не е начинът за представяне на фолклора.

"Не се чувствам засегната. Казвала съм на Ивана, че може да пее песента ми, но да споменава, че все пак е от моя репертоар. Радвам се, че се изпълнява, но такова поведение... Това е обида към публиката, защото хонорарите, с които се тиражират изпълнители от този тип, са на стойността на годишния доход на повечето хора. Ако не са усетили посланието, поне това, което трябваше да ги ангажира, е публиката. Имат отговорност пред нея", категорична е Ана Мария.

"България Днес" потърси позицията и на Ивана, която изрази съвсем друго мнение по случая.

"Песента е качена в социалните мрежи и отдолу съм написала, че е на голямата певица Ана Мария! Не го споменахме на концерта, защото беше микс от няколко други парчета и просто нямаше време", сподели певицата.

Ивана дълбоко уважава фолклора и никога не би се подиграла с творчеството на своята колежка.

"Ана Мария е една от най-големите певици! Тя е новата Недялка Керанова! Реших да изпеем "Стара майка" с Деси, но нямах представа, че тя не знае текста. Затова се засмяхме във видеото, защото просто го обърка", обясни Ивана за недоразумението. Певицата на народа е категорична, че повече никога няма да изпълнява тази песен и се извинява за създалата се ситуация.

"Може и да е права в случая. И на мен няма да ми стане приятно, ако някой се смее на мое парче, но наистина не е направено с лоша цел, просто Ивана ме викна на сцената и аз наистина не знаех текста. Не искахме да изглежда неуважително", изказа се пред вестника и Деси Слава.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и двете са и мучащи и

    23 1 Отговор
    изглеждащи като крави ,само оставят лошо звучене на народните песни изпълнени от тях самите ,по добре да се забрани на чалгарките да се опитват да пеят български народни песни
  • 2 Мале

    14 1 Отговор
    Мале, какво се е случило?! Едно време поне имаше изискване чалгаджийките да не са грозни. Тези двете като ги гледам май е отпаднало рязко.
  • 3 Точно

    9 0 Отговор
    Чалгаджийките интерпретират народните песни по по- различен, вулгарен начин не само сценично, но и музикално. Това е характерно за всички чалга певачки, които се пробват в други жанрове, независимо, че са завършили в Широка лъка, вкл. и последните бек вокалистки на Слави.
  • 4 Браво

    5 3 Отговор
    Строителки на съвременна България!
  • 5 Никси

    2 0 Отговор
    тая година се изложиха като кифладжий с тия две па...ри , всяка година на Видов ден празника на Града все пееха Николина Чакардъкова и по късно се включва някой Сръбски Певец или Певица , трябваше да поканят поне от кумова срама това момче дето се явява на конкурс в Звезде Гранда Янко Янков от Перник с неговия Оркестър , 100 пъти щеше да е по добре , защото той Пее Песните на Шабан Шаулич сръбската легенда лека му пръст , аз така или иначе не присъствах на събора , та хич не ме беше яд , но като требе да е гарга , тя требе да е Рошава както трябва , защото това е празник един път в годината , присъствал съм на празника на Благоевград , все едно имаш чуството че си на Пиринфолк Сандански и Сръбско участие ,точно в центъра до шадраваните и Американския корпус !!!.
  • 6 Анти чалга

    4 1 Отговор
    На тези трябва да им забранят въобще да пееят . Или ако иска да пее да ецвнякоя катакомба където никой да не ги чува и вижда.
  • 7 Лорд Музика

    4 0 Отговор
    Тези двете не мога да ги нарека певици . И всички останали като тях. Чалгата не е музика .А това е поредното просташко нещо което само ЧАЛГАР може да сътвори.