6 Юли, 2024 08:45 3 991 16

Италия предлага хиляди евро, за да се преместите в Тоскана

  • тоскана-
  • италия-
  • заселване

Сред недостъпния лукс и красота на региона има очарователни кътчета, които са по-слабо населени

В един от най-привлекателните райони в света, сред недостъпния лукс и красота на Тоскана, има очарователни кътчета, които са по-слабо населени. По тази причина страната предлага финансова помощ за хората, които желаят да се преместят там, предаде NOVA.

Кандидатите ще получат между 10 000 и 30 000 евро за покупка на къща. Може да избирате между 76 населени места. Сред тях – средновековни планински селища, СПА градчета с термални бани, а почитателите на изкуството могат да изберат родното място на Микеланджело – Капрезе.

Ако мечтата ви да се установите в къща, сгушена в сърцето на тосканската провинция е била мираж, заради високите цени на недвижимите имоти. Днес регионалните власти предлагат безвъзмездно до 30 000 евро, за да се справят с демографската криза в малките планински села.

Изселването от селските райони не пропуска и Италия, тласкайки жителите към големите градове. Резултатът - малки села с изоставени улици, умираща икономика и къщи, които се рушат.

След шоковите мерки на италианските власти, като къщи за едно евро, Тоскана реши за подпише чек на желаещите да се установят в обезлюдени места. Кандидатите ще получат между 10 000 до 30 000 евро за закупуване на къща, като част от програмата „Планински жилища”.

Настаняването трябва да се случи в село с по-малко от 5 000 жители, като финансово участие трябва да покрива не повече от 50% от стойността на покупката и ремонта на имота. Задължително условие е превръщането на къщата в постоянен дом. Ваканционни имоти не се позволяват.

От офертата могат да се възползват всички европейски граждани. Срокът за подаване на документи е до 27 юли. Потенциалните кандидати може да посетят официалния уебсайт на провинция Тоскана и да попълнят необходимите формуляри онлайн.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У Ботунец е по убаво

    14 5 Отговор
    Само за 250 000 мое да си земете хубава гарсониера и да си живеете като бейове, кво че ми одите у тоцкана
  • 2 Селския

    20 2 Отговор
    Луксът и красотата може и да са недостъпни, но там ако живееш, имаш повече шанс и да станат достъпни! Защото има места, където хората като ресурс, квалификацията и професията имат значение, а не това дали си синчето или шурейчето на някого, за да потече кранчето. Докато продължават да каканижат по телевизиите и радиото как сме ставали демографска пустиня и тем подобни глупости, да се замислят! Животът е един и трябва да се живее, а не да се оцелява на ръба и да се молиш в края на месеца да не изкочи някой непредвиден разход!

    Коментиран от #4

  • 3 Пица с

    3 4 Отговор
    Ананас може ли да се яде

    Коментиран от #10

  • 4 гражданин на Лулин

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Селския":

    ама яз зех кредит да купа грасонерата о Лулин 6 и са че треба да стискам четийресе години, после че живеем яко и че одим даже на кино
  • 5 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    6 8 Отговор
    ЗА 30 000 ЕВРО ЧОВЕКА ПРОДАВА 500 ДЕКАРА
    СМОЛЕНСКИ ЧЕРНОЗЕМ НА 220 КМ ОТ МОСКВА, НА РЕКИЧКА , ТОК, ВОДА И ГАЗ В ИМОТА, СОБСТВЕНА БАРИЕРА И ПЪТ
    .....
    ДА НЕ СЪМ КОЗА ДА ЖИВЕЯ ПО ИТАЛИАНСКИЯ КАМЪНЯК ?

    Коментиран от #7

  • 6 Докато Расте броя на Чиновниците в

    13 0 Отговор
    Държавата ще ставаме все по Бедни и все по голяма Демографска Пустиня!! На жителите в Северозапада им казват Пустиняци!!
  • 7 12340

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Ама тосканско винце пиеш! :))

    Коментиран от #8

  • 8 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "12340":

    ШИРА , МАВРУД И МАЛКО ДИВО ЗА ЦВЯТ И СТАВА
    СУПЕР ТРАКИЙСКО :))
  • 9 Каспичен двустаен

    7 3 Отговор
    Купуайте изгодно само у нас, само тук може да купите 40 квадрата за половин милион в панел , на който му остават десет години живот. Но, банките раздават като за последно кредити на селкопа, да се засели у градо и да плаща после цял живот
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Факти

    5 8 Отговор
    Това са глупави италиански примамки. Те ви дават 10-30к евро, а ти ще трябва да вложиш поне 2-3 милиона. Ясно е кои има кяр в цялата работа.
  • 12 факуса

    4 0 Отговор
    ха ха ами кат е толкоз убаво ромът лео що не доди ими се развява по телевизиите у нас,а и бая мавър пристга ежедневно с лодки,заселвайте
  • 13 Питам се

    5 0 Отговор
    Като е толкова изгодно, италианците по-тъпи ли са , та тия са стигнали дотам да събират всякаква измет от къде ли не .
  • 14 Има опарили се вече

    6 1 Отговор
    Трябва да реставрирате старата рушаща се къща с план от тосканската община, разбира се струващ майка си и баща си. Не можеш сам да я ремонтираш, трябва специално строители от Тоскана, занимаващи се именно с определен вид архитектура. Нямат Лекар, няма магазин, няма аптека.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Това е като една реклама за девствена мома - И да заете,лесно ражда...