11 Юли, 2024 14:32 1 781 12

Култовият тоалет на принцеса Лея от "Междузвездни войни" се продава на търг (СНИМКИ)

  • принцеса лея-
  • междузвездни войни-
  • бански-
  • тоалет-
  • бикини-
  • тор

Сред емблематичните филмови вещи са и чукът на Тор, шлем на Дин Джарин от "Мандалорианецът" и още

Уникални филмови реквизити се предлагат на търг този месец. Юлският търг на Heritage Entertainment Auction прескача в хиперпространството, предлагайки космически кораби, костюми и произведения на изкуството от "Междузвездни войни", "Стар Трек" и други емблематични научнофантастични филми.

Някои от акцентите включват реквизита Y-wing - бомбардировача, управляван от Златния лидер, който помага на младия Люк Скайуокър да унищожи Звездата на смъртта в “Междузвездни войни: Нова надежда”, металния изрязан комплект на принцеса Лея, носен на кораба на Джаба Хътянина в “Завръщането на джедаите”, картина на USS Enterprise от създателя Грег Джийн, плакат на “Blade Runner” (1982), чукът на Тор - Мьолнир, използван в “Тор: Тъмният свят” и шлем от “Мандалорианецът”.

“Както Heritage е правил неведнъж, ние събираме на едно място някои от най-важните културни артефакти, които никога досега не са били на едно място“, заяви в изявление Джо Мадалена, изпълнителен вицепрезидент на Heritage Auctions. “Когато направите това, веднага, инстинктивно осъзнавате важността и влиянието на тези научнофантастични филми и телевизионни предавания — как те са оформили начина, по който виждаме и мислим за света и отвъд него.”

За тези емблематични реквизити обаче феновете ще трябва да платят доста скъпо. Докато бельото на Лея има начална цена от около 30 хил. долара, Y-wing – една от само двете миниатюри, използвана при снимките – е скъпо струващ и оценен на над 300 хил. долара. Шлемът на Дин Джарин от “Мандалорианецът” ще стартира на цена от около 20 хил. долара,“USS Excelsior”- над 40 хил. долара, а ранният сценарий на продукцията на Стенли Кубрик и Артър К. Кларк от 2001"Космическа одисея” ще започне от над 10 хил. долара.

Фановете, които се надяват, че вдигайки Мьолнир ще докажат, че са по-могъщи от Тор, ще трябва да платят над 17,5 хил. долара, за да получат своя шанс.

Събитието, което вече е отворено за наддаване, ще се проведе от 25 до 26 юли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Символично

    17 4 Отговор
    Това отзад е Пеевски а в ръцете му е Българската Държава...-гола и боса....

    Коментиран от #3

  • 2 Шерлок Холмс

    9 5 Отговор
    Кари Фишер, Великолепна актриса /Светла и памет/ в култов филм! Навремето се правеха филми - с по малко техника и електроника и много повече вдъхновение и фантазия. Важи и за останалите изредени филми.
  • 3 Шерлок Холмс

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Символично":

    А не-символично - добре е да не омесваш грозната ни действителност с магията на киното.

    Коментиран от #4

  • 4 Джаба Депесянина

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шерлок Холмс":

    Така е прав е човека, а ти си живей с розови очила!

    Коментиран от #11

  • 5 !!!

    2 8 Отговор
    Това грозилище с огромни уши, някога минаваше за красавица ....

    Коментиран от #12

  • 6 бушприт

    4 2 Отговор
    Принцеса Лея е един от най-красивите образи в нормалното кино! Сегашните филми представят все отрицателни и недудобни героини и герои,неща,които не може човек да схване,какво са искали режисьорите да ни обяснят. Пълен мрак е съвременното кинотворене,за съжаление.
  • 7 джедай

    5 2 Отговор
    Много е красива принцесата! Кари Фишер украси "Междузведни войни" по категоричен начин.
  • 8 прокопи

    3 1 Отговор
    Правилно виждаш нещата, но Хан СОкоЛО може да го прецака.
  • 9 КЛАСИКА

    6 0 Отговор
    Много хамериканци са душили смока на тази снимка.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шерлок Холмс

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Джаба Депесянина":

    Оффф, как да ти го кажа по нежно, ами гледай сега - само на низшите духом не е дадено да могат да изпитат наслада от изкуството - било филм, било концерт на Рахманинов, било опера от Вагнер или примерно - балет по Чайковски. Защо не и хубава книга - по Достоевски или Хесе? Низшите духом принизяват всичко което човешкия дух създава до сивотата на всекидневието си. Както искаш - така ме разбирай! На нищо не можете да се зарадвате - затова и живота ви е низ от безконечни дребнавости, злобица и ежби. Сами си посивявате дните!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.