12 Юли, 2024 13:56 1 710 4

Руски депутат иска забрана за турските сериали

  • русия-
  • държавна дума-
  • власти-
  • депутат-
  • забрана-
  • турски сериали

Член на Държавната дума в Русия смята турските сериали за "пълен боклук"

Да се забранят турските сериали в Русия, призова заместник-председателят на Комитета за защита на семейството, въпросите на бащинството, майчинството и детството към Държавната дума Виталий Милонов. Той споделя екстравагантната идея в интервю за радио „Говори Москва“.

Милонов нарича популярните в страната многосерийни турски филми „пълен боклук“, създаващ у зрителите неправилни представи за живота в Турция. „Всички тези продавачи на кебап, които изведнъж решиха, че са добри актьори. В Турция няма нито един интелигентен актьор, всички са абсолютно бездарни, евтини мутри”, възмущава се Милонов, цитиран от в. Сега.

Според руския депутат турските проекти са „лъжовни приказки“, които създават нереалистичен образ на чужденците в главите на руските жени.

„Нека покажат как е наистина – че тя ще отиде там и ще я бият с пръчка. Децата ще ѝ бъдат отнети и ще я изгонят, само ако каже една дума напряко. Ще дойде майка му, туркинята, и ще рече: дотук беше, вече не си ни снаха, връщай се обратно. И няма да ѝ дадат и децата”, възмущава се още депутатът.

Неотдавна според проучванията турският сериал „Почукай на вратата ми“ стана най-популярното тв предаване сред рускините. Сюжетът на романтичната комедия се върти около отношенията между бизнесмена Серкан Болат и работещата в цветарски магазин Еда Йълдъз, чийто роли се изпълняват от Керем Бюрсин и Ханде Ерчел (сериалът е излъчван и в България по бТВ).

Заради подобни истории у жените се получава грешна представа за идеалния мъж, категоричен е Милонов. „Това е лъжа от началото до края. А хората гледат и си мислят, че всичко е така“, коментира депутатът. И за финал обобщава: „Просто мъжът в турските сериали е като турския рахат-локум – безвкусен и много сладък, можеш да хванеш диабет от него. Всичко е измислено. Турците в крайна сметка никога не са могли да правят сполучливи сладкиши, защото прекаляват със захарта. Така е и в киното им“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 3 Отговор
    Да се въведе скоростно и у нас!
  • 2 Тити

    7 8 Отговор
    Ама как така ще показват различен живот от рашистката кочина май трябва да им пускат сериали от Северна Корея.
  • 3 ха ха Хо

    3 1 Отговор
    .....„Просто мъжът в турските сериали е като турския рахат-локум – безвкусен и много сладък, можеш да хванеш диабет от него. Всичко е измислено. Турците в крайна сметка никога не са могли да правят сполучливи сладкиши, защото прекаляват със захарта. Така е и в киното им“....Право в десятката,браво.Но това няма да спре рускините масово да се омъжват за мюсюлмани и то не само турци.
  • 4 Зрител

    2 1 Отговор
    Добра идея , но няма да се разбере от плиткоумни жени търсещи лъжи , в които да вярват .