21 Юли, 2024 07:32 3 956 23

Светът е в най-ниската си точка според зловещо древно предсказание

  • пророчество-
  • предксазание-
  • хиндуист-
  • калки-
  • трета световна война

Не за първи път много експерти говорят за това, че светът е на прага на кървава и жестока Трета световна война

Светът е в най-ниската си точка според зловещо древно предсказание - 1
Снимкa: Shutterstock

Според хиндуистките писания светът в момента се намира в най-ниската точка на духовно съзнание и морални добродетели. И той може да бъде спасен от аватар Калки, който ще пристигне в нашия свят по време на разразили се мрачни събития.

Не за първи път много експерти говорят за това, че светът е на прага на кървава и жестока Трета световна война. Известни ясновидци са се опитвали по всевъзможни начини да предупредят света за опасността, която е надвиснала над него като буреносен облак, но човечеството продължава да пренебрегва тревожната ситуация.

Хиндуисткото пророчество за аватар Калки гласи, че Вишну, богът пазител на цялата Вселена в индуистката митология, ще се яви на човечеството в десетата си форма, за да сложи край на Кали Юга, ерата на мрака, или, с други думи, на Желязната епоха, в която живеем в момента.

Тревожно е, че подобно събитие е предсказано и от Нострадамус.

Пророчествата гласят, че при появата на "Аватара на белия кон", както се нарича аватарът Калки, небесата ще се отворят. Според Писанието той ще бъде "на млечнобял кон, с вдигнат меч, блестящ като комета, за окончателното унищожаване на нечестивото обновяване на "творението" и "възстановяване на чистотата".

Конят символизира обвивката на духа на злото, а Вишну в последната си форма, ще го язди, докато не го победи за последен път. По този начин Калки ще съчетае двете върховни функции на духовното господство и светската власт.

"Когато методите, преподавани от Ведите, четирите индуистки текста, смятани за основните писмени паметници на индуизма, и установяването на закона са почти мъртви, когато наближи часът на залеза на епохата Кали, тогава част от това Божествено същество, което се поддържа от собствената си духовна природа, този, който е началото и краят, който знае и разбира всичко, ще слезе на земята".

Смята се, че мрачното време, в което живеем, символизирано от силния упадък на човечеството и духовността, както и от лъжата, която тържествува над истината. В хиндуистките писания се характеризира като зъл век, в който "хората се раждат само за да страдат", пише "Блиц".

Кали Юга е епохата на мрака, страданието, скръбта, епохата на конфликтите, обратната страна на Златния век. Ето защо тя се нарича едновременно Желязна епоха и Епоха на обладаването.

Пристигането на аватара Калки вероятно ще се случи в разгара на човешките страдания през XXI век, смятани за Третата световна война:

"Ще удари часът и ще се появи два пъти роденият на име Калки Вишнуяша, надарен с голяма сила, ум и мощ... Този цар, победител в дхарма, ще поеме върховната власт и ще донесе мир на размирния свят. Сияйният Брахман, с висока мисъл, появявайки се (на света), ще сложи край на разрушението...".

Подобно предсказание се среща и при великия пророк Нострадамус. В своите четиристишия той многократно споменава за някакъв спасител от Изтока, който "ще слезе от небесния си трон и ще започне да унищожава злото".

На мнозина той може да се стори "великият цар на терора", тъй като хората ще започнат да се давят в лъжите и суетата си, но няма да могат да намерят сили да спрат разврата и опитите си за обогатяване и забогатяване.

Трудно е да се каже дали сме на прага на края на Тъмната епоха, или все още имаме шанс да променим съдбата си към по-добро. Никога обаче не е късно да започнем да правим стъпки към светлината.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    20 1 Отговор
    Никога обаче не е късно да започнем да правим стъпки към светлината.
  • 2 Бай Данчо

    19 2 Отговор
    Знаех си аз че в Коцето Калки има нещо ! А то какво било !!! Ти да видиш ...
  • 3 Гошо

    6 10 Отговор
    Ало,Фатки бг, Индийци ли станахте?
  • 4 мими

    18 2 Отговор
    Ако искате да предизвикате Апокалипсис, елате в България. Бели аватари нямаме, но имаме конници на смъртта. И то доказали се. Бая поразии направиха, зомбирали са населението и са нагли до безобразие. Такъв Апокалипсис ще забъркат, че ум ще ви зайде
  • 5 какво прозрение

    28 5 Отговор
    не ни трябва нито пророчество нито “експерти” за да видим това !!! джендъри прайдове и тотален контрол над населението всеки който е против сатаната се обявява за лош диктатор и му спретват война това не е нормален свят
  • 6 Софийски

    5 14 Отговор
    Аз мисля че е вова на бЕла мечка, само не ми се връзва могъщ Снажен и умен
  • 7 Софийски

    3 12 Отговор
    Аз мисля че е вова на бЕла мечка, само не ми се връзва могъщ Снажен и умен ;)
  • 8 6-6-6

    3 9 Отговор
    Ким Чен Ун ще слезе от планината на бял кон и ще раздаде справедливост!
  • 9 Госあ

    11 10 Отговор
    Жидовете са преписали библията ат Изток, това е ясно. Хубав текст. А според мен, аватара е Путин, който ще наклони везните на Изток и ще настъпи хармония и мир.

    Коментиран от #12

  • 10 Танев

    11 0 Отговор
    Общи неопределени приказки, подходящи "за всеки сезон". Стига тези световни войни.Световннатавойна е сериозно нещо и големите го разбират. Никой няма да тръгне да се самоунищожава.
    Но физиката е друго нщо. Нарастващата приземна температура е сигнал, че емния Магмен цикъл е към своя край. Дълбоките земетресения в литосферата са доказателство. Тази сутрин Крит , 5 по Рихтер, 45 км дълбочина. Вранча с дълбочина 120 км.
  • 11 Троян

    14 2 Отговор
    Във всяка религия е описано. Аз лично се надявам да дойде Архангел Михаил и да стъпче със копитата на коня си сатаната. Време е.
  • 12 мдаа

    8 5 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Комунетата винаги се издавате с глупавите си тълкувания. Комунизмът е експлоатация и безправие. Никаква хармония няма в него.

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "мдаа":

    Комунизма е единний человечески идеал ! капиталистите сте псевдо вярващи в псевдо религия. Общественият кодекс и морал е и трябва да бъде нещо съвсем отделно от духовните практики и религия. Тогава може да има хармония . Да ти обясня.

    Коментиран от #14, #17, #18

  • 14 Сър Пичук

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    А бе то и Раят е идеал, но не е доказано че съществува.
    Едно са мечтите, съвсем друго е реалността.
    Класическият Социализъм се доказа като несъстоятелен. И като социална и като икономическа формация. Комунизмът, като по-висша фаза на нещо, което се е провалило, просто не може да се случи.
    Има място за по-справедливи и по-хармонични общества, но не на базата на теориите на Маркс, Енгелс, Ленин и т.н.

    Коментиран от #16

  • 15 Спасител от Изтока

    0 7 Отговор
    Ами това е Путин! А това е точно описание на Американската военна индустрия: "На мнозина той може да се стори "великият цар на терора", тъй като хората ще започнат да се давят в лъжите и суетата си, но няма да могат да намерят сили да спрат разврата и опитите си за обогатяване и забогатяване."

    Коментиран от #20

  • 16 хе хе

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сър Пичук":

    Съществува, но не е на Земята, както някои си мислят.
  • 17 недей

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Не ми обяснявай, помня и комунизма. Всичко ви беше фалшиво и най-вече морала!
  • 18 За протокола

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Утопичният Социализъм е наречен така, защото се е основавал на общественото съзнание, добрата воля, морала и т.н. Класическият Социализъм на Маркс казва, че Социализмът трябва да настъпи в резултат на класова борба, с диктатура на пролетариата и бла-бла и затова изглежда по-възможен.
    Ти май преоткриваш Утопичния Социализъм ;)
  • 19 ами,

    1 0 Отговор
    Човечеството много пъти е било в най-ниската си точка на духовно съзнание и морални добродетели.Затова са загивали много цивилизации от както свят светува.Развитие,възход и падение-това е цикъла в Матрицата.
  • 20 Дика

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Спасител от Изтока":

    Тя и Аляска е на изток, даже по на изток от Кремъл и Сибир.
  • 21 Амйна

    0 0 Отговор
    Уеееее уйййййййй
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.