28 Юли, 2024 17:48 1 792 0

Грозна измама със Славка Калчева плъзна в интернет (ВИДЕО)

  • славка калчева-
  • измама-
  • изкуствен интелект-
  • лекарства-
  • фалшива реклама

Поредна група измамници използва изкуствения интелект, за да създава фалшиви реклами на продукти с лицето и гласа на известна личност

Още едно фалшиво видео, което е манипулирано с изкуствен интелект, се появи в интернет пространството, за да мами и заблуждава лековерни потребители на социалните мрежи. В силно обработените кадри певицата Славка Калчева звучи сякаш препоръчва лекарство. За наглата схема сигнализира самата тя.

"Бях меко казано шокира. Това е абсолютна лъжа, аз не рекламирам такива лекарства. Направили са това видео с изкуствен интелект. Аз нямам дори фейсбук", казва самата Славка Калчева.

"Най-вероятно има хора, които са си го купили. Мои близки ми споделиха, че лекарството се коментира сред хората. Никога не съм го виждала. Не се доверявам на такива неща от интернет. Предпочитам да отида при специалист и каквото има да ми предпишат", подчерта певицата в сутрешния блок на Нова ТВ.

"Грешно ще е да оставим само на МВР да се справят с такъв вид измами. В момента имаме големи дефицити - част от заплахите, които срещаме, нямат адекватен отговор - нито е записано в закона кой да се справи с тях, нито има специално звено. Изкуственият интелект е нещо, което ще обърне обществените отношения и трябва да му обръщаме все повече внимание", коментира пък бившият вътрешен министър и шеф на ДАНС Цветлин Йовчев за измамите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА