29 Юли, 2024 10:32 698 1

Матю Макфейдън не се харесва като мистър Дарси в "Гордост и предразсъдъци"

  • матю макфейдън-
  • гордост и предразсъдъци-
  • джейн остин-
  • роля

Британският актьор се притеснявал, че не бил достатъчно привлекателен да изиграе емблематичния герой на Джейн Остин

Матю Макфейдън не се харесва като мистър Дарси в "Гордост и предразсъдъци" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Актьорът Матю Макфейдън каза, че не му харесва ролята на мистър Дарси във филма "Гордост и предразсъдъци" на режисьора Джо Райт от 2005г., пишат световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

Те цитират скорошно интервю на носителя на "Еми" за телевизия CBS, в което той разказва защо не смята, че е бил подходящ за главната роля във филма.

"Наистина не ми хареса", казва той. "Не ми е приятно да го кажа, но това е така. Разбира се, имаше моменти, в които се чувствах добре, но ми се иска да бях по-уверен по време на снимките и да не се притеснявах толкова много".

Макфейдън добавя, че не смята, че е бил правилният избор за ролята на аристократа Дарси. "Чувствах, че не съм подходящ за ролята, тъй като не мислех, че съм достатъчно привлекателен. Въпреки това се получи", казва актьорът. Филмът става изключително популярен и получава четири номинации за "Оскар".

Британецът също така признава, че се вълнува всеки път, когато го разпознаят на публично място за ролята му на мистър Дарси. "Вероятно най-ласкателното нещо, което ми се случва и до днес, е когато хората ми казват: "Вие ли бяхте мистър Дарси? Това се случва вече в продължение на 20 години".

Филмът на Джо Райт, създаден по едноименния роман на Джейн Остин "Гордост и предразсъдъци", се фокусира върху романтичната връзката между Елизабет Бенет, изиграна от Кийра Найтли, дъщеря на провинциален джентълмен, и мистър Дарси, богат английски аристократ.

Преди Макфейдън да се превъплъти в тази роля, през 1995 г. Колин Фърт изиграва ролята на мистър Дарси в телевизионния минисериал "Гордост и предразсъдъци". Макфейдън добавя, че по-късно двамата актьори са сравнили бележките си за отделните си преживявания "изчерпателно" и "обстойно".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българка

    1 1 Отговор
    След Колин Фърт в "Гордост и предразсъдъци", Макфейдън изглеждаше като селяндур, въпреки благородническата титла на героя. Прав е бил, че не е подходящ за тази роля, но не защото не е привлекателен, а защото няма излъчване на аристократ.