9 Август, 2024 16:32 3 580 7

Билкова отвара изчиства белите дробове на пушачите

  • пушачи-
  • пушене-
  • пречистване-
  • бели дробове-
  • билки-
  • билкова отвара

Набавете си поне седем или осем от тези билки, за да пречистите успешно белите дробове

Билкова отвара изчиства белите дробове на пушачите - 1
Снимка: Shutterstock

Хората, които са спрели цигарите, знаят колко важна и добра стъпка е това за здравето и благополучието им, но са наясно и каква мъка е да се отърват от натрупаните токсини в белите дробове. За щастие опитните билкари имат решение от природата за това. За да почистите белите си дробове от натрупаните вредни вещества от пушене, са ви необходими следните билки: борови пъпки, иглика, бъз, живовляк, медуна, петниста бударица, оман, трицветна теменуга, ароматна теменуга, мащерка, сладка детелина, мак.

Пригответе си най-малко седем или осем билки от целия списък - това ще бъде достатъчно. Разбира се, по-добре е да приготвите сместа от всички изброени билки, тъй като всеки от тях си има своите предимства, а когато са заедно, тогава пречистването е по-дълбоко.

Как да пречистите белите дробове?

В съд сложете по една супена лъжица от всяка от билките и разбъркайте. Така получената билкова смес е основата за лекарството за почистване на белия дроб от натрупаните вредни вещества от цигарите.

Изсипете 1.5 ч.л. от билковата смес в термос и залейте с чаша вряла вода. Оставете да се запарва два часа. След това се прецежда.

Пийте от топлата отвара преди лягане. Курсът на лечение е два месеца.

В процеса на почистване на белите дробове, може да започнете да кашляте и отхрачвате често. Всички тези прояви на почистване на белите дробове трябва да бъдат изтърпени, те показват, че токсините се изхвърлят от организма.

Веднага щом почистването приключи, всички тези прояви ще отзвучат сами. За да облекчите тези симптоми, пийте чай и по-често хапвайте мед.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булпсихопатъ

    10 1 Отговор
    Билките се изсушават и се изпушват с чаша домашна сливовица.
  • 2 Анонимен

    11 1 Отговор
    А Мака обикновен полски или опиумен трябва да е
  • 3 Патоанатом

    3 1 Отговор
    При близък оглед не намирам разлика.
  • 4 Калпазанин

    11 0 Отговор
    А за акъл има ли некви билки, за една миеирка питам
  • 5 Факт

    3 0 Отговор
    Чай бъз, или липа или драка!
  • 6 Аааааа

    1 1 Отговор
    Що не скълъпите едно хапче и да се приключи. За какво ли няма вече билкови добавки, екстракти, минерали. Само това чакам да излезе и спирам хляба. Другото си го добавям от аптеката.
  • 7 Гунчо

    2 1 Отговор
    Каква бударица, каква медуна? Хората днес не познават билките, а и никой няма да обикаля по аптеките като луд, за да се снабди с толкова съставки. Белите дробове се чистят като спреш да пушиш. Ама на! Не щем!