10 Август, 2024 20:12 1 007 2

Как да се грижим за дългата коса, докато сме на море

  • дълга коса-
  • грижа за косата-
  • почивка-
  • море-
  • слънце-
  • лято

Трихолог дава ценни съвети как да опазим здравето на дългата коса по време на почивка

Как да се грижим за дългата коса, докато сме на море - 1
Снимка: Shutterstock

Дългата коса не трябва да изисква твърде сложни грижи по време на почивка, но за да запазите обема, здравето и красотата ѝ, трябва да следвате няколко важни правила. Специалистът Наталия Репина дава няколко съвета за това как да защитим косата, докато сме на море.

Ако имате дълга коса и планирате по време на лятната си почивка да се гмуркате или да карате сърф, тогава трябва първо да приберете косата си обичайните начини: кок, плитка или опашка. В противен случай тя ще стане много заплетена, а това може да доведе до накъсване при опитите да се среше в последствие.

Също така трябва да не оставяте косата мокра за твърде дълга, а да се опитате да я изсушите възможно най-скоро след намокряне. Всеки ден трябва да измивате солта от косата си, след като плувате в морето. Освен това е особено важно да се използват подхранващи маски, които да възстановят хидратацията на косата, която е била под въздействието на слънчевите лъчи в продължение на часове, добавя трихологът, цитиран от Рамблер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обичам

    4 2 Отговор
    Жените с дълги коси. Малко неща са по красиви от хубава жена с дълга коса!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.