16 Август, 2024 05:33 2 525 6

Обвиниха петима за смъртта на звездата от "Приятели" Матю Пери

  • матю пери-
  • актьор-
  • смърт

Сред тях са двама лекари и асистент на актьора

Обвиниха петима за смъртта на звездата от "Приятели" Матю Пери - 1
Снимка: БНТ

Обвинения в престъпление бяха повдигнати срещу петима души във връзка със смъртта на звездата от "Приятели" Матю Пери преди почти година, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на полицията.

Сред обвиняемите са двама лекари и асистент на Пери, които били част от "широка криминална мрежа", която снабдявала актьора, както и други хора, с големи количества от отпусканото само срещу рецепта лекарство кетамин, заяви американският прокурор Мартин Естрада.

"Тези обвиняеми се възползвали от проблемите със зависимостта на г-н Пери, за да се обогатят", каза Естрада на пресконференция в Лос Анджелис.

Пери почина на 54-годишна възраст от "остри ефекти" от приема на кетамин. Лекарството е със силно успокоително действие и заедно с други фактори е станало причина актьорът да загуби съзнание и да се удави в джакузито си миналия октомври, стана ясно от аутопсията.

В продължение на месеци детективи от отдела за разследване на убийства на полицията в Лос Анджелис и федерални агенти се опитвали да установят как Пери се е сдобил с изписваното с рецепта лекарство.

Токсикологични изследвания установиха, че в тялото на Пери има опасно високи нива на кетамин, който е кратко действащ анестетик с халюциногенни свойства. Обикновено хората с такова количество кетамин в организма си са в обща анестезия по време на операция и се наблюдават от специалисти, се посочва в документите от аутопсията на актьора.

Други фактори, допринесли за смъртта му, са удавяне, коронарна болест на сърцето и въздействието на лекарството за лечение на опиоидна зависимост бупренорфин, което също е било открито в организма му.

Пери публично е признавал, че от десетилетия злоупотребява с наркотици и алкохол, включително по време на участието си в ролята на Чандлър Бинг в хитовия телевизионен сериал от 90-те години на миналия век "Приятели". Според интервюта, споменати в заключенията от аутопсията, преди смъртта си той е бил трезвен в продължение на 19 месеца.

Според разпитите на свидетели, цитирани в доклада от аутопсията, той се е подлагал на терапия с вливане на кетамин за лечение на депресия и тревожност.

Последното известно вливане е било седмица и половина преди смъртта му, така че се предполага, че кетаминът, открит в организма му от съдебните лекари, е попаднал в тялото му след това, се казва в доклада от аутопсията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    13 7 Отговор
    Никой не му е слагал нищо насила в устата. Разглезени холивудски отрепки с една роля в живота си в някакъв тъп сериал.
  • 2 Гост

    11 5 Отговор
    НАЦИЯ НА ХАПЧЕТА документален филм точно за такива като този. Никой не е виновен сам е пиел тези хапчета .
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 4 Отговор
    Актьорът с един сериал и няколко смешни филмчета , не че и другите от сериалчето имат запомнящи се или в нещо интересно . Вече е умрял каво се ровят кой е виновен .
  • 4 😈😈😈😈

    7 5 Отговор
    Вече е станал на прах . За къде се ровят кой го е снабдявал с дрога и хапчета . Преди години ония тъпанар мат ле Блан го отказа от пиене или му е помагал да го откаже . А тоя на шега е решил да пробва повече хапове . Нали на Колин се правеше в сериалчето ,по точно сит ком е това .
  • 5 Хейт

    9 6 Отговор
    Този бях забравил ,че е съществувал. Сит кома се побъркват да го повтарят по някой канали . Не ми харесва нищо особенно. За деца до 15 става . А този сам си е виновен пиене хапчета , парите те правят слаб ако нямаш воля .
  • 6 Сила

    5 5 Отговор
    Обичам да чета злобните коментари на феновете на " Бяла роза " и шкембе чорбата ......изпълват ме с патрЕотизъм и национална гордост !!!!!!! " Геният на завистта " , кой го беше казал .....???!???