21 Август, 2024 08:52 2 712 15

Няма да умъртвят кучето на Ален Делон заради протест на активисти за правата на животните (СНИМКИ)

  • ален делон-
  • куче-
  • погребан-
  • права на животните

Това е било предсмъртното желание на актьора

Няма да умъртвят кучето на Ален Делон заради протест на активисти за правата на животните (СНИМКИ) - 1
Снимкa: БГНЕС
Желанието на покойния френски актьор Ален Делон домашното му куче да бъде умъртвено и погребано заедно с него е отхвърлено от децата му след протест на активисти за правата на животните, пише The Guardian.

Актьорът, който почина на 88-годишна възраст в неделя, е заявил, че желае животното - 10-годишна белгийска овчарка Малиноа на име Лубо, да бъде „приспано“ и положено в гроба му в гробището на дома му в село Души в Лоарет.



На 20 август, след като активисти изразиха тревогата си от перспективата здраво животно да бъде умъртвено и предложиха да намерят нов дом на кучето, беше обявено, че Лубо ще живее.

Фондация „Бриджит Бардо“ съобщи, че дъщерята на Делон - Анушка, е потвърдила, че семейството ще задържи кучето.

„Току-що се обадих на Анушка Делон и тя ми каза, че Лубо е част от семейството и ще бъде запазен. Кучето няма да бъде приспано“, заяви говорител на фондацията.

По-рано през деня, предизвиквайки известно объркване, фондацията беше обявила в социалните мрежи, че кучето ще бъде пощадено, преди да изтрие публикациите.

SPA, френският еквивалент на RSPCA, беше сред редица организации за защита на животните, които изразиха загриженост от заявеното от Делон желание по отношение на неговия спътник, пишейки:

„Животът на едно животно не трябва да зависи от този на един човек. SPA е щастлива да вземе кучето му и да му намери ново семейство“.

Във Франция няма закон, който да забранява на собствениците да умъртвяват животните си, но всеки ветеринарен лекар решава дали да изпълни желанието им.

Делон е създал параклис в гробището с останките на поне 35 от своите кучета в гористите местности на дома си в Ла Брюлери, на 85 мили югоизточно от Париж, който е купил в началото на 70-те години.

Именно тук, в рядка проява на единство, трите му деца - Антъни (59 г.), Анушка (33 г.), и Ален-Фабиен (30 г.), обявиха, че баща им е починал мирно до тях. Лубо, осиновен от приют от Делон през 2014 г., беше включен в съобщението на децата за смъртта на актьора.

„Ален-Фабиен, Анушка, Антъни, както и Лубо, са дълбоко натъжени да съобщят за кончината на баща си“, гласи съвместното им изявление.

„Той е моето куче в края на живота ми... Обичам го като свое дете“, каза Делон пред Paris Match през 2018 г. „През живота си съм имал 50 кучета, но с това имам специална връзка. Липсвам му, когато ме няма“.

Той добави: „Ако умра преди него, ще помоля ветеринаря да ни помогне да бъдем заедно. Той ще го сложи заспал завинаги в ръцете ми. Предпочитам да направя това, отколкото да знам, че той ще умре на моя гроб, преживявайки жестоки страдания“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехааа

    13 30 Отговор
    По време на комунистическото робство, кучетата се убиваха в дворовете на хората

    Коментиран от #5, #7, #12

  • 2 💀💀💀👺👽👽

    22 13 Отговор
    Този не бил добре как ще убиваш куче 🐕 след като умреш да не е фараон та и кучето с него в гроба .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 щамов работник

    10 2 Отговор
    Куче не му трябва вече.
  • 5 Последния Софиянец

    13 22 Отговор

    До коментар #1 от "Ехааа":

    Много добре си спомням това, беше жестоко,но никой не смееше нещо да каже, защото щяха да ги изпратят в лагерите на смъртта.

    Коментиран от #6, #14

  • 6 🏴‍☠️👽👽👽👽🏴‍☠️

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Как е павилиона за кебапчета или беше шкембеджийница.
  • 7 Така

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ехааа":

    си беше. И нямаше кучешки тении. Чувал съм, че в една болница тогава, някъв с такава тения, нарочно го държали цял месец на лечение, за да може студентите по медицина, да видят на живо за какво става въпрос.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Грижете

    9 2 Отговор
    се за животинката. Като нищо може да се гътне от мъка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 онака

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Така":

    ГЛУПОСТИ ПИШЕШ. ТОГАВА НЯМАШЕ НИЩО ОСВЕН ТОНЕЯДЦИ.
  • 12 Това не от строя в който живеехме а

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ехааа":

    ОТ КУЛТУРА НА ХОРАТА НИ!!!! Ние сега сме тлаа стало което и бяхме само, че в пъти по - лошо примера е тока беше 0,02лв А тлаа се базира икономикпта ни или сме си Бели но роби
  • 13 Хейт

    4 1 Отговор
    Добре ,че не е искал децата и жената да бъдат погребани с него. Тоя искаше да се самоубие преди време . Че му беше писнало . А тези кучета са супер готини.
  • 14 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Здрасти измислен готвачи или беше собственик на дупка наречена кръчма на село . А не беше в село а на южния полюс.
  • 15 Сгубен саЪиганин ф превудЪ

    3 0 Отговор
    Абе кауни ,човека си е изразил волята в завещание ,та какви сте вие да го оспорвате?