22 Август, 2024 11:32 735 1

В Индия се появи евтин аналог на Боливуд - нискобюджетната филмова индустрия „Моливуд“

  • боливуд-
  • моливуд-
  • нискобюджетни филми-
  • кино-
  • индия

Нискобюджетните филми в Индия започнаха да процъфтяват

В Индия се появи евтин аналог на Боливуд - нискобюджетната филмова индустрия „Моливуд“ - 1
Снимка: Shutterstock

В Индия процъфтява нискобюджетна филмова индустрия, наречена от местните медии „Моливуд“. Нейният център е градчето Малегаон, в близост до Мумбай, където се появяват масово индийски филмови таланти, които постигат успехите си далеч от блясъка на Боливуд - при това с нищожни бюджети, предаде АФП.

Сред тях е и Шаикх Насир, независим режисьор, който е пионер в индустрията, предава БТА.

„Киното е, и винаги е било, нашето бягство от ежедневието и житейските ни трудности“, каза той. На 50-годишна възраст Насир скоро ще види своя филм, вдъхновен от собствената му история, на голям международен екран. Но в родния си град режисьорът вече е суперзвезда.

Роден в Малегаон, Насир се прочува с излезлия през 2008 г. филм Malegaon Ka Superman, който разказва историята на супергерой, борещ се срещу тютюнопушенето.

Той е трябвало да прояви изобретателност, за да направи този филм, поради ниския бюджет, с който разполага. Неговият игрален филм проправя пътя на нискобюджетното кино, на което индийските журналисти дават името „Моливуд“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    3 0 Отговор
    Имитират МОСФИЛЬМ ... НУ , ПОГОДИ ..