25 Август, 2024 08:20 3 076 49

Корнелия Нинова: Рано ми е за баба

  • корнелия нинова-
  • рафаел-
  • син

Социалистката се гордее със сина си Рафаел

"Гордея се със сина ми. Той носи българския трибагреник по света с постиженията си в областта на изкуствения интелект! Заради такива деца като Рафаел знамето ни се вее във всички краища на света“, заяви Корнелия Нинова, пред "Ретро", цитирана от burgas24.bg.

Бившата червена лидерка винаги е била потайна, що се отнася до личния ѝ живот, но последните постижения на единствения ѝ син Рафаел изпълниха с гордост майчината душа и тя не издържа да не се похвали.

"Синът ми е на 32 години, неотдавна е завършил, а вече е преподавал лекции в най-престижните университети в света. С баща му съумяхме да създадем достоен, млад и перспективен мъж, който освен с интелекта си може да се похвали и с добро сърце“, каза Нинова.

На въпрос дали Рафи си има приятелка и иска ли Нинова да стане баба, тя се засмя и каза:

"Рано ми е още да ставам баба, а и синът ми в момента напълно се е отдал на научна дейност“.

Математическият гений Рафаел прославя фамилията още като ученик, защото няма равен в олимпиадите по математика у нас и по света.Преди да замине за САЩ, той завърши Софийската математическа гимназия и бе капитан на националния отбор по математика. Има 17 медала от балкански, европейски и световни олимпиади. Първият му голям международен успех е, когато става втори на олимпиадата по математика в Амстердам, където се състезава с над 600 таланти от 100 държави. Повтаря постижението си и през 2012 г. на олимпиадата в Аржентина.

Рафаел Нинов се дипломира през 2016 г. като бакалавър по финансово инженерство в прочутия университет "Бъркли“ в Щатите, от който взема докторска степен по финанси. С парите от стипендии и наградни фондове финансира образованието си.

"Бъркли“ се смята за най-добрия държавен университет в света. Оттук са излезли 71 лауреати на Нобелови награди, най-много от всички висши училища в света. След завършването си Рафи работеше в известната банка "Голдман Сакс“ като финансов анализатор. После обаче реши да продължи с науката и стана преподавател в университета "Станфорд“ в щата Калифорния.

Рафаел се посвети на финансово инженерство, което му дава възможност да създава математически формули, с които да се прогнозира развитието на финансови и икономически процеси.

Рафаел Нинов вече се еутвърдил като изтъкнат специалист в областта на математиката и изкуствения интелект. Според Нинова Рафи е показал своите умения на престижни международни сцени като Оксфордския университет, където е изнесъл лекции пред студенти и в академичните среди, а само преди няколко седмици е гостувал във Виена, където е изнасял лекции на тема технологии в изкуствения интелект. С тези свои ангажименти младият българин не само разширява кръгозора на студентите, но и споделя българския опит в областта на технологиите с широка международна публика.

Нинова също подчерта, че синът ѝ не е забравил своите корени и когато има възможност, се завръща в България, за да подкрепя и насърчава развитието на българските учени и млади таланти. Той е бил гост-лектор в българския институт за компютърни науки"Инсайт“, където е споделил своите знания и опит с местни изследователи. Според Нинова подобни усилия са от съществено значение за развитието на българската наука и технологичния сектор.

"Постиженията на Рафи показват на света, че България има значими таланти в областта на математиката и технологиите. Той не само прославя името на нашата страна, но и работи активно за нейното бъдеще, помагайки на младите българи да се развиват и да допринасят за глобалния напредък“, каза още Корнелия Нинова.

Бившата червена лидерка отбеляза, че това е пример за съвременна младеж, която съчетава традиционните български ценности с най-новите световни тенденции в науката и технологиите.

Горда с Рафаел е и баба му Дафина, която е свекърва на Корнелия. Неотдавна Дафина разказа пред "Ретро“, че макар и в далечна Америка, Рафаел ѝ се обажда на видеовръзка и не забравя за нея.

"Внукът ми Рафаел идва да ме види, но много рядко, той живее в Америка. По-често се чуваме по телефона на видеовръзка, но това са модерните времена“, сподели Дафина пред "Ретро“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    85 13 Отговор
    А сина и защо е в Щатите, а не в Русия или България ???

    Коментиран от #3, #22, #32

  • 2 един

    71 12 Отговор
    Ти си червена баба. Прати гения си в Масква.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Директор

    74 9 Отговор
    Цялата червена номенклатура е така - големи приказки за нашите руски братя, а нашите деца на запад. Излиза че руснаците са братушки на бедните, а елита дърпа на запад!!!

    Коментиран от #25

  • 5 Хаха

    52 10 Отговор
    Ей тоя Пропадналия Запад

    А бре все натам ги влече
    Червените Рептили .
  • 6 Оги

    49 9 Отговор
    Дано момчето осъзнае, че науката не е всичко и създаде семейство. При мен беше малко късно, но все пак стана. Само когато имаш дете, разбираш смисъла на думата да обичаш някого и теб да те обичат. Дано му се случи.

    Коментиран от #24

  • 7 Зет

    34 12 Отговор
    Да и доведе !
  • 8 рано ми е

    26 9 Отговор
    искам да гепя още кот мога ама то от другите хиени не моа се уредя пфууу
  • 9 българин 777

    43 4 Отговор
    където и да го прати с парите дето е приватизирала ще живей като царче пък за народа кво - нищо
  • 10 Жалко е

    23 13 Отговор
    Че вместо образованието, най-голямата ценност за българина стана голф 2 и чалгата. Сложилите 1 звездичка на статията съм убеден, че щракат с пръсти на Преслава и си бият всяка вечер жените, но защитават със зъби и нокти евроатлантизЪма!
  • 11 скапанячка..

    26 6 Отговор
    И крадла..съсипа червеното знаме от на всеки км.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГУМЕНА ГЛАВА

    37 5 Отговор
    А синът защо не е в България?? Да е български данъкоплатец. На територията има остра нужда от всякъкъв интелект.
  • 14 хххт

    27 7 Отговор
    значи Рафуел на 32 г отдаден на наукята си е чист жендер ко да праиш хамерикански ценности
  • 15 Това е старо

    35 3 Отговор
    Вече може да е станала баба
    Ама друго да питам! И нинови а ли е еврейка? То само такива може да си кръстят дъето Рафаел!
    Сигурно е роден по времето на СДС? Иначе Краснодар звучи красиво!

    Коментиран от #21

  • 16 реване

    8 6 Отговор
    А за дядо рано ли ти е?!
  • 17 Виждам ,че

    34 5 Отговор
    детето ѝ с което се гордее е с фланелка на Адидас...... Между другото , в Бангладеш една шивачка трябва да ушие 70 анцузи за фирмата на ден , ако не се справи за всяка бройка ѝ удържат два долара от месечната заплата , която е мизерните 200 долара ! А това къде си вее байрака сина на другарката и дали ѝ е рано да ставала баба интересува само нея !
  • 18 Рон Джереми

    27 3 Отговор
    На снимката има продуктово позициониране. Освен това има едно момче, което не се интересува от момичета. Но мама скоро ще разбере това и ще събере младежкото БСП да му търсят булка. Дано има хепиенд.
  • 19 По-точно

    12 7 Отговор
    Харвард е университет номер 1 в Света!
  • 20 А50

    16 5 Отговор
    Финансово инженерство... още един математик е загубен за развитието на света преминал в служба на рептилите. Прави ми впечатлание, че едни от най-големите математици ги привличат в финансовите пирамиди, това е похабяване на природен ресурс, аз така виждам нещата
  • 21 Вероятно

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Това е старо":

    Е станала баба ,щото на тези години кладенеца е пресъхнал и има едни топли вълни...Може да е кръстен на дънките райфъл или пък на бонбони рафаело. Вероятно са бонбоните щот и се услаждат ,като приватизацията в която тя участва по времето на разсипника Костов. Техноимпекс май беше предприятието което тя лапна.
  • 22 2254

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Добър въпрос!

    По традиция, отрочетата на комунистическите лидери живеят в Западналия Гнил Запад. Разбира се щедро финансирани от простолюдието на Изток

    Коментиран от #27

  • 23 А бре

    24 4 Отговор
    На мен ли ми се струва

    Това име РАФАЕЛ

    Е едно от най често срещаните
    ПРАВОСЛАВНИ ИМЕНА .

    Такива са Руските ценности и норми за Православие и техните защитници.

    Коментиран от #26

  • 24 Мнение

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Оги":

    Не всеки има нужда да създава влсемейство. Всеки прави това, от което се чувства щастлив! Много създали семейства не са щастливи, а живеят в ад.
  • 25 А50

    18 11 Отговор

    До коментар #4 от "Директор":

    Тази нито е червена, нито е елит, това е една мазна използвачка. И един средно добър математик в България е признат за гений в Сащ, докато в Русия си имат математици но нямат крупни световни финансови пирамиди източващи останалия свят. Избрал е по-лекия път на забогатяване
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Да тази

    22 3 Отговор

    До коментар #22 от "2254":

    Лоша Мода
    Да се бяГа в Пропадналия
    Безморален,
    Джендърски Запад

    Е Типично за Руснаците
    И техните Бг Подлоги.

    Коментиран от #46

  • 28 Всички Руски Пропагандисти семействата

    26 3 Отговор
    Им живеят на запад
    Това е законът на Русия !!
    Мрази и завиждай на запада и във удобен момент избягай на запад!!
  • 29 Соловьов

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    е
    Хахаха

    Пак е много Православно..

    Хахаха
  • 30 По света с изключение на Русия

    5 3 Отговор
    Не че за Северна Корея се отбелязва някакъв наплив.
  • 31 Рафаел е старо еврейско име

    12 1 Отговор
    Означава Бог е излекувал.
  • 32 Това е срам и позор за Българската Русоф

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Курнелия е един лицемерен Русофил Кумунист за пари
    А реално възхвалява и се възхищава на Америка
    Защо във млада възраст не е екстрадирала Синът си в москва да учи военно дело и да пее във руският военен хор???
  • 33 Убавец е Рафаело

    13 4 Отговор
    На мама Корни ще доведе зет. Статистически най-вероятно е да е мексиканец.
  • 34 Жриц

    19 4 Отговор
    И като е така, защо искаш за останалите българи руски ботуш, руска изостаналост и Брикс мизерия, а? Защото ще се изнижеш при синчето и ще ни гледаш с усмивчица сеира иззад Атлантика?
  • 35 Перо

    8 4 Отговор
    Нинова има ли апартамент в Ню Йорк?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Време ти е , време ти е!

    15 0 Отговор
    да станеш американска бабичка и да ходиш да си гледаш внуци в Америка! Изучи си детето на гърба на червините бабички, на които излъга надеждите! На добър път!
  • 38 Ха ха

    7 2 Отговор
    Кат та гледам как си се збабичосала и разплула. То за гледане на внуци може и да не ставаш. Горките дечица! Трябва комунисти крадливи да стават.
  • 39 00001

    16 1 Отговор
    Международният студент плаща 52 269 долара годишно обучение в UC Berkeley. Никой международен студент не отговаря на условията за получаване на финансова помощ в UC Berkeley.
    Кой му е платил обучението?
  • 40 Сталин

    9 3 Отговор
    Ама Курнелио ,той синът ти е гей ма,създали сте гей по модела на господарите си
  • 41 така така

    8 1 Отговор
    Направо си една дърта бабичка!
  • 42 То и 2008 имаше

    3 0 Отговор
    много финансово инженерство, та ако може да не парадира.
  • 43 А така

    3 3 Отговор
    Нека да й е живо и здраво момчето на г-жа Нинова и тя да му се радва много години. Респект към обучението и постиженията му, но защо в Америка. Ей това не мога да разбера. Познавам много млади хора, които са извън Бг и все си мисля, че те нямат кураж да учат и се развиват у нас. В случая явно момчето е супер талантливо, но на фона на посредствените и търсещи лесни победи заминаващи да учат в чужбина , малко ми олеква . У нас вече започнаха по западен образец да приемат много полуграмотни младежи във ВУЗ. Преди години имаше високи критерии и не можеше ей така само с мерак да станеш студент. А голяма част от завършващите средно образование с посредствени знания тичаха към чуждите учебни заведения само срещу някакво недомислено есе, по написано от някой учител. Или отиваха с мама, която мие чинии в някой Макдоналдс, а отрочето се записва да учи със сбирщина от деца на мигранти, поназнайващи някоя друга дума и така после в някой от многобройните им платени лицеи, колежи и.т.н.
  • 44 една мацка от Надежда

    2 0 Отговор
    Въобще не ти е рано, 55 години си е тамън, ама като гледам този твоя Рафаел /какво хубаво българско име.../ с наднормени килца, не е и нещо много привлекателен...може и дълго време да не станеш баба.
  • 45 Гост

    2 1 Отговор
    Човек трябва да е много болен мозък за да отиде в Русия дори и на екскурзия.А и какво ще учи в Русия ? Руснаците нямат никакви университети камо ли пък елитни. Дори и русофилските национални предатели не искат и да чуят кракът им да стъпи в Русия,а мечтаят за западен живот.
  • 46 българин

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Да тази":

    всички лаете против русия и се радвате на кравария пък стоите в пропадналото бг защо ли

    Коментиран от #49

  • 47 курнелия

    1 0 Отговор
    е една изпечена мошеничка но от по изпечените гербажии не може да се докопа до кокала но от всички губи само бг народа но него някой трябва да го окраде до шушка иначе няма да е бг
  • 48 А МА КОРНИ?!?!?!

    0 0 Отговор
    що го не прати тогози гениййййй в русията ма? Що го остави да живей в САЩ да съ мъчи мумчурляка, я къде, къде по добре щеше да е ако беше у мууууууууусковскио университет дъ гу яхни некуя рускиня и да купи волга!!!!
  • 49 НЕ БЕ БРАТО

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "българин":

    Нищо против русия с малка буква естествено! Просто само отговори защо най големия фен на русия у нас си прати синчагата в САЩ,а не уууу мусквата!