9 Септември, 2024 14:58 1 794 8

Класация разкри най-лошия финал на сериал. Не е "Игра на тронове"

  • сериал-
  • лош край-
  • лош финал-
  • финал-
  • последен епизод-
  • епизод-
  • игра на тронове-
  • къща от карти

Резултатите изненадаха мнозина интернет потребители

Класация разкри най-лошия финал на сериал. Не е "Игра на тронове" - 1
Снимка: Shutterstock

Нов анализ разкри най-лошите финали на телевизионни сериали на всички времена и резултатите са неочаквани.

Списък, съставен от Бо Маккрийди, сравнява средните оценки на редовните епизоди с оценките на финалите в IMDB и изненадващо "Игра на тронове" и "Как се запознах с майка ви" не са на върха, но и двата попадат в топ 10.

"Къща от карти" обаче взема короната за най-голям спад в рейтингите за своя противоречив финал.

Разочароващият последен сезон на сериала дойде след внезапното напускане на звездата му Кевин Спейси заради минали обвинения в сексуално насилие.

Къща от карти

Класация разкри най-лошия финал на сериал. Не е "Игра на тронове"

Финалът на "Къща от карти", излъчен на 2 ноември 2018 г., получи оценка 2,6 от 10 в IMDB, което е шокиращ спад от 55 процента спрямо средната оценка на епизода от 8,1.

В края Дъг Стампър признава на Клеър Хейл (сега президент), че е отровил нейния съпруг Франк Ъндърууд (по-рано изигран от Спейси), след като е разбрал, че ще я убие. След това Клеър намушква Дъг и го убива.

Един недоволен потребител и фен на сериала избухна в Reddit, като написа: „Какъв абсолютно ужасен край. Бих предпочел да гледам как Дейвид Атънбъро разказва как боята съхне."

Игра на тронове

Културният феномен, който беше "Игра на тронове", се срина с последния си сезон, който стана тема за разговори в града заради своя "ужасен" край, излъчен на 19 май 2019 г. Именно разочароващият финал класира сериала на трето място в класацията на лошите финали.

След девет години, осем сезона и стотици брутални смъртни случаи, финалът нямаше да се хареса на всички, но последният епизод неизбежно раздели феновете след излъчването му. Докато шоуто имаше висока средна оценка от 8,8 на епизода, финалът беше с оценка 4.

Шестият и последен епизод от така прехваления прощален сезон завърши със сърцераздирателната смърт на Денерис Таргариен, изненадващото помазване на осакатения Бран Старк за крал на Вестерос и доста символичното унищожаване на Железния трон от дракона Дрогон.

Изобличителната рецензия на Atlantic смело заяви: „Тази драма се превърна в ситком. Не е и хитър ситком на HBO, а евтина мрежова афера или може би дори уеб епизод с откъси от такъв. Тонално странен, логически напрегнат и емоционално слаб, последният епизод всъщност се усещаше като първа чернова на реалния финал."

Декстър

Класация разкри най-лошия финал на сериал. Не е "Игра на тронове"

Друг сериал, който разочарова верните си зрители, беше хитът "Декстър". Финалът на "Декстър", излъчен на 22 септември 2013 г., остави феновете възмутени и кръвожадни за по-добър край. В края на сериала Декстър убива собствената си сестра Дебра, с което заема петото място в злополучната класация.

Някога приветстван силно от критиците сериал със среден рейтинг на епизод 8,5 от 10, той остана само с 4,7 на финала.

Двама мъже и половина

Класация разкри най-лошия финал на сериал. Не е "Игра на тронове"

Дори новите фенове не можаха да преглътнат финала на един от любимите си ситкоми "Двама мъже и половина". Комедийният сериал завърши с падане на пиано върху главата на Чарли, който беше убит в шоуто след хаотичното излизане на Чарли Шийн през 2011 г.

Финалът, излъчен на 19 февруари 2015 г., не се хареса на зрителите, отбелязвайки 3,8 от 10. Това е сериозен спад от 35 процента за сериала, който имаше среден рейтинг от 7,3 епизода в дългосрочен план, поставяйки го на седмо място сред най-зле завършилите сериали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРОВИЗИЯ

    1 0 Отговор
    Проблема е че Къща от карти е реалистичен ли?
  • 2 Росен Йорданов Доормекс измамника

    0 2 Отговор
    Заповядайте на сградата ми Кристал в малинова долина и сградата ми в драгалевци , ще ви измама на сто процента
  • 3 Росен Йорданов Доормекс измамника

    0 2 Отговор
    Герб възраждане герб възраждане , заповядайте на сградите ми да ви измама
  • 4 Джон Сноу

    8 1 Отговор
    Играта на тронове още ми горчи, защото това беше за мен напълно изгубено време.

    Такава идейна немощ съчетана с толкова харчене та пари за ефекти, не съм гредал. А не съм никак млад и доста филми съм видял.
  • 5 Трол

    6 2 Отговор
    На "Игра на тронове" не му е лош само финалът.
  • 6 Али Реза

    7 0 Отговор
    В този сайт е по-добре да дават оценки на драматичните финали на турските сериали.
  • 7 ⚒️⚒️⚒️⚒️

    2 0 Отговор
    Е, за "игри на тронове" какво се учудва те, че финала не това което се очаква, то и филма не беше това което сме свикнали да гледаме
  • 8 ганю

    0 0 Отговор
    има свестни американски филми
    ала има и простотии финансирани от мафията
    това е точно такъв случай
    тъп филм за идиоти