30 Септември, 2024 08:14 2 026 9

Отиде си актьорът и кънтри певец Крис Кристоферсън

  • крис кристоферсън-
  • почина

Музикантът е починал на 28 септември у дома

Отиде си актьорът и кънтри певец Крис Кристоферсън - 1
Снимкa: БГНЕС

Актьорът и кънтри певец Крис Кристоферсън почина в дома си в Мауи, заобиколен от семейството си, съобщиха най-близките му.

„С натежало сърце споделяме новината, че нашият съпруг/баща/дядо, Крис Кристоферсън, почина мирно в събота, 28 септември у дома. Всички сме благословени за прекараното време с него. Благодарим ви за любовта към него през всичките тези години и когато видите дъга, знайте, че той се усмихва на всички ни“, се казва в изявление на семейството му.

Роден в Браунсвил, Тексас на 22 юни 1936 година Крис Кристоферсън се превръща в звезда на кънтри музиката. Песните му редовно оглавяват американските кънтри класации, а кавър версиите са хитове за изпълнители като Джанис Джоплин, Гладис Найт и Джони Кеш. В средата на 70-те години Кристоферсън работи с известни филмови режисьори, включително Мартин Скорсезе и Сам Пекинпа и печели Златен глобус за работата си с Барбра Стрейзънд в римейка на "Роди се звезда" от 1976 г.

Кристоферсън постига забележителен успех като автор на песни в началото на 70-те години.

Синглите му "Me and Bobby McGee", "Help Me Make It Through the Night", "Sunday Morning Coming Down" и "For the Good Times" се превръщат в грандиозни хитове не само в САЩ, но и в целия свят. Освен в музиката, певецът оставя сериозен отпечатък и в света на киното. Снимал се е в над 50 филма, сред които "Блейд", "Огън под земята", "Самотната звезда", "Разплата".

След дългогодишно сътрудничество, Джони Кеш и Крис Кристоферсън влизат заедно в супергрупата на кънтри музиката The Highwaymen заедно с Уили Нелсън и Уейлън Дженингс. Кристоферсън повече от 20 години е част и от Залата на славата на кънтри музиката, пише dir.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    38 0 Отговор
    Беше пич и мъжкар! Бог да прости!
  • 2 ЕСХАЧ

    29 2 Отговор
    Господ започна да си прибира добрите души, за да ги спаси от този вървящ към извращение Свят.
  • 3 Морски

    26 0 Отговор
    Много голям! Поклон!
  • 4 Хасковски каунь

    26 0 Отговор
    Беше удоволствие да го слушаш. Вечна му памет!
  • 5 чичак

    18 0 Отговор
    Да почива в мир!
  • 6 123456

    16 0 Отговор
    Мир на праха му ! Мъжкар !
  • 7 не мога да се сетя кой е и коя песен

    1 5 Отговор
    е пял . стар човек и болен . за седмица там 8-9 си заминаха . Доли партън е добре . Джони Кеш също .

    Коментиран от #9

  • 8 Неподвластни на времето

    18 0 Отговор
    Едно поколение мъжкари поемат по пътя на вечността а друго поколение джендита заемат тяхното място. Това щеше да е хорър ако не беше истина, но уви е точно така. Извратената представа за певци и актьори под дъгата, няма да заличи дирята на мъжкарите а ги превръща в икони. Вечен път.
  • 9 бай Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "не мога да се сетя кой е и коя песен":

    Абе пич , Джони Кеш почина преди повече от 20 години. Добре,че Доли Партън все пак е добре и нещо си уцелил.