5 Октомври, 2024 05:57 620 6

Варени, пържени, на очи или бъркани: Студент изяде 720 яйца за по-малко от месец ВИДЕО

  • яйца-
  • студент-
  • сащ-
  • харвард

Ник Норуиц направил това с научна цел

Варени, пържени, на очи или бъркани: Студент изяде 720 яйца за по-малко от месец ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube
720 яйца за по-малко от 1 месец изяде британец с научна цел, предаде dariknews.bg.

Варени, пържени, на очи или бъркани - студентът по медицина в Харвард Ник Норуиц им се наслаждавал по всякакъв начин.

Той прекарал 28 дни в ядене на яйца, което осреднено прави по едно яйце на всеки час. Тъй като трябвало и да спи, той похапвал всеки ден по 24 яйца.

Ник искал да докаже как тази необикновена диета влияе върху тялото му на 28-годишен мъж.

След едномесечния експеримент нивата на „лошия“ холестерол (LDL) на Ник са спаднали с 20 процента, преобръщайки популярното мнение, че твърде много яйца причиняват скок на холестерола.

Ник има докторска степен по метаболизъм на човешкия мозък от Оксфордския университет и сега се обучава за лекар в Харвард. Той се фокусира върху яйцата заради връзката им с холестерола, но и защото много обича да ги хапва.

„Логиката е, че ако имате твърде много холестерол в кръвта си, това ще е от храната, която ядете – а яйцата са с високо съдържание на холестерол“, казва той.

Това, което възнамерявах да направя, беше да разширя това, което става все по-общоизвестно: че хранителният холестерол под формата на храна като яйца не е задължително да повишава холестерола в кръвта, споделя медикът.

След като прави публични резултатите от своето яйчено предизвикателство, Ник получил подарък от американска ферма, която ще го снабдява безплатно с яйца цяла година. „Повече от щастлив съм да приема. Медицинското училище е скъпо, а така ще си имам хубава и безплатна храна за цяла година", добавя бъдещото светило в медицината.

Ако за месец той е способен да изяде 720 яйца, тогава не ни се мисли дали за 12 месеца няма да доведе фермата до фалит...


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо от панелката

    4 0 Отговор
    Сензационализъм. Ако става въпрос за медицина и наука, редно е да се помести пълна кръвна картина преди и след експеримента.
  • 2 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    по добре да оближе спарените яйцата както са рошави на оня от град козлодуй , тъкмо ще компенсира със солта от потните мъдя

    Коментиран от #4

  • 3 Оги

    1 1 Отговор
    Няма как това да е полезно. Със сигурност си е навредил.
  • 4 Камерунеца

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    Може и моите тупурдаци, че са големи и черни
  • 5 стрел☢️к

    1 0 Отговор
    още от снимката става ясно че е поредния чикчокБОКЛУК изхранващ се от реклами от лъжевидеата си
  • 6 Гордостта на Тарра

    0 0 Отговор
    Прав е ако само е на яйца .. холестерола се дига с добавка с други неща към яйцата .. яйца с бекон е по вредно отколкото само 8 яйца .. а за луканки суджуци и други питайте шишо и боко