19 Октомври, 2024 08:49 1 840 12

Появи се мистериозна "врата в Антарктида

  • врата-
  • антарктида

Мистериозната врата се намира югоизточно от японската станция Showa

Появи се мистериозна "врата в Антарктида - 1
Снимкa: Shutterstock

Мистериозна „врата“ внезапно се появи на Google Maps в района на Антарктида. Тази новина предизвика голям отзвук в социалните мрежи, съобщава Daily Mail.

В сателитни снимки на Антарктида потребителите на социалните мрежи откриха обект с форма на врата. Мистериозната врата се намира югоизточно от японската станция Showa.

Потребителите активно обсъждат тази тема и дори започнаха да излагат свои собствени теории. Някои казват, че вратата прилича на къщата на Голямата стъпка, докато други казват, че изглежда като совалка от Стар Трек.

Учените обаче опровергават тези теории и твърдят, че във фотографията няма нищо мистериозно или мистично. Професорът по глациология Бетан Дейвис от Нюкасълския университет анализира изображението. Тя обяснява, че снимката показва топящ се айсберг, заседнал в плитки води. „Това е характеристика на района на неподвижен морски лед в Източна Антарктика“, отбелязва още тя, пише "Телеграф".

Вулканологът професор Джон Смели подкрепи колегата си и добави, че в резултат на топенето на ледника на върха му се е образувала така наречената „врата“. Няма нищо притеснително, това е просто природен феномен, уверява той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    4 6 Отговор
    Появи се "мистериозна врата" в Антарктида.
  • 2 Не е врата това

    11 10 Отговор
    Това е капак. Капак от ковчег. А в ковчега спи звяр. Адско същество с много ръце. От устата му излиза огън. То стои и чака своя час. Чака да бъде освободено. Чака да полети над земята и да започне да сее смърт. Отвориш ли капака.... и ШАТ на патката главата.

    Коментиран от #8

  • 3 цербер

    2 0 Отговор
    Професорката по глациология- Бетан Дейвис от Нюкасълския университет анализира изображението.
  • 4 щурецъ

    5 4 Отговор
    През тая врата влизат онези специалисти от МИ-6 и от Пентагон-истите,които си контактуват с извънземните цивилизации,ама не казват нищо на Света.
  • 5 болни хорица

    2 2 Отговор
    как го видяха като рата това нещо?

    Коментиран от #12

  • 6 Казах

    2 10 Отговор
    Ви за Антарктида , но нищо не разбрахте ! Тези са поредната партида учени , които ще умрат ! Дълбоко под повърхността са нашите генетични лаборатории където пазим образци от същества от които косата ще ви настръхне. Някои от тях идват от звездите. Не са мъртви въпреки , че приличат на такива. Можем да ги оживим още утре. Сега глупаците учени достигнаха до нефилимите и се опитват да ги съживят. А ние ги погребахме за да съществувате вие , защото нефилимите се хранеха с вас. Буквално. Значи , че ще погребем още една партида учени , за да може творението ни да съществува. Държим всичко под око , и нищо не оставяме на случайността. Не се научиха учените !
  • 7 Оги

    1 2 Отговор
    Хайде наше да товарят кораба с ракия и кисело зеле и да се изпилват натам с пълна газ да го изследват. Пимпира къде е, спи ли още?
  • 8 Полярник

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Не е врата това":

    да, там се спотайва Путин 2 !!!
  • 9 Тиквата съм

    2 1 Отговор
    Оф намериха ми бункера….
  • 10 мдаа

    1 2 Отговор
    Нашия професор по Антарктида да тръгва с една група студентки да я изследват. Държавата ще плати.
  • 11 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Много глупости има из социалните мрежи, 99 на 100 % са за лайка уж нещо интересно или с помоща на ИИ стават невероятни снимки каквото пожелаеш имам и аз на телефона ново поколение самсунг съм пробвала от любопитство.Така че не се връзвайте но глупости
  • 12 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "болни хорица":

    Повечето са такива от глупав по глупав кото започнеш от блогери то до последователи. Някой учен професор няма да си губи времето там