28 Октомври, 2024 14:45 1 035 5

Кога трябва да си тръгнем от една връзка?

  • двойки-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • край на връзка-
  • промяна

Ето какво отговори експерт по връзки 

Кога трябва да си тръгнем от една връзка? - 1
Снимка: Shutterstock

Експертът по връзки Стефан Лабосиер споделя пред подкаста на Джей Шети точния момент, в който човек трябва да си тръгне от връзка или брак. Според него, това не се свежда до лични предпочитания, а до отказа на партньора да се ангажира с комуникация и промяна.

Много хора мечтаят за стабилна връзка, планират бъдеще с партньора си и се надяват да преминат заедно през всички трудности. Въпреки това, осъзнаването, че може би е време да приключите връзката, често е болезнено. Според Лабосиер, отказът на партньора да общува и да се ангажира с решаването на проблемите е знак, че връзката не може да бъде спасена.

Ако вашият партньор не желае да положи нужните усилия, време е да продължите напред,“ споделя Лабосиер в подкаста. Той подчертава, че ако човекът до вас игнорира вашите нужди и опасения, ситуацията няма да се промени „магически“.

Експертът обяснява, че в много случаи хората остават във връзка, като постоянно се оплакват или недоволстват от конкретни проблеми, но без да виждат реална промяна. „Ако вече сте се опитали и резултат няма, тогава е време да спрете да чакате,“ добавя той.

Освен това Лабосиер обръща внимание на така наречения „любовен цикъл“, който според него води до провал на много връзки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато

    5 3 Отговор
    Има вербално или физическо насилие , когато между вас няма доверие , когато има болезнена ревност - бягайте !
  • 2 Някоя си

    2 0 Отговор
    Ако мъжът има пороци или изневери.

    Коментиран от #4

  • 3 Идън

    3 2 Отговор
    Докараш ли някого до безразличие- не чакай да се върне от там. Краят не настъпва с мълчанието- краят настъпва с безразличието.
  • 4 Някой си,

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Някоя си":

    Ако жената има пороци или изневери.....Само мъже изневеряват нали? Интересно с кого? Не така с рогата напред. Гадно е като ти ги сложат, ма светът не свършва...
  • 5 Хмм

    1 0 Отговор
    Ако сключиш брак във Филипините,развода след това е забранен там 😁 само папата във Ватикана има това право или ако имаш излишни пари за развод