Необходими продукти:
- пиле - около 2 кг;
- лук - 1 глава;
- гъби - 200 г;
- моркови - 2 бр.
- пилешки дробчета - 300 г;
- кисело зеле - 1/2 /малка зелка/;
- сол;
- черен пипер;
- червен пипер;
- чубрица;
- джоджен;
- дафинов лист - 1 бр.;
- масло - 125 г;
- олио - 1 к.ч.
Начин на приготвяне:
Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.
Натрива се със солта, черния пипер и червения пипер и се оставя настрани. В малко мазнина се задушават лукът и морковът, нарязани на ситно, и пилешкия дроб.
Добавя се оризът, разбърква се, докато стане прозрачен и се залива с 3 ч.ч. вода. Овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън, докато оризът се свари.
През това време зелето се реже на ситно и се нарежда в тавата. Овкусяваме с червен и черен пипер и заливаме с 1 к.ч. олио.
Пълним пилето с плънката и поставяме върху зелето. Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода, добавяме 1 бр. дафинов лист и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса.
След като заври намаляваме фурната на 180 градуса и печем пилето 2 часа. Сервираме, докато е още топло, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
Коментиран от #8, #10
10:07 17.01.2025
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Владетел
10:13 17.01.2025
4 456
Кое е правилното?
Коментиран от #6
10:23 17.01.2025
5 еха 4 кг ядене
10:30 17.01.2025
6 Пенев
До коментар #4 от "456":
1 чаша ориз. Гъби по желание, ако ги харесваш с аромат на джоджен.Коментиран от #11
10:42 17.01.2025
7 дядо поп
10:58 17.01.2025
8 Въобще не се
До коментар #1 от "Пич":
Развива! В необходимите продуктите е пропуснала ориза!Слаб 2!
11:14 17.01.2025
9 Грета Гарбо
11:16 17.01.2025
10 М. Мартинова
До коментар #1 от "Пич":
С кулинарията съм била винаги О.К. Но мерси за комплимента, все пак!11:19 17.01.2025
11 456
До коментар #6 от "Пенев":
Знам. Вариантите са много. Въпросът ми беше реторичен, заради неправилното и подвеждащо съдържание.12:39 17.01.2025