Last news in Fakti

23 Май, 2014 12:45 2 283 0

120 нови продукта и решения на Булмедика/Булдентал 2014

  • иец-
  • софия дентал мийтинг-
  • булмедика/булдентал 2014
120  нови продукта и решения на Булмедика/Булдентал 2014 - 1

В изложбения комплекс на столицата Интер Експо Център-София, при голям посетителски интерес започна 48-ата международна специализирана изложба БУЛМЕДИКА / БУЛДЕНТАЛ. Тя продължава до петък, 23 май.
Мащабният форум оправдава очакванията на поколения лекари и дентални лекари да научат за най-новите и важни постижения и иновации, за новите методи, опит и добри практики в     медицинската сфера.
Представят ги повече от 170 фирми директни изложители, като освен български,има чуждестранни компании от Германия, Унгария, Русия, Полша, Израел, Пакистан, Словения,     Румъния, Италия, Южна Корея, Гърция, Швеция, Македония, Китай, Турция. На техните щандове са изложени продуктите на 913 компании подизложители от 48 държави.
48 компании са и новите участници в БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ. Тази година палитрата от експонати е много богата и включва освен доказани в здравната практика решения и над 120 нови и оригинални продукта за хуманната и денталната медицина.
БУЛМЕДИКА представя нови генерации апаратура, съвременно оборудване и обзавеждане, лазерно-оптични системи и апарати за прецизна диагностика и лечение, иновативни технологии и софтуерни решения за модерно обзавеждане на болници, ДКЦ-та, клиники и здравни кабинети.
Сред експонатите са различни модели ергономично оборудване - клинико-лабораторно,операционно, за анализ до леглото на болния и други видове. Има техника за непрекъснат контрол на важни, прецизни дейности, като телемониторинг на операционни зали, кардиологичен телемониторинг и наблюдение на пациентите 24 часа,  системи и софтуер за поддържане на аудио-визуална връзка за разнородни медицински практики. Те са стъпка не само към по-безрискови и качествени грижи за пациентите, но и към по-сигурни условия за работа на лекарите.
Впечатляващи са възможностите на модерните апарати за изследване и анализ в областта на пулмологията, кардиологията, физиотерапията и рехабилитацията. Представените ултразвукови апарати, цифрови микроскопи, инструменти и друго оборудване съдействат за още по-точна диагноза, а параметри като качество на изображението, ергономичност и елиминиране на риска от грешки, правят ефективна работата по цялата верига на обслужване на пациентите. Допълват ги серии биохимични системи, реактиви, тестове и други медицински материали, ценни за диагностиката, лечението, спешната помощ,, ортопедията и всяка оздравителна дейност.
Има нови решения за защита на здравето на възрастни хора и деца от станалите масови в градовете дихателни и алергични заболявания.
Върхови постижения на електрониката и софтуера са заложени в системи за отдалечено асистиране на възрастни и хора с увреждания, и в изделия, създаващи специални условия и грижи за здравето – легла, столове и други приспособления. Те са практични, лесни за използване, с дълготрайна употреба и с по-малки разходи за поддръжка.  
БУЛМЕДИКА предлага промени в условията на труд за лекарите и в грижите за пациентите в здравните заведения. Сред новите медицински артикули са протектори, антибактериални ръкавици по последна технология, еднократните хирургични престилки и престилки за многократна употреба и други специализирани изделия.
БУЛДЕНТАЛ показва новости в клиничната практика в направленията зъболечение и зъботехника. Сред експонатите са последно поколение дигитални системи, съвременни инструменти, ефикасни лечебни методи и технологии, материали, консумативи и ергономично обзавеждане за стоматологични и зъботехнически кабинети и лаборатории, продукти за оралната хигиена, работно облекло и други изделия. Те осигуряват както голяма свобода на лекарите, така и комфорт за пациента.
Денталните лекари са заинтригувани от най-новите модели дигитални апарати – свръхкомпактни лазерни апарати и комплекси, продукти за дентален мениджмънт и онлайн управление на практиката, сензори, детектори, панорамни 3D апарати, апарати с вградена говорна информация и модули за гласов контрол, водещи до изключително високи резултати. Освен сигурност, надеждност в диагностиката и терапията и по-голям комфорт за лекарите, те носят редица плюсове и за пациентите – качествени услуги, по-малък брой интервенции, минимален стрес, намаляване разходите за лечение.
Сред експонатите на БУЛДЕНТАЛ са широка гама фотополимери и фотокомпозитни системи, керамични и възстановителни материали, фиксатори и други продукти, водещи до изключителна прецизност, здравина, естетика и перфектност на резултатите в денталната работа. Участниците демонстрират завидните постижения в областта на eстетичната стоматология – ефикасни методи и последна генерация материали за възстановявания и изработка на дентални конструкции, коронки, шини, мостове и други.
Сред силните акценти на БУЛДЕНТАЛ отново е имплантологията и много от експонатите показват нейното революционно развитие и че вече има решения за много клинични случаи и пациентски състояния. Нови системи и фамилии импланти, базирани на изследвания на клиницисти, покриват изискванията за бърз хирургичен протокол, богат избор, здравина и прецизност. По време на БУЛДЕНТАЛ авторитетни лектори ще споделят с хирурзите имплантолози своя опит и практика - изследователски резултати и успешно прилагани средства, методи и техники.
Стоматолозите и зъботехниците се убеждават в предимствата на нови решения за обзавеждане на кабинети и лаборатории –  юнити, автоклави, машини за леене и керамични пещи, инструменти, професионално осветление, специални столове за лека и продуктивна работа.
БУЛДЕНТАЛ представя и едни от най-новите специализирани продукти и медикаменти за цялостна защита на зъбите и устната кухина.
От първия ден посетителите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ се включиха в събитията,предвидени в     програмата на изложбата за трите дни. В семинарните и конгресните зали на столичния изложбен     комплекс  се провеждат курсове, семинари, професионални дебати, видео     демонстрации и     презентации на модерна техника, нови методи, медицински технологии и други постижения и опит.
На щандовете на Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз, Съюза на     зъботехниците в България и Българския фармацевтичен съюз, на Медицинския университет – Плевен, Медицинския колеж “Йорданка Филаретова“ - София, и Централната медицинска     библиотека – Медицински университет лекари, дентални лекари, специализанти, студенти получават актуална и полезна информация за тяхното образование, професионална кариера и успешна лекарска практика.
С видеодемонстрации Българският Червен кръст запознава с някои от специализираните дейности на организацията и информира за новата инициатива – стартът на училище за парамедици у нас.
Всеки ден за посетителите се провеждат безплатни изследвания за социалнозначими заболявания – последователно за хронични вирусни хепатити, за ХИВ/СПИН и в петък (23 май) - за     белодробни заболявания. Инициативата е на Националната пациентска организация.
До петък Dental Tribune Study Club Symposia ще представя постижения на денталната общност с презентации на лектори от България, Германия и Русия и на участниците и победители в конкурса “Усмивка на годината 2014”.
До края на изложбата продължава кампанията - специален уъркшоп корнер, с лектори, клинични демонстрации, презентации и участие на посетителите в конкретна манипулация  на  Асоциация София Дентал Мийтинг.
БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ и тази година предоставя възможност на посетителите да попълнят анкетни карти. Наградите са 7 ваучера по 2000 лв., които дават възможност на лекари и дентални лекари до 1 октомври 2014 г. да закупят оборудване, материали, консумативи и др. от фирмите изложители. Медиците ще станат известни през последния ден на изложбата – петък, в 16.00 часа.
Официален партньор на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ 2014 е УниКредит Булбанк. Специалистите на компанията ще дават информация за различни гъвкави възможности за финансиране на фирми от бранша.    
Професионалните форуми и новостите, представени на изложбата, стигат до специалистите и със специалното издание на изложбата бизнесгайд today, което е на разположение на посетителите.
БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ е отворена за посетители всеки ден от 21 до 23 май 2014 г. от 9.30 часа до 18.00 часа.
            Тук можете да видите видео бюлетина на изложбата:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА