Рецепта на деня: Солен макаронен кекс

5 Май, 2025 10:05 2 812 3

  • солен кекс-
  • паста-
  • макарони-
  • сирене-
  • какво да сготвя

Перфектната комбинация от хрупкава коричка и кремообразна вътрешност

Рецепта на деня: Солен макаронен кекс - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 400 г макарони фусили;
  • 150 г топено сирене за мазане;
  • 100 г кашкавал;
  • 100 г заквасена сметана;
  • 200 г прясно сирене;
  • 5 яйца;
  • 2 чаени лъжички сол;
  • ½ чаена лъжичка бял пипер;
  • 2 чаени лъжички сушен босилек;
  • ½ чаена лъжичка чесън на прах;
  • 70 г пушено сирене;
  • 2 супени лъжици масло;
  • 2 супени лъжици галета;
  • 1 супена лъжица грис.

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода, отцедете я и охладете.

В дълбока купа смесете яйцата, сиренето, заквасената сметана, прясното сирене, солта, пипера и сушения босилек.

След това добавете сварените макарони и грис и разбъркайте всичко внимателно, след което изсипете в предварително намазнена форма и поръсете с галета. Печете приготвената паста в тава за печене на 180 градуса за около 40 минути.

След като кексът е изпечен, оставете го леко да се охлади и след това го извадете от формата. Поръсете с настърган пармезан и сервирайте с прясна салата или сос песто, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяяя

    1 2 Отговор
    Венке, много често взе да я закъсваш ма. От секс маняк взе да ставаш рецептопреписвач.
  • 2 Спгетифициране

    1 1 Отговор
    Този кекс е за повече от двама трима човека, може и във фурната да не влезе даже.

    Коментиран от #3

  • 3 Хайде

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Спгетифициране":

    Сега! Мажеш обилно с масло, и буташ здраво във фурната!