Last news in Fakti

23 Юни, 2014 07:26 6 721 0

Кечистите с кариера в киното

  • кеч-
  • кино-
  • холивуд

Актьорството е логичното продължение на кариерата за един кечист

Кечът си е един вид театрално изкуство, съчетаващо в себе си атлетизъм и актьорско майсторство. Освен интересни атлетични изпълнения, кечистите впечатляват публиката, като я въвличат в истории, достойни за високобюджетни холивудски драми. За това и не е учудващо, че доста от тях опитват късмета си в Холивуд, къде успешно, къде не.

Факти.бг ви представя петима представители на кеч индустрията, успели да направят прилична кариера в киното.

Скалата

Дуей Джонсън се подвизаваше в Световната федерация по кеч като Скалата и успя да се превърне в един от най-популярните кечисти на всички времена. Той успя да осребри славата си в Холивуд с епизодична роля във филма „Мумията 2“. Продуцентите заявиха, че самото участие на кечиста е повишило сериозно приходите от лентата, като впоследствие му дадоха главна роля във фентъзито „Кралят на скорпионите“. Оттам последваха роли в хитови екшъни като „Добре дошли в джунглата“, „G. I. Joe”  и  „ Бързи и яростни“. Днес Скалата е една от най-добре платените холивудски звезди, а всеки филм с негово участие се превръща в блокбастър. Кеч индустрията пък превърна Дуей Джонсън в своя марка, която показва, че тя може да произвежда качествени актьори.

Хълк Хоган

Хълк Хоган е несъмнено най-популярният кечист на всички времена. През 80-те години на миналия век той се бе превърнал в истински символ на американската поп култура, което и му даде шанс да се пробва като актьор. Той игра в нискобюджетни комедии като „Господин бавачка“ и „Без правила“, както и в няколко второразредни военни екшъни. В крайна сметка пожъна успех със сериала „Гръм в рая“. От продукцията бе заснет само един сезон. Сериалът обаче и до днес е любим на хиляди фенове. Днес Хоган се занимава главно с кеч, а преди няколко години MTV  снима риалити шоу за семейния му живот.

Батиста

Дейв Батиста е един от най-впечатляващо изглеждащите кечисти, като може да се похвали с огромна мускулна маса. Той бе една от големите звезди на Световната федерация по кеч през изминалото десетилетие и прие като своето ново поприще актьорската игра. Той имаше епизодични роли в няколко сериала като „Смолвил“ и второстепенни роли в нискобюджетни екшъни. През миналата година шансът му се усмихна и той получи основна роля в супер продукцията на „Marvel” “Пазителите на галактиката“. Очаква се филмът да излезе през това лято, като е основен фаворит за най-касово заглавие през годината.

Леденият Стив Остин

Остин беше истински феномен като кечист през 90-те години на миналия век. И до днес неговото име е донесло най-много приходи в историята на Световната федерация по кеч. Серия от контузии прекратиха кариерата му на ринга, но той реши да използва славата си за да започне филмова кариера. Той имаше много успешна епизодична роля в деветдесетарския  сериал „Неш Бриджис“.От телевизията дори му предлагат собствен сериал, но той предпочита да се отдаде на своята кеч кариера.  Кариерата му в киното започна с успешната комедия „Най-дългият ярд“. След това имаше главни роли в няколко нискобюджетни екшъна, които все пак му донесоха място в екипа на „Непобедимите“. Днес Остин има епизодични роли в телевизионни сериали и второразрядни екшъни. Той беше водещ и на няколко риалити шоута.

Джон Сина

Сина е  най-голямата звезда в кеч индустрията през последните години. Неговата филмова кариера започна покрай идеята на Винс Макмеън да създаде филмова компания към Световната федерация по кеч, която да снима нискобюджетни филми, в които главни роли играят неговите кечисти. Сина се снима в първия филм на компанията „Морският пехотинец“. Продукцията отчете добра печалба от продажбата си на ДВД, като Сина се превърна в постоянно лице във филмовите заглавия на Световната федерация по кеч. Той се снима в продукции като „12 рунда“ и „Легедарно“. Филмите му никога не са били някакви феномени, като дори не стигаха до кината, а излизаха директно на ДВД. Сина обаче признава, че неговата голяма страст е кечът, а киното възприема по-скоро като забавление.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА