Last news in Fakti

26 Юни, 2014 07:04 11 972 2

8-те най-полезни за здравето плодове

  • плодове-
  • спорт-
  • здраве

Те могат да ви помогнат да свалите килограми, да поддържате своя метаболизъм и да се радвате на добра ерекция

Лятото е сезонът за спорт и консумация на плодове. С употребата на добра комбинация между двете, вие може да посрещнете есента с намалено тегло и в изключително добро здравословно състояние. Затова и mensfitness ви предлага списък на осемте най-полезни плодове.

Ябълки

Една средно голяма ябълка може да достави на организма ви четири грама разтворими фибри, което е 17% от дневната дажба, нужна на тялото. Това е полезно за здравето на дебелото черво и контролирането на нивата на кръвната захар. Ябълките са сериозен източник на витамин C. Tе съдържат кверцетин, който има антиалергични свойства.

Грозде

Изследване показва, че консумацията на  въглехидрати с висок гликемичен индекс осигуряват по-голямо количество гликоген, който компенсира този, който сте изчерпали по време на усилено физическо натоварване. Гроздето има сериозно съдържание на въглехидрати с висок гликемичен индекс и е идеално за консумация след тренировка. То е заредено и с витамини A,C и B6 и фолиева киселина.

Череши

Проучвания показват, че възпалението на организма е основна причина за повечето заболявания и дискомфорт. Хроничното възпаление може да опустоши вашата съдова система. Много хора страдат и от остри възпаления, причинени от спортни травми. Болките от тези възпаления могат да бъдат облекчени с ядене на череши. Те имат висока концентрация на антоцианини 1 и 2, които помагат за блокирането на ензимите, причиняващи възпаление.

Нар

Ако страдате от проблеми с ерекцията, то ежедневната консумация на нар може да ви помогне. Този плод е своеобразна натурална виагра. Изследвания показват, че антиоксидантите елементи в този плод могат  да спомогнат за преодоляването на окислителните щети на съдовата система, която играе основна роля за получаването и поддържането на ерекция.

Къпини

Къпините съдържат голямо количество фитонутриенти и витамин K. Това може да намали риска при мъжете от рак на простата. Те имат и богата концентрация на манган, който подкрепя производството на тестостерон. Къпините съдържат и антиоксиданта лутиен, който спомага здравето на очите.

Грейпфрут

Изследване показва, че хората, които изяждат по половин грейпфрут  преди ядене, успяват да свалят по близо 2 килограма на всеки 12 седмици. Плодът перфектен убиец на апетит. Той също съдържа пектин и разтворими фибри, които забавят развитието на атеросклерозата.

Лимон

Лимонената киселина стимулира храносмилателните сокове. Една чаша смес от вода и сокът от половин лимон подпомага функциите на черния дроб и намаляването на холестерола. Ароматът на лимоновия сок намалява нивата на тревожност, умора и нервност.

Папая

Папаинът е ензим в папаята, който облекчава лошото храносмилане. Съдържанието на химопапаин пък се използва за облекчаването на възпаления. Една чаша сок от папая съдържа само 60 калории и огромни количества витамин C.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашко Ломския

    5 1 Отговор
    Хубаво ги пускате тези статийки ама колкото сте полезни толкова и вредите. Примерно за грейпфурта се знае че е доста опасен плод. Мисля, че препоръчват максимум 1-2 плода седмично. Увеличава риска от рак на гърдата с 33%, при прием на гладно уврежда лигавицата на стомаха както и на венците. Не трябва да се приема от хора вземащи лекарства, защото е единствения плод съдържащ фуранокумарин. Тоест унищожава лекарството в хапчетата. Или нещо по просто примерно противозачатъчно, взема го жената после си хапне грейпфурт и хоп после как забременяла като уж е вземала хапчета. Естествено има и много полезни качества грейпфурта. За лимоните и ябълките се знае, че не трябва да се пият или ядът на гладно, защото увреждат панкреас, стомах, лимона задължително трябва да се приема с вода. Гроздето е противопоказно за диабетиците и т.н.
  • 2 Естребовски

    2 1 Отговор
    Най добрите плодове са кюфтетата.Те са също хапчета против глад..