Необходими продукти:
- императорски (черен) ориз - 250 г(предварително накиснат във вода за 7-8 часа;
- чесън - 3 - 4 скилидки;
- лук - 1 глава;
- зехтин - 4 с.л.;
- масло - 2 с.л.;
- бяло вино - 1 к.ч.;
- маскарпоне - 1 с.л. или крема сирене;
- кралски скариди - 7 - 8 бр.;
- пармезан - 3 с.л. настърган.
Начин на приготвяне:
В дълбок тефлонов тиган се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно, и ориза. Добавя се виното да глазира и като се редуцира се долива вода на малки порции.
Вари се леко да клокочи 20 минути, след което се добавят маскарпонето и пармезанът. Гаси се котлонът и ястието се оставя още 10 минути под капак.
Скаридите се запържват отделно в масло до златисто и се сервират върху ризотото.
По избор се поднася с изстискан лимон, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:29 06.08.2025
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 дядо поп
10:53 06.08.2025
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Звучи като ,
11:32 06.08.2025
6 Звучи като ,
11:32 06.08.2025