Last news in Fakti

11 Януари, 2015 14:18 3 522 23

Бареков: Обръщение към моите политически деца

  • бареков-
  • обръщение-
  • партия
Бареков: Обръщение към моите политически деца - 1
Снимка: ББЦ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като голяма част от депутатите на „България без цензура” напуснаха партията, но не и парламента, днес лидерът Николай Бареков разпрати до медиите долния текст. Факти.бг го публикува без коментар:

Всеки баща носи кръста за своите деца, а когато сам избере децата си – кръстът е двойно по-тежък. В природата и в живота често невъзпитаните, егоцентричните и комплексирани деца обиждат своите родители, когато прищевките им не биват задоволени. Сигурно дори има синове, които наричат бащите си шизофреници по тази причина. В тази ситуация, естествено, вината е в нас, родителите, които не сме възпитали добре децата си и сме ги разглезили предостатъчно. Самочувствието е добро качество, само ако е подплатено с възможности. Иначе се създава едипов комплекс.

Срам ме е заради хората, които напуснаха „България без цензура“ и сега излагат всички ни пред очите на цялото общество. Виновен съм заради факта, че дадох доверие на моите деца, които без време демонстрираха най-лошите си качества, недобро възпитание и амбиции, които не са подплатени със способности. Същите тези мои деца избраха лесните подаръци, вместо каузата да се борим срещу статуквото, макар и в най-неудобната роля - тази на дълбоката опозиция. Те се похарчиха, ставайки част от нищо незначещи, лишени от всякакъв смисъл наименования като „Български демократичен център“, помпозно звучащи за малцина, но всъщност нещо без никакъв смисъл, кауза или идеология. Вместо борбата със статуквото, качиха политическите ми отрочета на един сал и ги превърнаха в политически камикадзета. Тяхната нова изява в политиката ще е изключително краткосрочна, но не лишена от логика, защото те ще служат като смокинов лист за всяка срамна сделка в този изчерпан от съдържание български парламент.

Боли ме за тези без време пораснали и провалили се хора в политиката. Боли ме за това, че се оставиха да ги използват, използвайки техния егоцентризъм и хлапашко, надменно самочувствие. Най-много ме боли за стотиците хиляди хора по площадите през февруари, март и април 2013 г., които ползваха платформата на „България без цензура“, за да разкрият своята болка и да свалят ризата на своето достойнство, за да разкажат пред всички, колко лошо живеят и как българинът заедно с децата си премина чертата на мизерията и стигна дъното. Знаете ли каква е приликата между тогава и сега? Днес съм сам с шепа единомишленици около мен. Тогава също бях на площада сам заедно с тази шепа млади хора, заобиколен от хиляди гневни на политиците и живота българи. И тогава, и днес до мен не бяха нито Росен Петров, нито Любен Дилов-син, нито Рада Коджабашева, а бяха младите ни юристи, които даваха безплатна юридическа помощ на бедните българи, които не можеха да си позволят адвокат.

Моите политически деца излъгаха не мен. Те излъгаха стотиците хиляди хора, които повярваха в нас и повярваха, че ние сме едни от тях. Аз отказах да се кача на този политически сал, пълен с камикадзета, и избрах да остана в бурното море на народната мъка. Смятам, че ще дойдат по-добри времена за такива като мен, които продължават да вярват в чистите намерения, в искрения ентусиазъм на гражданите и които искат коренна смяна на този провален политически модел.

Прощавам ви, деца мои. Но дали ще ви простят тези половин милион българи, които на два пъти дадоха гласа си не за БДЦ и за един сал с политически мъртъвци, а за „България без цензура“ и за каузата, която носихме ние? Един политически проект има бъдеще, само ако се роди на площадите и в сърцата на хората. Когато просто стъпваш на един политически труп в парламента, за да правиш проект, ти си мъртвороден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghoust

    3 1 Отговор
    Боже, колко жалък ""Баща"!
  • 2 един от народа

    3 1 Отговор
    бюреков, скрий се някъде възможно най-дълбоко...отдавна си разкрит.
  • 3 Вальо

    0 3 Отговор
    Бареков е единствената опозиция и това се разбира от избирателите. Той се бори срещу едно цяло, което обслужва мафията.
  • 4 Жана

    1 3 Отговор
    Прави чест на Бареков,че прощава предателството на тези люде

    Коментиран от #12

  • 5 пале

    2 1 Отговор
    Е, така е - има пари / Цветан Василев/ - има власт, няма пари - е и властта я няма.... Сега пред Бареков - Господ ряпа да яде. Бареков е жертвения агнец, който сам се подлага под ножа в името на борбата за свобода, независимост, противник на мафията... Жалко пале, което не успя да вземе всичко от властта.
    Но да се знае - не е съвсем на сухо....
  • 6 Радо

    3 0 Отговор
    То това деца ли са, живи използвачи. Намърдаха се на топло в парламента и сега очакват знак кога и как да гласуват следващите закони.
  • 7 Методи Методиев

    0 4 Отговор
    Бареков не съжалявай! Бареков не прощавай! Бареков не давай крила на юпитата около себе си, за да не се главозамаят, защото тези, които те предадоха израснаха и извисиха змийска снага в твоето гнездо! Всъщност тези, които най-много страдаха от безумието на сегашнште предатели и вчерашни
  • 8 Псуващ

    4 0 Отговор
    Ние, българите псуваме обикновено на майка. Но заради такива спокойно можем да почнем и на баща.
  • 9 Ангел Ангелов

    2 0 Отговор
    Жалък лъжец! Защо когато беше на турне
    в Русе и аз и други мои съграждани ти се
    оплакахме във връзка с работата на метан
    станцията , която е заобиколена от жилищни
    сгради ,че мястото и не е там и ти нареди на
    екипа от TV7 да направят репортаж и да го
    излъчат ми каза ,че в екипа ти има качествени
    юристи и след кето се завърнете в София ще
    направите всичко възможно тази бомба да
    бъде премахната.Уви!Всичко остана като
    обещание! Сега си се заел да прощаваш
    на политическите си деца! Благодари им,
    че благодарение на тях ти емигрира в
    Брюксел! Просто ти напомням: Сещаш
    ли се за това ,което ти пиша?Можеш ли
    да дадеш някакво обяснение.За разлика
    от теб ,аз няма да ти простя ,независимо
    от отговора ти !
  • 10 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор
    след ролята си на боико борисов ,сега този инфантил е приел роля на ,Бог!
    ами кажи ти чие дете си и как постъпи ти с баща си?що се отрече от финансовия ти създател и ментор в момента в който вече неможеше да ти помага?що не защити цветан василев или пеевски ,двамата ти бащи ,хомо сине,когато те имаха нужда да оправдаеш инвестициите им и любовта им?

    Коментиран от #11

  • 11 дудука

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Десислава Димитрова":

    ''Хомо сине''...не мога спра да се хиля , а ония ниско платени драска4и и ''оценкаджии'' надолу нека да си правят дудуци....
  • 12 фъкофф

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жана":

    3 и 4 колко получавате за спама ,който произвеждате/ш ,че и аз си търся работа :))

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "фъкофф":

  • 14 Autohouse Randm

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "фъкофф":

    mnogo jalak tip e duduka.aman ot takiva podlogi.
  • 15 Пастир

    3 0 Отговор
    Повръща ми се от това и лошото е, че не е само той, а стадото е много голямо.
  • 16 а Нешка къде е

    2 0 Отговор
    Къде се скри Нешка? Хората гласуваха и заради това, че и тя те подкрепи, ама този път за пари, за много пари, къде се крие сега?

    Коментиран от #19

  • 17 Йогата

    3 0 Отговор
    Как да ти вярваме, бе Бареков? Ти още от създаването на движението, а после на партията, лъжеш пряко и чрез твоите служители, счетоводители и т.н. Не може да наемаш офиси, да не плащаш консумативните разходи и наеми и да парадираш, че ще защитаваш народа и ще спазваш Закона. Пряко казано от поети и писатели "АЙДУЦИ". Това са всички около теб. И пак ще цитирам нещо казано от народа "Крушата не пада далеко от дървото". "Приятно благоденствуване в Брюксел!"
  • 18 Тоя СИ е ЛУД

    2 0 Отговор
    няма ли психиатрия там дето спамиш бе ....я се прегледай.... ???
  • 19 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от " а Нешка къде е":

    Neshka lapna masa parici i se skri kato mishka.
  • 20 Ели

    5 0 Отговор
    Господин Бареков, четох внимателно написаното от Вас Обръщение и отново изпитах морето от народна мъка, че такива като Вас си позволяват да се появяват в пространството. Имайте любезността и оставете на мира хората, стойте си в Брюксел кротко, взимайте си евро депутатската заплата и благодарете всеки ден по три пъти на всички, който са ви повярвали на глупостите и са ви избрали като по-малкото зло или като Бог знае какво. Гледайте да Ви позабравят и да не Ви замерят с камъни на следващите избори, така както Ви замеряха с други неща.....Защото не бих се учудила отново да се кандидатирате я за президент, я за патриарх, я за папа или месия. Виждайки Вас, колегите Ви Волен Сидеров, Яне Янев и други знайни и незнайни народолюбци, мисля че всички обичащи себе си и децата си хора наричащи се БЪЛГАРИ Т Р Я Б В А да поемат инициативата преди да стъпите на жълтите павета да бъдете освидетелствани за нормалност от професионалисти в областта на психиатрията....... БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС.

    Коментиран от #21

  • 21 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от " Ели":

  • 22 ани

    2 0 Отговор
    Дали има някой който да повярва вече на този лъжец ? Бил опозиция ! Дръжки ! Да благодари , че е в Брюксел защото хората изгорели в КТБ можеха да го линчуват !!
  • 23 comment

    1 0 Отговор
    Тоя юнак здраво го хапят калинките...