16 Септември, 2015 11:10 2 964 6

Шефе, хайде да не се излагаме

  • милен ганев-
  • шефе-
  • да не се излагаме-
  • плевнелиев-
  • борисов-
  • бъчварова

Тези думи могат да се кажат само далеч от упойката на властта

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди четири години, когато Росен Плевнелиев бе посочен за президент от Бойко Борисов, сърцето ми се късаше за него. Премиерът  му отне ножицата, с която като строителен министър Плевнелиев  откриваше пътни отсечки и го  запрати на едно непознато, враждебно и тягостно място. Президентството. Място злачно, място прохладно, както се казва в молитвата за починалите. Толкова явни бяха страданията му на върховния пост,  че на човек му идеше да го хване за ръка като изгубено русначе на Златни пясъци и да го изведе от Дондуков 2. Да го спаси от ужаса, който видимо изпитваше.  Имаше вид на дълбоко съжаляващ и броящ дните до края на мандата. Осъзнаваше, че е прецаканото магаре на Бойко и сякаш се молеше нещо да се случи, каквото и да е,  та президентската институция да бъде закрита след няколко дни. А защо не часове?! Бедствие, война или просто Светът да се свърши рязко и без обяснение.

Гафовете му се нижеха безкрайно,  като тирове на Калотина.  Липсата на Първата дама очевидно бе най-малкият му проблем. Ах, защо не отказа на Борисов. Трябваше да му каже, шефе, това не е за мен. Не мога. Дай да не се излагаме, сериозно е.  Но не го направи.  Плевнелиев нямаше и късмет. До главата му дойде да назначава цели два служебни кабинета. Ах, какъв рахат  беше президентстването на Първанов. Десет години с Ангел Марин само помилваха затворници. Но, както казваше Борисов в един телефонен разговор – аз не съм Първанов. Всеки с късмета си. Тогава Плевнелиев получи прозрение. Сети се за първия си гаф – новогодишното обръщение със снимката от Аспен. Гаф ли? Не! Спасение. Аспен. Америка. Щеше да започне да прави всичко, което американците искат от него. Даже и това, от което няма нужда.

И така, Плевнелиев хвана дамара на управлението . Безусловно подчинение на Вашингтон, без въпроси и усложнения. Самочувствието му се завръщаше, най-вече в компанията на задокеански сенатори.  За да им се хареса, започна да се заканва на Русия. Като дете, което удря друго, по-силно от него, но батковците го пазят от закономерен бой.

Днес в ролята на ранния Плевнелиев е Румяна Бъчварова. И тя не намери сили да каже, когато му беше времето – Шефе, недей, това не е за мен. Сериозно е. Дай да не се излагаме.

Само човек, останал далеч от упойката на властта, е способен на такива думи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО

    0 0 Отговор
    В момента точно Росен Плевнелиев проявява най-голямо мъжество.
    Точно той най-смело се противопоставя на Русия.
    "Смелия" Бойко мълчи като партизанин на разпит една дума не смее да каже срещу Русия. Президентът и външния ни министър - това са смелите и решителни мъже в България. Смелчагата, юнака е този, който има мъжественост и сърце да се противопостави на Русия, да се противопостави на Путин. Въпреки реалната заплаха - много от хората които се противопоставят на Путин, вече не са живи, руския диктатор просто ги убива.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 той

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    Боже, ела и си прибери вересиите.
  • 3 ттттттттт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    Ку...ку..........ку...ку...............или си платен---
  • 4 Краси

    0 0 Отговор
    По-голям безсрамник и нахалник от Агент Гоце Параванов няма!!!
  • 5 потърпевш

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БРАВО":

    Така ли се измерва вече мъжеството - да си срещу Русия? А как се противопостави на унищожението на собственият си народ? Какво направи за България? Нещо, което обикновеният човек да е почувствал.
  • 6 всички сме потърпевши

    0 0 Отговор
    големи мъже сме българите, особено на маса...
    Всред бутилки и чаши и недоядени мезета, всички сме с по 4 чифта топки и 4 шпаги:) не можеш на стигна и не на заговаряй, особено на тейма политика :):)