Last news in Fakti

13 Януари, 2016 12:55 3 049 3

Борисов прожектира римейк на „Ние ги хващаме, те ги пускат“

  • борисов-
  • прожектира-
  • римейк-
  • „ние ги хващаме, те ги пускат“
Борисов прожектира римейк на  „Ние ги хващаме, те ги пускат“ - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Римейк на „Ние ги хващаме, те ги пускат“ прожектира премиерът Борисов пред скупчилите се край него журналисти на авиобаза Граф Игнатиево.  Изявлението му, макар и импровизирано, бе доста по-любопитно и пъстро от пресконференцията на Лютви Местан, с която на практика бе открита политическата година. По всички поръчкови убийства имало данни кой, кога и как ги е извършил. „Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат", заяви премиерът, връщайки аудиторията към периода си на главен секретар на МВР. Остана вечната въпросителна, криво ли ги сглобяват доказателствата или криво отсъждат хората в тогите?                                                                                                                     

Борисов защити вътрешния министър Румяна Бъчварова от поисканата и от КРИБ оставка при неразкриване на убийството на бизнесмена Антов, с обяснението, че не тя разкрива убийствата. Сякаш народът масово привижда точно нея с лупа и каскет. Никой не иска от Бъчварова да събира гилзи, нито да следва Сидеров, когато разпуска из нощна София. Просто цялостното и поведение от самото начало на министерската и дейност не буди доверие в системата, за която тя си остава външен човек, попаднал в непознати води. Борисов показа, че следи късните тв сериали, сочейки сюжетите във филма „От местопрестъплението:Маями“ за нещо нормално по света и у нас. Разбира се, един ден всички ще умрем, а животът е сцена, както казваше Паулу Коелю, пардон, Шекспир. Да го даваме по-спокойно. Накрая с „има кой да мисли за МВР, там ще се оправят“, премиерът приключи темата в стил: Вие гонете петилетния план, оставете държавните дела на мен.                                                                                                                                                                                                                                                                                     И се прехвърли на бизнесмена Кирил Домусчиев, шеф на КРИБ, откъдето дойде неочакваната за мнозина декларация. Тук приложи техниката „а вие защо биете негрите“, прехвърляйки фронта на атаката по другото крило. „Искам да го питам господин Домусчиев, така ли мислеше, когато идваше да му помагаме за неговото хоби – футболът“, гневно заяви Борисов. Излиза, че за определеното като лично хоби строителство на трибуна на разградския стадион, държавата е дала 5 милиона лева след спечелен проект на общината. Само защото някой, па било то и самият Домусчиев,  едва ли не упорито се молел. Какво общо има това с декларацията на КРИБ и Румяна Бъчварова? Разбира се - нищо конкретно. Връзката е принципна – дадохме ти маса пари, а ти ни скачаш. Не сме свикнали така…Оказа се, че в дните след последните убийства в столицата Домусчиев „дава акъли от Тайланд“, а Бъчварова замина на 10-дневно посещение в Китай. Премиерът може да им уреди една среща, докато са в чужбина, та да се разберат като хората. Далеч от куршумите в София.

Борисов за пореден път изстиска лимона с вътрешната стабилност, сочейки друсащата се в ритъма Шакадъм Европа. И прокламира своята незаменимост с твърдото убеждение, прозвучало някак заплашително, че разбута ли се тази стабилност, години наред няма да имаме правителство. Премиерът не остана длъжен и на доскорошните си партньори от ДСБ. Заради сочените от ДСБ връзки с „библиотекаро-сарайския кръг“,по израза на ген.Атанасов, за който хората на Радан Кънев смятат, че има голямо влияние върху премиерските решения, Борисов обеща скоро да гледа сеира на тъмносините, като ги прати да се молят при пауните. Вероятно от притеснение ген.Атанасов поне седмица няма да стъпи в сутрешните блокове на телевизиите, където обикновено започват дните му. За финал Борисов буквално се похвали, че всеки ден Путин обявява него и ГЕРБ за основни врагове. И се подигра на „руската мина“, която уж настъпил Люви Местан. Явно днес личният евроатлантизъм се измерва с предизвикания гняв у Путин. Ако е така, у нас трудно може да се говори за евроатлантици…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 про

    0 0 Отговор
    Мутрата е много ,малък ,незначителен и жалък за да се сеща за него всеки ден Путин..

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "про":

    Един път в месеца да се сеща,то му стига да му държи влага.Как мислиш му се отрази на Путин отказът от "Белене"?Ами отказът от "Южен поток"?Ами факта че МАЛКА БЪЛГАРИЯ ЕЛИМИНИРА ГОЛЯМА РУСИЯ?Не само че не можеш,но и никога няма да асимилираш че за Русия никакви Сирия и Украйна нямат такова значение,както БЪЛГАРИЯ!Защото икономиката ни може да е доста под средното европейско ниво,но ГЕОГРАФСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ...Е НА СВЕТОВНО!При това безкомпромисно защитени от НАТО срещу всякакви посегателства.И точно по това си приличаме със Швейцария-там са световните пари,тук е вратата между изтока и запада.А това че има такива несретници като теб които им е "все тая" щото не усещат ПАРИЧНОТО ИЗМЕРЕНИЕ дори и в личен план на това положение,си е твой проблем!

    Коментиран от #3

  • 3 Леле Мале

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Не се излагай за 2 часа на бреговата ни линия ще има най-малко 3 подводници и каквото и да мине през България ще бъде изпепелено. Стратегията на големите е България да не е независима държава(нали сме си послушковци), а само територия за да могат да си правят каквото си искат (в това число са НАТО и Русия) и е илюзия тази защита от НАТО, ще ни пожертват като едното нищо. На Руския и бяха необходими базите в Крим заради флотилията обслужвана и разположена там останалото е история.