Last news in Fakti

24 Февруари, 2016 08:15 2 376 13

Защитата на Борисов и Пеевски трябва да се осигури с всички средства

  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • пламен кръстве

Според Пламен Кръстев, зам.-председателят на Националната асоциация „Сигурност“, заплахите са реални

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Заплахите срещу Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов са реални. Аз поддържам тезата, че по линия терор трябва да се формира една структура, която да работи само в това направление. Служителите от НСО не са подготвени да извършват работа по линия на терор. Заемайки високо обществено положение един човек може да бъде заплашван от всички страни.“ Това заяви в интервю за Факти.бг зам.-председателят на Националната асоциация „Сигурност“ Пламен Кръстев.

Реални ли са заплахите срещу премиера Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски, или както твърдят някои експерти, са политически PR?

Според мен това са реални заплахи. Изобщо не можем да говорим за такива измишльотини като политически PR. Сега ще проличи подготвеността на нашите служби да работят по направление терор срещу личностни, които заемат високо обществено положение. Аз поддържам тезата, че по линия терор трябва да се формира една структура, която да работи само в това направление. Служителите от НСО не са подготвени да извършват работа по линия на терор. Това си е строго специфична работа, защото тя трябва да разкрива на фаза подготовка за провеждането на такива терористични актове, а не на фаза извършване на терористичен акт. Срещу мотивирани престъпници и убийци има едно единствено спасение и то е те да се хванат на фаза подготовка или да ги ликвидират на фаза изпълнение.

Можем ли да свържем заплахите със спирането на обществени поръчки, събраните повече приходи от митниците и уволненията, което изтъкна като виждане и премиерът Бойко Борисов?

Причините могат да бъдат хиляди. Заемайки високо обществено положение един човек може да бъде заплашван от всички страни. Това от къде идват заплахите може да проличи само във фазата на работата по сигнала. Трябва да се направи анализ по материалите, които са получени в министерския съвет. За това има подготвени хора. Поне на времето имаше подготвени хора, Имаше цяло отделение към 6-то управление, което се занимаваше с тази дейност. Има си специална технология за работа по анонимни сигнали със заплаха.

Наскоро Мартин Димитров също заяви, че спирачките на колата му са били прерязани...

Това също е изключително остър сигнал. Има някакво напрежение в системата, което някъде ще избие. Не знам как ще се случи. Според мен и трите сигнали заслужават внимание от специалните служби.

Можем ли да обвържем заплахата към Делян Пеевски с изсветляването на неговото участие в различни фирми, както и разкритията, които Цветан Василев направи около фалита на КТБ?

Заплахата към Делян Пеевски може да бъде от А до Я. Не може да се направи анализ предварително без информация. Трябва да се работи по сигнала, трябва да се осигури неговата защита с всички възможни средства, включително и НСО, както се включиха в неговата физическа защита от нападение. Заплахата за всеки един човек може да идва от всякъде. Не трябва да се допуска извършването. Трябва да се работи по тези направления. Това са реални заплахи за живота и сигурността на хора, които имат отношение към политическия живот и управлението на страната. Те могат да дойдат от всякъде. Както от български граждани, така и от чужди граждани. Интересите, които се засягат са големи. Дестабилизацията на държавата в резултат на тези заплахи също ще има негативно отношение върху развитието на държавността. Тези сигнали не трябва да се подценяват. Иначе всички други могат да си говорят каквото искат. Хора, които са работили в тази сфера знаят, че това са най-острите сигнали, които не търпят отлагане. Те са с приоритет за изясняване и работата по тях изисква огромни напрежение и организация, както и дълбоко познаване на нещата. Това не може да бъде свършено от пожарната, милицията, или КАТ.

Заплахите към Борисов и Пеевски свързани ли са една с друга?

Не мога да кажа. Може да нямат и нищо общо една с друга. Заплахата се разглежда като единична към конкретния човек. Тези заплахи са много сериозни и трябва да има голямо напрежение за тяхното изясняване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 1 Отговор
    Защитата на Борисов и Пеевски трябва да се осигури с всички средства - Защото са ни изключително скъпи и не можем без тях :)
  • 2 Krasi

    3 0 Отговор
    Тия вече съвсем изтрещяха!!!! Само този водевил липсва тук...
  • 3 вис плюс сик плюс тим

    1 0 Отговор
    Едно време мутрите си поръчваха склуптури в двора, тежки мебели, тип барок, да им изрисуват стените, сега ги обхванала манията да си поръчват заплахи.:)
    Явно това е на мода в момента сред техните среди, лошото е, че всички ние ПЛАЩАМЕ за новата мода, но това е България. Мафията си има държава!
    Да сме живи и здрави и дупе да ни е яко.
  • 4 Некои саображениа

    1 0 Отговор
    Пръво: Само нова структура ни е кусур, щото трябва да опазим безценното си богатство. Второ: Имаше една приказка: Върви един по пътя и лъже, а след него върви един друг и маже... Е, тук поради обясними причини участниците и в двата етапа са повечко, ама тя държавата е яка...
  • 5 Бай хой

    2 2 Отговор
    Толкова много обещания а нищо не се случва. Този народ няма ли да получи нещо.

    Забележете само кои са заплашените през последните години. Как тия хитруляци си осигуряват безплатна защита и транспорт.

    Има една приказка че когато някой вика дявола накрая може и да го дочака. А дано, ама на да ли. И все пак надеждата умира последна.
  • 6 бай Иван

    3 0 Отговор
    На кой м у пука за пелевски и борко?Децата ни умират от глад и берзхаберие а ние , ще мислим за двама охранени и доволни.....
  • 7 Васил

    4 0 Отговор
    "Бойко Борисов-Делян Пеевски-Пламен Кръстве
    Защитата на Борисов и Пеевски трябва да се осигури с всички средства"-направо чувам музикалния фон , нещо на Мориконе , или от "Първа кръв" .
  • 8 АХАХХАА

    3 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХ
    АХХХХХХХХХХХХХАХХАХАХАХХА
    АХАХХХАХАХАХХАХАХ
    АХАХАХХАХАХХА
  • 9 Да да

    3 0 Отговор
    Менюто включва "Печено прасе" и десерт "Баница с Тиква".За по-гладните ще прибавим и локум "Доган" и/или турска баклава "Местан".За желаещите да преядат,бихме дпредложили - Борш "Стани-падниШев" и "Волен" боб с брюкселско зеле подгряти на Орешарски огън,поднесени с прясно окосено Цветенце,виреещо към момента в Сърбия.Алтернативно на това меню предлагаме: Пача от прясна афера,Софийска Цаца(двойно осолена),Лукови глави по Съдийски(ситно нарязани) и "Ал-Петров" фламбе на РПГ.Да ви е сладко
  • 10 Гост

    3 0 Отговор
    Спокойно дами и господа, на специална пресконференция Бойко Борисов обяви, че спира и поръчката за собственото си покушение. Може да се свали охраната от него!
  • 11 МУНЧО

    2 1 Отговор
    НИЕ ОТ КОНЕВРЪЗА ЯКО СЕ ВЪРЗАХМЕ НА ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ МУ -

    ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ
  • 12 КОЧО

    4 0 Отговор
    КВО ША ПРАИМЕ БЕЗ ТИЯ ТЪРТЕИ НА НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА , ТИЯ КРАДЦИ И ТУНЕЯДЦИ
  • 13 ГОЙКО

    2 0 Отговор
    Е ТОЧНО ТЕЗИ ДВАМАТА ГИ ЗАСРАШАВАТ .ЕДИНИЯТ ПО-ПЪЛНИЧКИЯТ ОТ КТБ .А ПЪК ДРУГИЯТ Е КЛИЕНТ НА СРЕТАН ЬОСИЧ.