Last news in Fakti

10 Юли, 2016 15:42 3 095 30

Срещата на НАТО във Варшава показва каква е тази организация

  • нато-
  • среща
Срещата на НАТО във Варшава показва каква е тази организация - 1
Снимка: АР/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Едно различно мнение на блогъра Лъчезар Бонев

Фалшиви физиономии, вдигнати ноздри, униформи, високопарни речи... Вероятно с това ще се запомни срещата на големите ръководители от НАТО в полската столица. Тези, по-умните, които са там, разбират стратегическата нищета на една такава среща. Те знаят, че крайната цел, няма да донесе нищо положително на обществата им, които живеят в Европа.

Те знаят, че този Карнавал на безсилието е излишен!

Те знаят, че той е сътворен от една единствена друга държава и сила, която се намира много далеч от континента им, но не могат да направят нищо! Защото самите те са много слаби „лидери"!

Колко трагично е всичко това!

Като че ли тази среща е направена и стъкмена само заради няколкото истински Шута!
Да, те не са много, и сред тях впечатляващо се открояват трима видни дейци на родната политическа сцена!
Колко отвратително!
Вместо взаимоизгодна търговия и приятелство - разделение и омраза!
И защо?
За да се угоди на политическата инерция на задокеански политици, които явно желаят кръв и смърт на нашия континент!
Каква подлост!
Руската заплаха, моля ви се?
Кой умен и неподкупен човек може да се хване на тази тъпащина?
Жалка история, която прави щастливи само едни сбъркани хора и техните производни, които за кариера, власт и пари са готови на всичко, та дори да затрият народите си!
Човек не може да бъда горд, че точно трима от тях са се родили в нашата много изстрадала "държава"!
Единият от тях, забележете, изобщо не е бил дори и познат на великия ни премиер, заемайки поста си! Възниква въпросът, кой изобщо го назначи, откъде се пръкна той?

Представяте ли си в каква държава се опитваме да живеем? Какъв срам!!!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    2 2 Отговор
    Страхотна статия, надявам се да не бъде изтрита, но предполагам, че ще се случи..
  • 2 dami

    2 2 Отговор
    Правилно.
  • 3 666

    1 3 Отговор
    Чета и не вярвам,че някой се е осмелил и го е написал.
    Жена го е написала,по смела е от мъжете,които са на срещета и много други дето не знаят къде са......БРАВО
  • 4 пурко

    2 2 Отговор
    Много точно написано.
  • 5 абв

    2 2 Отговор
    ++++++++
  • 6 Orwel

    1 1 Отговор
    Автора в Сибир
  • 7 Арпаджик

    2 3 Отговор
    Браво на автора!
  • 8 Монго

    1 2 Отговор
    Полилея в залата е ефектен...
  • 9 Николай

    1 2 Отговор
    Факт е, че по-голямата част от бюджета на Нато идва от Сащ, съответно слушат и изпълняват.
  • 10 Цветан

    1 2 Отговор
    Браво, много точно е написано от автора!!!
  • 11 desti

    2 2 Отговор
    Всеки има право на мнение .
    В този случай е по-интересно защо Антония Стефанова е избрала да публикува изказване , подчинено на емоции /омраза към НАТО / ?

    Коментиран от #14

  • 12 незнайко

    2 2 Отговор
    Страхотна статия. До сега никой не се е осмелявал да напише истината за НАТО. Браво на Антония Стефанова. Дано всемогъщите европейски велможи го осъзнаят по скоро. Зощо не си направим европейски военен съюз? Цяла Европа е по силна от САЩ.
  • 13 777

    2 2 Отговор
    НАТО е военен съюз от държави и не може да взима решения какво ще правят тези държави, а съюзът трябва да изпълнява решенията на страните членки, повтарям - не обратното . Това е все едно военното минестерство да вземе решение за нещо ,а Министерски съвет да го изпълнява.Видяхме как САЩ защитиха свойте съюзници в Сирия от Турция( имам предвид кюрдите) и ако и нас така защитават от Турция ,то ще станем Турска провинция.

    Коментиран от #27

  • 14 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "desti":

    Нещо дискомфортно ли ти е да има и една критична статия (пъъълна с омраза) към НАТО?
  • 15 Баш майстур

    2 2 Отговор
    Абе умници , нато е отбранителен съюз . Нато ли анексира Крим ?част от грузия ?Кавказ ? Източна Украйна ??? Да не би да сте олигофрени ? Или рубладжиии? Западните цивилизации може би са не агресивни ,но икономиките им работи .А я вижте Руската икономика , е в колапс...Четете повече .Путин да благодари на Ердоган че му се обади .очаквам бързо да съживят търговията иикономиката.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Николай

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Баш майстур":

    Путин да благодари на Ердоган?! Случва се обратното, благодарение на подмазването на Анкара част от от руските туристи ще се върнат в Турция и може би ще намалеят атаките на Пкк. Русия и Сащ са супер сили, в сравнение с тях Турция е едно нищо.
  • 17 Carfen

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Баш майстур":

    По отношение на Източна Украйна и Крим прочети малко история кога и как са станали част от Украйна, както и с каква националност се опреденят местните жители.

    Западните цивилизации не са агресивни и откакто "откриха" американските континенти коренното население и цивилизации процъфтяват вече 500 години :)

    През последните само 15 години, в колко държави се намесиха американските въоръжени сили? И то без резолюция на ООН? А в колко държави направиха цветни революции? Къде от Алжир до Афганистан хората живеят по-добре след намесата на хамериканците? А на украинците по-добре ли им е с новата власт? Не че преди всичко е било прекрасно, но резултата е, че просто едно зло беше заменено с друго по-голямо. А НАТО е само маскировката от която се нуждаят Държавния департамент, за да прокарат собствената си политика, подчинена на корпорациите, а не на интересите на гражданите на САЩ.
  • 18 onq s konq

    2 3 Отговор
    Нищо повече от "универсална статия".Ако заменим в "творбата" думите НАТО със Варшавски договор и Задокеански политици с Московски,нещата се получават 1 към 1 само че с обратен знак.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    А, най-сетне логичен извод и прозрение от твоя страна!!! Доживяхме!!!
    ...само, че Варшавският договор отдавна е в забвение, а ти току що направи много правилен паралел в настоящето, с любимото ти НАТО и САЩ.... щом и ти си го "прозрял" може би му е дошло времето да мине и то в историята. В края на краищата няма вечни неща. ;)

    Поздравления за статията, Антония Стефанова!
  • 20 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    А всъщност това трябваше да бъде остроумно, нали...
  • 21 Будала комунист

    1 1 Отговор
    Като знам Римската империя до къдее била ,сега жабарите спокойно може да анексират до дунава . С дребни болшевишки хитринки не мож накараш цял свят да ти уважава политиката ти за анексиране . Нека мерим с еднакъв АРШИН на всякъде и във всичко .
  • 22 Будала комунист

    2 1 Отговор
    Като знам Римската империя до къдее била ,сега жабарите спокойно може да анексират до дунава . С дребни болшевишки хитринки не мож накараш цял свят да ти уважава политиката ти за анексиране . Нека мерим с еднакъв АРШИН на всякъде и във всичко .
  • 23 Тъпия комуняга

    2 1 Отговор
    Като знам Римската империя до къдее била ,сега жабарите спокойно може да анексират до дунава . С дребни болшевишки хитринки не мож накараш цял свят да ти уважава политиката ти за анексиране . Нека мерим с еднакъв АРШИН на всякъде и във всичко .
  • 24 Димитър Димитров

    2 2 Отговор
    НАТО И България(магаре и космос),но все пак имаме прост президент що пък не прост народ, мързелив също така!Идиални сме за ЕВРО съюза и НАТО имаме също цигани завършили 8 клас след 20 години училищна служба пример е Коня с каруцата!Е с тея хора ще просперираме и издигнем в Евро ерархията!
  • 25 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    ново компексарско пропутиново изказване.на блокера му препоръчвам да се учи от европа и нато.дано българина стане адекаватен на колегите си вместо да бози с идеята да се въре ссср и да го прибере под крилото си.комплексарско е да искаш слаб алианс особено като си част от него и виждаш просперитета на страните дето пази.

    Коментиран от #26

  • 26 ЕС да ни храни НАТО да ни брани

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    На никой не му е до СССР. Даже руснаците не го искат. Но всъщност излиза, че по времето на комунизма(една зле приложена и сбъркана идеология) в България имаше армия и въоръжени сили, многократно превъзхождаща по численост днешната. Да, имаше нужда от много реформи, заради многото си косури, но за 12 години в НАТО какви самолети, бойни кораби, танкове или друга техника сме придобили/подобрили? Иска ми се да има прогрес, но го няма.

    Коментиран от #28

  • 27 Абсолютно

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "777":

    Изключително точно попадение и ми е много интересно защо никой не повдига този въпрос. А то какво се получава- ние сме в ЕС, а изпълняваме всички капризи на САЩ, защото сме в НАТО??? И изобщо за какво взаимодействие между ЕС и НАТО се говори периодично, ами нали НАТО - това е ЕС плюс САЩ и Канада. Да не забравяме и Турция, ама то както е тръгнало, може и тя да започне да командари ЕС от тази си позиция...
  • 28 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ЕС да ни храни НАТО да ни брани":

    и кво като имаше огромна за страната ни армия през соца?кво постигнахме с нея?през 1915 година достигаме до близо милионна армия на 6 милиона население и накрая търпим пълен крах ,не го ли разбрахте че не голямата армия ни е решението ,а голямата политика.за сравнение гърците нямат армия през целия 20 ти век ,но печелят всичките си воини без една ,удвояват територия и население и ни побеждават във всяка от воините дето водим едни срещу други.правят го точно с правилната си политика и подбор на съюзници!

    Коментиран от #29

  • 29 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Деске, в Гърция има едни такива организации които ако набарат продажни елементи като теб ги изчистват до трето коляно.

    Като имахме силна, добре въоражена армия с най модерното въоражение и самолети за времето си, никой и не си помисляше да дели и ограбва България. Имахме сто процентова сигурнос за мир и всички банки, рудодобивни и петролни и газови предприятия бяха Български. България не си разпродаваше дървесината и природните ресур си, а напротив добивахме такива по целия свят. В България имаше инвестиции от цял свят и всички се натискаха да инвестират тук. И американски инвестиции в Български предприятия и Британски и Германски и Руски. Сега продажниците се натискат да разпродават Българските и да привличат чужди фирми да използват евтин робски труд. Това може ли да влезе в малкото ти мозъче или е по лесно да пишеш простотии и да получиш за това награда от америка за българия. ПОЗОР.

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    ха,ха,ха,ха.....хо,хо,хо...страхотен пост.няма кво да добавя.... ,а има и марамота си хапваше шоколаааад!