Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 15:10 4 743 18

Говеда и катили

  • кеворк кеворкян
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Едва ли някой е вярвал, че Цецка Ц. ще си подаде оставката, след като театрално излъга по време на втория дебат с Радев. Хората отдавна са претръпнали от нахалството на нашите политици.

Те пък смятат, че ако не са нахални, нямат място в политиката. Въздържанието и скромността изглеждат не на място в днешната Политическа Секта.

***
Сега сме във ерата на Цецкиното хоро – понеже и мнозина други са се хванали на хорото на лъжата и тропкат ли, тропкат с краченца - политически дюстабанлии сладки.

***
Цецка заби един ръждив пирон направо в черепа си – и все едно, че нищо не е било. 
Но, забележете, с какъв аргумент няма да си подава оставката: понеже зад нея стояла парламентарната група на ГЕРБ?!  Всички ли там са толкова нахални и нечувствителни като Цецка?  Така излиза. А тя се срина катастрофално, излъга като циганска врачка и си приписа фалшиво минало.

***
Цецка се превърна в най-дебелото перде на Прехода. След нейното изпълнение никой вече няма да вярва на сълзите в политиката - макар че и сега те са посрещани с недоверие. 
Нещо повече: малцина ще вярват, че в България е имало истински антикомунизъм. 
Не му върви на българския антикомунизъм, и това си е. Обаче Цецка вече си заслужи мястото като примадона във водевила на притворния днешен български антикомунизъм, показа, какъв фалшив шансон са късните антикомунисти.

***
Народът не може да приема безкрайно количество лъжи – и изборните резултати го доказаха. Тягостното обаче е, че той е свикнал и преглъща големите лъжи, палят го дребните - сякаш е примирен, че ще си векува с Големите Лъжи, с Големите Шашми, с Големите Провали - всичко това гарнирано с Големи Лафове. 
Ако трябва да се направи един- единствен паметник на Прехода, то това трябва да е Паметник на Лъжата. 
Един гигантски среден пръст, насочен право в лицето на Клетия Народ.

***
Питаха Нинова, дали Цецка трябва да си подаде оставката. Тя се учуди видимо и отговори: „Не“. 
Всички политици свързват този въпрос с изборната й загуба – а не с лъжата, която навря в лицето на публиката. 
Лъжите отдавна не им правят впечатление, смятат ги за неизбежна част от политиката, като нейният чар дори, какво е да си политик и да не лъготиш.

***
Все пак, има един добър ефект от невнятното публично говорене – вече никой не му обръща внимание, дори не го чуват. 
Иначе целокупното население трябва да си направи масово сепуко.

***
Радев и Плевнелиев се срещнали и разговаряли на фона на картината на Златю Бояджиев „Стадо говеда“ – и репортерите веднага започнаха да се питат, дали има някаква скрита символика в този мизансцен. Дадоха и фрагмент от интервю на Жени Марчева, взето преди време от Плевнелиев, в който става дума за картината. Следва признание на човека, който пет години се правеше на президент /цитирам по сайта на Би Ти Ви/:

„Наскоро и с премиера Бойко Борисов седяхме тук и си казахме – добре де – това е народът – и кой го води, накъде го води, добре ли го води – в правилната посока ли го водим, тази картина има своя дълбок смисъл и аз вярвам, че българският народ е мъдър и той усеща, когато посоката е правилна и когато не е”.“

Чак се парализирах от наглостта на Народоведа – говедата са народа, а пък избранниците му, като Плевнелиев, са неговите пастири.

***
Схващате ли, какво ви казва този човечец: Народът е стадо говеда, а той е неговият пастир!!! 
Забравете всичко останало – стига ви само тази отровна фраза, за да сте наясно, какви типове ви „водят“, какво мислят за вас, как всъщност ви презират. Не е достатъчно само да ги разкарвате от време на време, при някакъв случаен проблясък.  А най-после да схванете, какво представляват някои от пастирите ви – какво има в мътните им мозъци, как, всъщност ви ненавиждат, въпреки че са долазили на гърбовете ви до властта.

***
Това са безподобни нахалници, след като си позволяват да се изразяват по подобен начин: Дай да видим, как ще оправим този народец, тези голтаци, тези говедца.  Непоносимо е това отношение, обаче щом не му обръщате внимание, не очаквайте нищо добро – не Радев, ами и самият Господ да довтаса в някой изтърбушен руски изтребител. Отчайваща работа: някой лъже – и сетне нахално се кипри от председателския стол на Парламента.

Друг – Плевнелиев – говори срамотии - и все едно, че нищо. Спете спокойно, „говеда“ – така ли ще се влачи Клета България?

***
Докато търпите и не обръщате внимание на подобни мерзости, нищо добро не ви чака. 
Мерзавците, ако щат да наврат Отечеството ни и в най-черната дупка, само да си затворят вонящите уста, да престанат да бълват глупости. Мукавени Змейове, които бълват глупости.

***
Онзи Танев, бившият министър на образование - нашето Кюри на бръщолевенето, казал, че „Борбата с корупцията буксува“ – а то от четвърт век насам буксува борбата с глупостта, до там я докарахме, че тя стана солта и пипера на политическото говорене.

***
А пък Стефан Данаилов все не може да се Збогува с някои свои особености.  Сега пък казал, че Радев е „катил“.  Нинова, свикай изпълнителното си бюро и издай окръжно, какви думи са позволени на Зтефан и какви не.  Репортерките, които налазиха Ламбо около изборите и победата на Радев, трябваше да го питат, ако Радев е катил, Плевнелиев-Говедарят какъв е.

***
Всеки път, когато човек се вслуша по-внимателно в онова, което дрънкат нашите политици, все едно преживява земетресение, като онова в Хаити.

 

Коментарът е публикуван на страницата на Кеворк Кеворкян във "Фейсбук".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 електорат

    9 1 Отговор
    Опит да цитирам Стефан Цанев:" Думите за зла участ, вече не значат нищо!" До тук я докарахме "Народе????"
  • 2 Н ХРУШЧОВ

    9 11 Отговор
    НА ТОЗИ МАЛКО ЛИ МУ ГЛЕДАХМЕ ЛИЗАНЕТО НА РУСКИ ЗАДНИЦИ ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО , ТА СЕГА ОТНОВО НИ ГО ПРОБУТВАТ ???

    Коментиран от #15

  • 3 Корумпирано и хазартно социалистче

    10 11 Отговор
    Кеворк да не се прави на много остър ум, щото вече 10-тина години не го бива в това !!
  • 4 ха ха

    9 5 Отговор
    Внимание гаварит ДС
  • 5 onq s konq

    4 8 Отговор
    Не знаех че С.данаилов е нарекъл Радев "КАТИЛ"?!Не че не е тъкъв,но проблемът е друг:КАК ИСКАТ ДОВЕРИЕТО НА НАРОДА ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ТИЯ БЕСЕПАРИ,СЛЕД КАТО СА РАЗКЪСВАНИ ВЪТРЕШНО ОТ ЖЕСТОКИ МЕЖДУАСОБИЦИ?!!
  • 6 ВИЖ ТУК

    3 2 Отговор
    https://frognews.bg/news_123409/Triumviratat-TSatsarov-Borisov-Peevski-%E2%80%93-zloto-e-tuk
  • 7 Ритник

    5 6 Отговор
    Този кой го бръсне ?
  • 8 Диди

    7 2 Отговор
    Прочетете ,,линка,,.Българите трябва да се вдигнат,иначе спасение от такива изроди няма.Преди да се плюе по адреза на ЕС,то българите трябва сами да се справят с техните политици-мошенници.
  • 9 Хитър Потър

    8 2 Отговор
    Я ,чиба...свине,солдафони ,галфони и всичката тая СДС,ДПС,БСП,ГЕРБЕРО-АМЕРИКАСКА.....Не може да достигнат умните мисли на Кеворкян...до вашите глави ...щото просто са ПРАЗНИ...За разлика от дебелите ви търбуси...Ама не се...скоро ще ви стане ясно какво прави СТАДОТО ...като побеснее...ЗА ВСЯКО ПРАСЕ ИДВА КОЛЕДА...!
  • 10 Хитър Потър

    4 3 Отговор
    Корекция:ГЕРБЕРО-АМЕРИКАСКА-Г.ЗОЛИЗЕЩА СГАН...И Не може да достигне до празните ви глави....
  • 11 Бай Миле

    6 0 Отговор
    Господа политици..БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА.....СЕДНЕТЕ И СЕ РАЗБЕРЕТЕ КАТО МЪЖЕ. ...АБЕ ИМА ЛИ МЪЖЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА....?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 goni

    1 2 Отговор
    Е! Кеворк е много добър, но се учудвам че не се е досетил че Стефан използва думата "Катил" по отношение на Радев в положителен смисъл! Би могъл да използва и "Томрук"!:) Разбира се има и много други звучни български думи, който биха предали точният смисъл, но Стефан все пак е само Актьор, а не филолог!:)
  • 14 чичо Пешо

    4 0 Отговор
    най-жалкото от всичко е, че тея приказки се отнасят, а и съм чел подобни писания, за цялата ни нова история. Кой бил русифил, кой русофоб, кой краде повече, кой на кой бил човек, взаимни обвинения и реваншизъм а никой не работи тая държава да има последователна и независима политика. Тъжна картинка сме.
  • 15 незнайко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Н ХРУШЧОВ":

    Може да е лизал руски задници както казвате, но всяка негова дума е самата истина. А това, че пак Русия ще ни спасява за трети път БЪДИ СИГУРЕН. Демокрацията в БЪЛГАРИЯ, не е това което сте желал предполагам!

    Коментиран от #16

  • 16 чин сум пън

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "незнайко":

    Да, 30 години чакане за супена Лада и още толкова за панелка, чакане по опашки за скапани салами и кренвирши, за мляко, ако ги има и режим на тока 2 на 2.
    Друго си е социализъма!
    Ако искаш соца хващай пътя за Северна Корея, там ще ти хареса.
  • 17 гост

    5 0 Отговор
    Браво Кеворк, виждам, че се опитваш да ги надвикаш с по грозни думи от техните, но те са такива тъпаци, че интелигентен човек, като теб бързо ще се умори. Дано хората разберат, какво искаш да им кажеш.
  • 18 Стефани

    0 3 Отговор
    Г-н Кеворкян, не очаквах от Вас такова ниво, жалко някога Ви харесвах, а сега сте нещо, като смешник. Моля Ви, не се излагате повече с такива писания-говеда, катили, пирони и т.н. Това ли е Вашето ниво?!