Last news in Fakti

28 Ноември, 2016 04:16 19 667 58

На кого ни оставяш, Генерале...

  • оставяш-
  • генерале-
  • кого-
  • бойко борисов
На кого ни оставяш, Генерале... - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пожарът на бунта в Харманли гореше, а Румен Радев заведе жена си на опера. По същото време Росен Плевнелиев откриваше бюст на Дякона във Военната академия, а после се прибра и наплюнчи молива, за да съчинява последното си новогодишно обръщение.

Пак тогава Методи Андреев буквално уби Фидел Кастро с разгромната си реч срещу комунизма в Народното събрание. Ден след лидера на кубинската революция ни напусна и дългогодишният водач на българските антифашисти Велко Вълканов. Но в онзи смутен ден народът очакваше своя спасител. И той се появи – даже два пъти за 24 часа отиде до сърцето на конфликта. Обикновеният мъж се мръщи, ако го накарат два пъти за ден да иде за хляб, но той го направи с Харманли.

Кой ли? Кой, ако не той. Под капчука на водните оръдия успокои настръхналите харманлийци, че положението е под контрол. Размирният лагер ставал от семеен тип, а за самостоятелните елементи се въвежда нещо като ергенски данък – ще ги настаняват в стари казарми и застави край граничната бразда. Да са се женили. Нека после някои разкрепостени обясняват, че не вярват в брака като институция. Какво мислят бабите от селата край оградата – никой не знае. Бързо можело да се организира пригаждането на изкорубените сгради за нормален живот. Даже се намерила законова форма – нещо, което заслужава особени адмирации.

Този специален момент, в който емоциите взеха връх, нямаше как да се стигне до ескалация на чувствата. Народът изтръпна озадачен. Оказа се, че най-видните му закрилници, Динко и Перата, имат коренно различно отношение към премиера. Бургазлията, който изкара месеци под домашен арест заради свинските опашки, го нападна с грозни хули, които ямболлията спираше с гърди. „Не се карайте“, успокои бащински родолюбците главният арбитър. Народът го изпрати с овации. Остана загадката, как допуснахме след длъжността му да стои странното и някак нелогично допълнение „в оставка“.

„Това е последният ми подарък за софиянци…“, заяви драматично и окончателно, като в турски сериал, Борисов при откриването на разширения участък от бул.“Черни връх“ в столицата. Но не вярвал, че хората помнят, каква козя пътека било там преди, пък и целият град бил едно село, докато не се явил той. Каквото било – било. Както би се изразил Валери Божинов, животът се дели на две – преди сега и после. Това, което предстои, е после. На първо време да се сформира служебен кабинет, а напролет – избори. Дано да са за добро, би казала съпругата на Али Ръза. През това време планът на Борисов изглежда включва създаване на тягостна атмосфера и посяване на мъчително усещане у населението, че е било несправедливо към него. Че нивото, на което е, не му позволява да проумее и оцени „видимите резултати“.

Дали насаждането на вина е печеливша стратегия, предстои да разберем. Че е особен подход – безспорно. Но кой би могъл да каже, ще бъде ли успешно. Та дори учените от БАН озадачиха всички, когато поискаха повече пари за наука в деня на оставката на кабинета. Те ли ще ни кажат? При социалистите положението е мамата си джаса. Това все пак го казва авторитет като Ламбо на партиен пленум. Така си я джасала, че на Позитано даже чакали дебелия, каквото и да означава това. Там по навик, каквото имат да решават, го правят на конгрес. Така осуетеха завръщането на Първанов след десетте години в президентството. Така се разделиха и с последните си лидери. Засега анонсират единствено сериозни кадрови промени в името на новите лица. Но всичко това – през февруари.

А сега иде седмица за връчване и върщане на мандати. Бившият конституционен съдия Георги Марков призова открито Борисов да преглътне честолюбието си и да вземе мандата, за да състави нов кабинет. От ГЕРБ категорично отхвърлят такава възможност, но ние знаем, че Марков е сред най-информираните люде у нас. Той единствен прогнозира, че „един фин и възпитан господин от чужбина“ ще бъде новият собственик на футболния „Левски“. Признаваме му, че позна. Позабравеният бизнесиграч Спас Русев взе акциите на „отбора на народа“. Друг въпрос е, дали ще остане фин и възпитан в реалността на родната футболна джунгла.

Но Бойко засега се опъва за мандата. Предпочита до пролетта него да жалеят земя и небо, звяр и природа, а най-вече електоратът, който да пее: На кого ни оставяш, Генерале…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 емо73канар

    89 41 Отговор
    Генерале, заминавай си и повече не се връщай.Вземи и кликата си със себе си.
  • 2 mediator37

    38 11 Отговор
    Добре! Малко на политическата сатира на Ботев ми прилича.
    Обаче, г-н Ганев, нали знаете особеностите на социалистическия за разлика от критическия реализъм (буржоазен стил в литературата). И двата критикуват недъзите на обществото, но социалистическият реализъм посочва изходът от ситуацията.
    А Вие, като социалистически възпитаник, не ни го посочвате. Критикувате, критикувате, иронично, саркастично, жлъчно, елегантно. Добре. Хареса ми много, даже се смях. Поздравления! Добро перо.
    Ами посочете изхода, де! Кой да ни управлява, че да цъфнем и вържем ? БСП и ДПС ли?

    Коментиран от #3

  • 3 Нещата са много прости

    31 9 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Хубаво расзъждаваш, ама нещата в България са ясни и прости - нямаме управници с нужните качества които да ин управляват а говеда имаме много И вълци И лисици И всякакви други диви животни, такаче ако не банкянското селянче горе на снимката, който е И пъдар, И чистач И пазач И логопед И допломат нещата отиват на лошо, няма материал който да става за управници
  • 4 Тиквоносител

    38 31 Отговор
    Че пооправи пътищата, оправи ги. Лошото е че, само това направи, а нашата икономика? Хайде сега хващай си торбето и по пътчето което си направил. На добър час.
  • 5 onq s konq

    46 38 Отговор
    Не съм ВангО,но от сега предвиждам как напролет ще пищите в хор че изборите са "фалшиви" защото бат Бойко ги печели УБЕДИТЕЛНО.И пак ще търсите "на Мая печатницата"...
  • 6 Гост

    22 9 Отговор
    Икономиката все пак е приватизирана , за да може правителството да я оправи, трябва Народното събрание да я национализира първо - тънък, но съществен момент, нали :-)
  • 7 Рачков

    6 2 Отговор
    Ай СтИгА ве
  • 8 Гоуст

    29 7 Отговор
    Генерала - Бойко ни оставя на Генерала - Радев
  • 9 БАЙ ГАН4О

    51 30 Отговор
    Бойко позакърпи тук там някоя и друга дупка по пътищата ,които построи комунизма.а с парите ,които открадна можеше да се преасвалтира половин България,така че,тия ги разправяйте на друг
  • 10 мишеловецояд

    14 16 Отговор
    Кои подяволите е Методи Андреев и за какво е тая статия изобщи.А тая измет в харманли няма ли да я махат.Чух някакъв маитап че щели да я местят по близо до турция. Та да има турция някав ресурс готови талибани на територията на България.Добре че е маитам и ги връщат в дупките откадето са изпълзяли.НЕ Е МАИТАП !! М..КА ТИ БОИКОООООО
  • 11 ТИКВОЧА

    39 23 Отговор
    КАКВО НАПРАВИ ТОЗИ ЧОВЕК ОСВЕН ДЕТО СТАНА МИЛИАРДЕР ЧЕТА И ВИЖДАМ КОЛКО АЛЯВ НАРОД СМЕ. КРИЗАТА НИ ЗАПОЧНА ТОЧНО ОТ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ГЕНЕРАЛ ПРОИЗВЕДЕН НАБЪРЗО ОТ АХМЕД ДОГАН КАКТО ПРОИЗВЕДОХА НАВРЕМЕТО БОГОМИЛ БОНЕВ АКО НЯКОЙ ОТ ВАС СИ СПОМНЯТ. Е ТОГАВА НЕ СИ ЗАДАВАИТЕ ВЪПРОСА ЗАЩО СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.
  • 12 десен

    13 24 Отговор
    И слепите виждат какво е направено от ГЕРБ. Вместо да повтарят какво са свършили, Тиквите трябва да насочат усилията си да разясняват, какво не е свършено от ГЕРБ и какво предстои да се свърши (съдебна реформа, реформа в администрацията и т.н.) , тогава със с сигурност ще спечелят изборите.
  • 13 азко

    22 17 Отговор
    Ай с...р с тоя Бойко ве,от ся ли зехте да му прайте пропаганда за изборите-платени медии...
  • 14 прост народ слаба държава

    30 6 Отговор
    ЧАО завинаги,
    Не ни трябват нови закони и нови дългове.
    Трябва ни власт да се грижи тези закони ,които вече си имаме да се спазват безприкословно и да не бъдат променяни поне 30-50 години,за да има ред,бизнес и доверие във власта.Народното събрание трябва да е в неплатен отпуск и ако се наложи спешно,да бъде свикано.
    Да се спре ,,обади се на приятел,, когато си нарушил закона,а да се изправиш пред съда и да си понесеш наказанието/първия път по меко,втория твърдо и ако пак правиш престъпления сурово наказание.
    Стига избори ,нови управници и кожодери-обслужват само партиите и ченгетата.
    ,,на нов началник и на младо прасе не се радвай,,/поговорка/
  • 15 Тодоров

    25 14 Отговор
    Ако Бойко беше яхнал и водното оръдие да усмирява имигрантите,
    може би щях да повярвам на тези високопарни слова. А че два пъти бил в Харманли, това си е чист PR. На кого ни оставяш Генерале.... - остави ни в наши ръце, ГЕНЕРАЛЕ, ние ще си изберем следващите.
  • 16 Пети

    19 12 Отговор
    СТИГА С ТИА ДРАМИ БЕ ЩМАТКИ ДОБРЕ ЧЕ ЕВРОС ЮЗА ДАВА ПАРИ ЧЕ СЕ ПРАВИ НЕЩО ИНАЧЕ АКО ОСТАНЕ НА БОИКО ОПАЗИЛ НИ ГОСПОД ОТИШАЛ В ХАРМАНЛИ НАЛИ СЛУША КАКА СИ МЕРКЕЛ НАЛИ МУ ДАВА ПАРИЧКИ ЗА БЕЖАНЦИ ЩЕ ХОДИ АМИ КВО ЩЕ ПРАИ ИНАЧЕ ЩЕ МУ ДЪРПАТ УШИЧКИТЕ
  • 17 Мършата

    29 36 Отговор
    Да благодарим на Бог, че си имаме Г-н Бойко Борисов ИСТИНСКИ ЛИДЕР и БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ, който прави макар често и сам нещо за България! Останалите са СМЕШНИЦИ и не могат да му кацнат на малкия пръст! САМО БОЙКО БОРИСОВ! САМО ПП ГЕРБ!!!

    Коментиран от #25

  • 18 Лупи

    37 17 Отговор
    За какви пътища говорите тука, след като дребния и средния бизнес тотално се предаде с малки изключения? Една София направиха долу горе, за сметка на цяла държава. А на каква цена се направиха тия неща някой пита ли? Значи аз ако си купя телевизор не е важно дали съм теглил заем за 500 лв или 5000 лв важното е че имам телевизор, така ли? Айде не на нас тия. Имало магистрали. Има да, но колко струват и с какво качество? Коя фирма ги прави? Да не се окаже че преди всяка обществена поръчка се създава точната фирма. Запомнете едно, не е важно нещо да се прави, а да се прави като хората т.е. по-добре без магистрала и без кредит вместо с некачествена магистрала и голям кредит изчезнал в нечий джобове. Ами КТБ, кой я обра? Ами БТК? Има наглостта след всички тия кражби да излиза и да говори колко бил направил. Абе аванкоолу, какво си направил бе? Изтегли 20 милиарда кредити даже от двете ти управления са 30 май, обрахте една банка за още 4 милиарда, натресохте ни "бежанци", приземихте ни авиацията, лизахте г.за на Ердоган, окрадахте БТК пак, искахте да надупчите земята за шистов газ (добре, че хората се вдигнаха), майка ми взима с 50% по-висока пенсия при 150% по-високи цени, сринахте футбола ни, окрупнихте бизнеса в ръцете на шиши(доган), затрихте тайните ни служби окончателно, обезличихте президентската институция и т.н. Ето това направихте!

    Коментиран от #19, #20, #22

  • 19 видовден

    20 14 Отговор

    До коментар #18 от "Лупи":

    Много точно казано, а тиквата е генерал колкото аз съм космонавт, абсолютен смешник, но и за него ще дойде Видовден, ако има поне малко акъл в тая куха тиква ще си набие шута нанякъде и да си харчи "спечелените" парици по време на "управлението" си, ама нема толкоз акъл, ще остане да се репчи тука и да се нагажда за власт и тва ще му бъде краят щото на хората тотално им е писнало от тоя, пък и на много влиятелни хора вече не е удобен
  • 20 гост

    16 9 Отговор

    До коментар #18 от "Лупи":

    Подкрепям изцяло написаното. Дано повече хора осъзнаят какво точно се случва и престанат да се връзват на сълзливите хленчения за липса на признателност за "грижите и подаръците", направени от бащицата за "неговия" народ!
  • 21 Дядо поп

    16 3 Отговор
    Браво Лупи,много добре казано.Аз пък да допълня за
    парите дадени на земеделците,дадени са,ама най-вече на
    едрите земевладелци,който могат да си позволят адвокати
    тълкуващи написаното със ситен шрифт.Освен това в
    момента в земеделието сред едрите има намеса и на перачи
    на пари,декларират огромни добиви от декар и по този
    начин си узаконяват мръсните пари.А това,че се намесва и
    мафията го усещат и дребните земеделци,големите оказват
    натиск,като в дивия запад да им вземат земята,без да дават
    по-големи аренди за ползване,просто идват и ти казват
    махай се тука ние сме силата и ако не се махнеш тежко ти.
    А това е само дребен щрих от картинката.
  • 22 Мършата

    22 19 Отговор

    До коментар #18 от "Лупи":

    Пътищата в страната са супер. Всичко направено от ПП ГЕРБ е направено като по образец. А давай да видим какво направиха преди ГЕРБ? Нищо! И какво ли ( не дай Бог) ще направят след ГЕРБ? Пак НИЩО! Та нали който нищо не прави той не греши! Сринали са ти футбола - ами Лудогорец? ГЕРБ не са ходили да молят беженците да идват! Популистите в Европарламента май бяха гласували "за" бежанците! Авиацията се приземи по простата причина, че самолетите са некачествени, ако бяхме купили европейски самолети нямаше да има проблеми, то е като и при колите - ауди, БМВ, Мерцедес-Бенц, Фолксваген - сядаш и караш, а има "марки" няма да цитирам - сядаш и ставаш да буташ! Чакай малко относно Ердоган! Не беше ли Бойко Борисов този който спря миграционото цунам отивайки да се разправя лично и при Меркел и при Ердоган?

    Коментиран от #24, #28

  • 23 чичо

    18 16 Отговор
    Ми ко ши праим ся! Да се омита час по-скоро тоя комуноиден мутро-милиционер и да прибира със себе си целия ГЕРБерастк рояк от нагли калинки! Никога, в своята съвременна история, България не е била подлагана на по-голямо унижение, а народът не е изпадал в по-тъпоумно заблуждение колкото през ерата на простотията и милиционерщината, символизирана от Боко и Цвъко!
  • 24 azazel

    18 15 Отговор

    До коментар #22 от "Мършата":

    Кое им е супер на пътищата направени от ББ, бре?! Докато стигнат до края и те вече са на дупки по половин метър от началото!!!
  • 25 Васичка Атанасова

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "Мършата":

    точно
  • 26 Тошибиян

    10 16 Отговор
    Тиквата е виновна за всичко от как управлява...как може Ердоган да извива ръце на европа а тиквата не?Ердоган е по силен политик и държавник от тиквата...толкова ли не можеше преди да влезнат талибаните да извие ръцете на европа и заплатата тука да стане близо до германската?пускаме талибаните да живеят тук но срещу едни 400 500млрд евро и икономиката да изригне заплатите да са поне минимални 800 евра пенсиите минималните 500 евро това е минимума или още нагоре
  • 27 DARABARA

    15 8 Отговор
    ЩЕ ЯДЕМЕ АСВАЛТ ПАК И ВИНЕТКИТЕ ЩЕ СТАНАТ 500ЛВ А ЗАПЛАТИТЕ 250ЛВ ЗА ПО ДОБРА ИКОНОМИКА ДА ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА ГЕНЕРАЛИТЕ С ИМОТИ ЗА ПО НЯКАКВИ СИ МИЛИОНИ ОСИГУРОВКИТЕ ЩЕ ДИГНЕМ ПРАГА ЗА 10Г НАЗАД ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ЩЕ НАПРАВИМ НА ЦИГАНИТЕ БЕЗПЛАТНИ ОПЕРАЦИИ И ТОК ЩЕ ДАДЕМ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ ЩЕ ПРЕМАХНЕМ МАЛКИТЕ БЪЛГАРСКИ МАГАЗИНЧЕТА ЩЕ ЗАКРИЕЕМ ЗА ДА ВЗЕМАТ ПОДКУПИ ОТ ЧУЖДИТЕ ВЕРИГИ С "ПРОМОЦИИТЕ" ЕЛ ЕНЕРГИЯ ЩЕ ВКАРВАМЕ И ЩЕ ЗАКРИЕМ ВСИЧКИ БГ ЦЕНТРАЛИ ЧЕЗ ЩЕ НАПРАВИ НОСЕНЕТО НА 220 ЛВ ТОК ПО МРЕЖАТА 100 ПРОЦЕНТА ПОВЕЧЕ ОТ ИЗРАЗХОДВАНОТО..............................................................................................................................................................................
  • 28 Ник

    12 12 Отговор

    До коментар #22 от "Мършата":

    Прав си ГЕРБ направи чудесни образци на пътища, които ги няма и в Африка! - Аз не помня по средата на шосе да има стълб!
    Освен да си играе да ремонтира Софийските шосета други пътища този не прави. И като имам предвид дълговете които ни натресе благодаря! - Да си ги вземе всичките!
    Икономиката не е била в такъв упадък от времето преди Иван Костов, но тогава имаше държавни активи за продажба.
    Не разбирам как приемаш нарастването на дълга от 9,4 млрд. на 26,7 към месец юни 2016. Как и кой ще ги връща?
    Колко тъп трябва да си за да не се притесняваш за кредитите взети от Борисов, а за толкова пари практически няма нищо! - 26,4 млрд. лева кредити! - Имаш ли идея, че ще ни отнеме 60 години да ги върнем?

    Коментиран от #34

  • 29 пешо от мала фуча

    17 9 Отговор
    значи,първо тоА е генерал,колкото аз съм адмирал!
    пояснявам:за да получи званието генерал един служащ,
    трябва първо ДА Е ЗАВЪРШИЛ генералщабна академия и
    второ когато е ДЕЙСТВАЩ,т.е. ОЩЕ СЛУЖИ,а не е цивилен!
    или аз като съм се уволнил отдавна никой НЕ МЕ НАРИЧА
    на званието ми от запаса!
    второ:това сборище на престъпници герП,не е никаква партия,
    а ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА,предимно от милиЦионери,никакви полицаи те винаги ще си останат такива,
    бивши и настоящи и 100% от тях са ДОНОСНИЦИ/не агенти/ на ДС!
    трето:никой от тази паплач никога не е работил,нищо не е създал
    през целия си живот до сега,а само е лапал народна пара с лъжи,
    клевети и популизъм,идеален пример за това е вожда им!е,тези
    около 30млд заем са за тяхни заплати и крадене чрез псевдотъргове
    и псевдообществени поръчки!примери хиляди и калпави пътища,
    калпаво саниране и т.н.!
    четвърто:защо си планираха и връчиха оставката на своя кабинет
    вече втори път!?много просто-да дойде един служебен техен кабинет,да замете и унищожи следите и документите от безкрай-
    ните им кражби и престъпления!
    пето:тази престъпна група владее методите на рекет и манипулиране
    на голям брой хора,най-вече с заплахи,смущаващи записи и
    подли доносници,инструменти както на долнити "полицийски"
    служители така и на "дейците" от престъпния свят!те държат
    силовите служители с компромати и разчитат на тяхната
    активна подкрепа,за връщане отново на власт!
    шесто:тези хора не ги интересува нищо друго о
  • 30 бой

    6 1 Отговор
    на бугарския народ не му требе цар а тояга
    здрава дряновица по врато на всеки кой надигне око
  • 31 с месии не става

    10 4 Отговор
    В началото беше бат Бойко. Дойде на власт за да оправи корупцията, шуробаджанащината и всичко което миришеше в тази държава. Народа му повярва. Понеже всичко беше абсурдно, реши да започне от пътищата, което не е чак толкова лошо. Но понеже се страхуваше от реформа в съдебната система, реши съдът, прокоратурата и службите да станат негови. На народа, това не му хареса и го нарече Боко тиквата. Но той продължи да строи по свой начин със свой правила, дори се опита да каже на народа кого да изберат за президент. На изборите харата решиха да му ударят един шамар за да се опомни. Ако шамарът не е подействал, на следващите избори ще получи ритник. Важно е на кого ни оставя, но още по важно е как ни оставя, отново с корупция, шуробаджанащина и един куп абсурди.
    След него ще дойдат изгладнелите червени хиени от които едвам се отървахме през 2009 г. прикрити зад новоизбрания генерал, който не знае на кой свят е в момента. Видя се, че със месии не става, трябва да се спрем с наказателните вотове на изборите и да погледнем постарите демокрации какво правят. Не си сменят често правителствата, но ги контролират непрекъснато с протести и референдуми.
  • 32 аз СЪМ

    11 1 Отговор
    добре де,а дайте идея кой да ни управлява като знаете толкоз?
  • 33 гост

    5 2 Отговор
    Кой, кой? бай Хой. Трябва само да си каже новия политически проект.
  • 34 Мършата

    8 5 Отговор

    До коментар #28 от "Ник":

    Трябва да знаеш, че ги е взел кредитите Бойко Борисов, защото на червените б....ци нямаше да ги дадът и да знаеш че всяка държава има кредити, спокойно не сме прецедент!

    Коментиран от #38

  • 35 Тодор

    6 2 Отговор
    Туй, за Генерала,някакъв майтап ли е?
  • 36 мунчо

    12 7 Отговор
    34-ти,какви червени пак те налазиха бе човек!
    бсп НЯМА НИЩО ОБЩО с червените,ЗАБРАВИ ГО!
    герб са МНООООГО по-червени и по състав като партийни
    секретари,още членове на бкп-шефа им още си пази
    членската книжка,а пък да не говорим за АПАШЛЪКА ИМ,
    в ПЪТИ ПОВЕЧЕ КРАДАТ от бсп!
    герп имат само една цел:ВЛАСТ,ВЛАСТ,ВЛАСТ,.......
    ЦЯЛАТА ВЛАСТ!нищо че го приписват на други!
    и ПРЕЯДОХА ОТ ВЛАСТ,затова получиха шамара,но не
    се отказват и ще получат и РИТНИКА!
    а колкото до това кой да дойде да управлява-
    в България има хиляди умни хора,които не са били
    в тази калпава политика правена от досегашните келеши
    цели 27 години,разни борисовци,първановци,станишевци,
    сидеровци и каракачановци и т.н.
    само им дайте шанс-изритайте всички партийки,движения
    и тем подобни и те ще се появят!

    Коментиран от #37

  • 37 брей,брей

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "мунчо":

    И те тия те хиляди умни хора ,никому неизвестни,никому познати като дойдат...??? ...Гладни,гладни...бедни като църковни мишки,голи като сиромашки х.. кво ше направят? Ще топнат опашчици в медеца,първом лекинко ,после по-длибочко...Пък като им се услади...ще требе и тях да ги гушиме...
  • 38 Ник

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мършата":

    Аз съм икономист, а ти какъв си?
    Да ли си по- наясно от мен по отношение на бюджета?

    Коментиран от #39

  • 39 Мършата

    2 6 Отговор

    До коментар #38 от "Ник":

    Аз съм средно статистическия българин, няма да си пиша трите имена и егенето, само прякора - Мършата, викат ми Мършата не защото съм мършав, а от мърша, леш, разлагащ се труп. Честно си го казвам - нищо НЕ разбирам от икономика. Не бива да се лъже, както лъжат КОМУНЯГИТЕ и най-важното АЗ СЪМ ДЕМОКРАТ!

    Коментиран от #43

  • 40 Гошето умното

    4 4 Отговор
    Супер прогностично...!!!!!!
    Не подценявайте Пожарникаря Бойко - няма алюзия с Митничаря Русо, щото нашия е от банкя, т. е. от Шопландия... О т страната на тъпаняря комунест Живков... При когото "стажува" години Борисов преди да бъде пуснат за мюре...
    "Последният комунист Минке ще умре в България...!" Е казал гениалния писател и отишъл в Белене да се "поправя"... Но това е истината щом се вярва на К.Рнелия и не налетялия се генерал тъпанар... Ех Пиночете, Пиночетееееееее...
  • 41 ввв

    6 2 Отговор
    Ако имаме работещи институции на държавата и всеки човек, който си получава парите от данъците ни си върши работата няма да има значение кой ще мин. председател - Бойко, Корнелия, Волен, иван петкан все ще е тая.
  • 42 Гого

    6 3 Отговор
    Истината лъсна, без генерали и прочие измислени политици....стига!!! Толкова ниско интелигентен и арогантен "лидер" само в България може да вирее. Колко глупави сме, колко страхливи? Докога?
  • 43 Ник

    5 4 Отговор

    До коментар #39 от "Мършата":

    В същност това искам да ти кажа! Борисов лъже и то повече от който и да е било, особено когато става въпрос за държавата!
    Образно казано следя всяко негова дума и я подлагам на проверка!
    Направи го безпристрастно и ще разбереш за какво говоря.
    А комунистите не са на власт от много години поради тази причина няма нужда да вадим отново вмирисаният им труп.

    Коментиран от #44

  • 44 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #43 от "Ник":

    "Случайно" да знаеш че "бившите" комунисти са били русофили СЪЩО КАТО ТЕБ,защото ПАРАТА Е ИДВАЛА ОТ РУСИЯ?"Случайно" отговорът ти да е "ДА,ама за пред хората-НЕ"?"Случайно" да си чувал че бившите комунисти почти ПОГОЛОВНО бяха избити от НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ СОЦИАЛИСТИ,чиито внуци понастоящем преименуваха БКП в БСП/БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ/?И пак искам да го чуя този твой отговор "ДА,ама за пред хората -НЕ" ама ПО ВИСОКО!!!И всички тия .../не бих нарекъл хора/...включително и себеси ...ТИ ГИ НАРИЧАШ "ВМИРИСАНИ ТРУПОВЕ"?Ей ти пепелника,посипи си главата с пепел и просто не издавай звук!

    Коментиран от #46, #53

  • 45 плъхчо

    7 8 Отговор
    БОКО е мъж на място, макар да няма перфектни, за такива, като вас БОКО е кралят слънце. На бялото черно не може... Айде яжте ми задните части сега няма проблем и без тва плюенето си основен олиимписки спорт на българина.
  • 46 на коня под опашката

    7 4 Отговор

    До коментар #44 от "onq s konq":

    Случайно да знаеш, че Тиквун също е бил комунист? Ти си привърженик на партиец, значи и ти си такъв- недорасъл член...на партията майка!
  • 47 Един

    7 2 Отговор
    Стига ни занимавайте с този празнодумец и лаладжия Борисов. Не виждам какво е направил,освен че България не е държава ,а разграден двор. Веднъж се излъгах ,при първият мандат да гласувам за ГЕРБ и после се чудех как съм бил толкова заблуден. Но голяма част от народа все още си живее със заблудата. Въпрос на интелект!!
  • 48 Габриел

    8 2 Отговор
    Абе вие нормални ли сте, не виждате ли, че това е милване, от страна на тъпата тиква-Бойко Борисов.Какво видяхме, от неговото правителство, пътища,магистрали и нищо повече.Айде опомнете се.
  • 49 Бай хой

    6 3 Отговор
    Комуниста бойко борисов е прав само в едно, че простите като него го харесват. Какво толкова има да им обръщате внимание. Хората си избиват комплекса че и прост простак може да е начело на държавата и няма нищо лошо че и те са прости простаци.

    Дори и да не беше педофил, убиец, интимен партньор на общински кметове от мъжки пол, селски футболист, дори и да не беше крал, изнасял зад граница и подпомагал терористи, дори да беше построил една райска градина от България и магистралите да беше направил от чисто злато какво значение има всичко това като по негова вина Българите са с най високата смъртност в света след ЛЕСОТО. Името му ще се запомни като бойко Българоубиеца.

    И това същество има наглостта да настанява джахидисти на мястото на прокудените от него Българи.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Грую

    3 2 Отговор
    И аз не разбирам защо начело на всички институции успяват да застанат хора, които искат да гледат всичко някак си отгоре и заплашително да размахват пръст на тези, които не гласуват за тях. По убеждение съм атеист, но то се затвърди, когато в деня, в който избраха новия патриарх след кончината на дядо Максим имаше някакво църковно мероприятие в Александър Невски по случая, а само на метри оттам имаше протести около Народното събрание. Аз очаквах новият патриарх да отиде при народа, но не отиде! Остана си там на църковното мероприятие, гледайки протестите от висотата на църковния храм. После не отидоха и на хилядолетния събор въпреки поканата, но това все пак са църковни работи - не ги разбирам. Намирам обаче удивителна еднаквост в отношението към народа на духовните и политическите водачи. В този смисъл смятам, че ние отдавна сме осиротели и никой на никого не ни оставя, ами ние наблюдаваме отдолу как едни чичковци горе от висотата на постовете и кабинетите си подхвърлят едни горещи картофи и изпадаме в състоянието, за което имаме най-голям талант , а именно сеирджийството.
  • 52 ще перкате на каменна сол

    1 8 Отговор
    -Проблема на България са комунистите унищожиха я за има няма 70-75години и във всички партии има комунета 2-3-4-5-ни агенти те не знаят вече какви са но си пратиха вероломните комунисти децата и внуците в америка англия и европа а дъртите пергиши и бабички със червени килоти останаха тук за да безчинстват както башибозук не е унищожавал страната за жълти копейки продават род родина държава народ майка си и баща си и всичко само парите им да са във швейцарски австрийски луксембургски и лихтенщайнски банки....умрат за долари швейцарски франкове и евро даже дават и дупе за тях-И руснаците казват на това сволоч сквернье или на български език сган и сбирщина от селски крадливи комунисти те такива са се родили като такива живеят и като такива ще умрат и затова на българският народ който се оказа от овчи главички ще кажа че няма да имате пари за сол дори каменна която я лижат овцете и другият добитък....Да ви е честит новият селски генерал льотчик но пчолка и пари да търсите за всичко от него-нали ви обеща 300лв.пенсия...?-Аз пък ви обещавам по-един чисто нов мерседес за всеки да си го карате със кеф по-магистралите и направо гласувайте за мен да закрия държавата и да я кръстиме задунайска-губерня със привкус на анадолски манталитет от овчи главички!!!!п.с.-И помнете и думата след 20-години тук ще има само наркомани пенсионери цигани и турци-държава не!-И Батте Бойко никога повече като дойдеш на власт не прави селски комунета за генерали това да ти е като обица н
  • 53 Ник

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "onq s konq":

    Ей младеж не ти увря главата,
    Видно, е за пореден път, че нямаш никакъв опит! Ти не си назначавал, управлявал и уволнявал хора. Ако имаше такъв опит този разговор нямаше да го водим.
    Оценката драги, се прави за текущата работа, а не за работата на човек отдавна излязъл от системата. В политиката е същата ситуацията. Прави се оценка на текущото управление, не на хора които вече не са в системата- те вече не играят.
    Борисов е типичния пример за калпав работник! Ти му се караш за работата, а той се оправдава с работата на някой който си уволнил! НЕЛЕПО Е!
    Не за пръв път ти давам съвет да слушаш и да внимаваш какво казват големите.

    Коментиран от #54

  • 54 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #53 от "Ник":

    Ха!Във голяма грешка си че не съм назначавал и уволнявал хора-доста наематели на имотите ми смених докато намеря истинските "отличници" и в момента ми се отчитат на "6":) Но по темата-оценявам напъните ти да ме убедиш че русофилството не е наследствена черта и възниква спонтанно и "от въздуха",ама не се напъвай толкова,че ше се сдобиеш накрая с някоя херния!Между другото ЗА КАКЪВ СЕ МИСЛИШ ,ЧЕ ДА ДАВАШ ПРЕЦЕНКА НА БОРИСОВ "КАЛПАВ РАБОТНИК"?А колко трябва да му е крив мозъка на човек като тебе че да си въобразява,че МОЖЕ ДА СЕ КАРА НА ББ,А ПОСЛЕДНИЯТ ДА МУ СЕ ОПРАВДАВА/!!!/...Досаден си чичка,досаден и безинтересен,заслужаващ напълно хала си.

    Коментиран от #55, #56

  • 55 Ник

    5 0 Отговор

    До коментар #54 от "onq s konq":

    Идеите, които ти идват докато броиш мухите, не се приемат за професионален опит!
    Ако ти не правиш разлика между търсене на наемател и управление на работници ...
    - Кой да те вземе на сериозно?
  • 56 на коня под опашката

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "onq s konq":

    Я ни разкажи сега по-подробно как уволняваш наематели?

    Коментиран от #57

  • 57 Ник

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "на коня под опашката":

    Не може!
    - Това изисква опит, задълбочени познания и най- вече талант! :-))
  • 58 кроко

    1 0 Отговор
    Като чета коментарите на някои безмозъчни същества направо се отчайвам. Освен бай хой да е прав в предположението си че прости типове харесват тиквата за да се успокоят че и от тях става нещо. А всъщност стават само за да лъжат и грабят.

    Бил мъж тиквата. Затова ли слугува на ердоган и екстрадира за турция всеки, който му посочат? Много бил направи: да за себе си! Много се е накрал. Но и още иска да краде. От алчност ни пълни с джангали за да може да взима за тях още пари от ЕС и да има още за крадене. Самолетите не лете щото били руски - ами да беше купил тиквата американски, кво направи с тия милиарди, дето ги тегли? Това е доста важен въпрос, защото все някой трябва да ги връща, а без икономика и монополи, стиснали всеки за гушата, не става работата. Лошото е че такива като мършата ще се изнижат до няколко години и ще викат пак шкомунистите са виновни”. Защо ни е въобще премиер, мин. съвет и парламент при това положение. Нямало фа има кой фа ни управлява. Айде бе, след тиквата и потоп. Айде да се махне да видим как ще стане! Както каза някой по-долу стига да има работеща седебна и изпълнителна власт, няма много значение кой ще е премиер.