Last news in Fakti

7 Август, 2017 08:10 1 915 2

Нено Димов по стъпките на Петър Москов

  • нено димов-
  • бойко борисов-
  • петър москов-
  • дежавю-
  • натура 2000
Нено Димов по стъпките на Петър Москов - 1
Снимка: МОСВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Класиката е пълна. Отново имаме лош вестоносец - екоминистър Нено Димов. Имаме гневна тълпа, обуздавана от полицията, дори с цената на няколко разбити носове. Тук е и обичайният спасител – главният мениджър по управление и експресно разрешаване на кризи, министър-председателят Бойко Борисов. Налице са и обичайните заподозрени за възникналия проблем – Тройната коалиция, Станишев и дори служебният кабинет на БСП. Дали последният беше на БСП е сложна тема, след като бе назначен от президента Радев, а според Борисов той не е от БСП, защото ГЕРБ не бил загубил от тях. Ела ме ритни, както се изразяват в научните среди.

Но, да не губим време с взаимоизключващи се съждения, които са обичаен спътник по високите етажи. След заложената от Джевдет Чакъров през все по-далечната 2006 г. бомба, както нарече проблема със земите в „Натура 2000“ министър Димов, Борисов подкарва трети мандат или има-няма 7 години на власт. Какво е свършено по обезвреждането на тази бомба не стана ясно. Сапьорите ли бяха калпави или управляващите се правеха, че не чуват цъкането на часовниковия механизъм. Но да се твърди, че са поставени пред свършен факт е твърде пресилено. Няма нещо, което да не може да се ревизира. Стига да се изложат обосновани аргументи и да не се пилее време. Но при модел на управление ден да мине, друг да дойде, такъв вариант е немислим.

Какво да кажем за станалия печален образ на екоминистър Нено Димов. Заповедта, с която качи кръвното на хората в Балчик, Каварна и Шабла, скоропостижно бе обявена за нищожна от "главния мениджър". „Доброто“ спечели битката и тръгна на война с несправедливото „зло“. Ще се борим за всеки двор и нива. Как звучи само, а?! Почти като в Сталинград. Както прогнозирахме, в лицето на Димов Борисов си намери нов гръмоотвод, който да поема напрежението, породено от тежките проблеми в бранша. С покъртително подобен кастинг, както стана с Петър Москов, подсъдим днес за безумната афера с ваксините и станал за смях с опита да въведе пръстови отпечатъци в болниците. Или пък с Николай Ненчев, който също се оплете в полите на Темида и упорито твърди, че не знае какво става.

Всички споменати дойдоха при Борисов от десните среди, легитимирайки управлението му като такова. Слагаш в най-тежките сфери "външни лица" и в даден момент си измиваш ръцете с тях. Москов и Димов бяха и открити хулители на Борисов преди да попаднат в плен на харизмата му. Само те да бяха, де. Димов изненада всички, като се приземи в кабинета след полет от Института за дясна политика чрез квотата на патриотите. Виртуозен „маньовър“.

Усетихте ли дежавю? Според някои теории, това състояние говори за психически проблеми. Спокойно, нямаме повод за тревога. Този мач наистина сме го гледали няколко пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DND

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: А когато застрояваха с голф игрища и набиваха перките, защо не протестираха ?
    Когато Бойко Борисов откриваше голф игрище "Тракийски скали" на Калиакра, собственост на Красимир Гергов, тогава защо не протестираха ?
    Сега и да протестират, голф игрището няма да го махнат и те, и ние, всички, ще плащаме глобите от Европа.
    Искаме европейски пари, но не искаме европейски правила.

    А без правила, това е положението - олигарх олигарха око не вади !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.