Last news in Fakti

11 Ноември, 2017 22:35 4 790 24

Ромите и въздухът на България

  • софия-
  • въздух-
  • роми-
  • замърсяване

Нито е възможно да им забраниш да се топлят и да ги оставиш да измрат от студ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Състоянието на въздуха в София и Пловдив повдига труден за решаване и неудобен за споделяне въпрос. Тежък източник на замърсяване, многократно над допустимите норми, е отоплението в ромските махали.

Това пише в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

Погледнете данните от сензори в близост до Факултета, кв. Христо Ботев или Столипиново и ще се убедите. Какво е решението? Смисъл да хулим ромите няма.

Нито е възможно да им забраниш да се топлят и да ги оставиш да измрат от студ. Състоянието на въздуха показва ясно колко сме свързани. Мизерното състояние на ромските къщи води до смърт сред всички.

Подобряването на стандарта на живот в ромските махали ще даде здраве и живот на всички жители на София и Пловдив. Вместо да полагаме огромни усилия за това как да забраним каруците, защото ще ни изложат пред чужденците от Председателството, по-добре да си зададем въпроса - как да подобрим живота на ромското семейство, за да живеем всички по-добре и повече.

Ще е крайно несправедливо да обвиним само ромските махали за ужасното състояние на въздуха, но те са един от проблемите. С градоустройство на гетата - дали под формата на ромски махали, молове, небостъргачи или микро комплекси от затворен тип - проблемът няма да се реши.

Столицата на европейското председателството и европейската столицата на културата се нуждаят от политика на солидарност, не от градене на села на Потьомкин. Състоянието на въздуха ясно показва тази необходимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    107 1 Отговор
    Ко рече, ние да мислим как да подобрим живота на Циганите ?!?! Според мен трябва да мислим как да се отървем от тях. Те и сега ни крадат достатъчно. Според мен трябва да отидат всички на запад вместо Арабите и африканците дето си ги внасят западняците. Това е решението. Аз лично не смятам че трябва да се занимаваме повече с тях.
  • 2 ЯКО

    99 2 Отговор
    В този живот никой не е длъжен на никого. Племе (цигани) не искащи да се интегрират да работят да си плащат сметките и да живеят нормално, не трябва да им се предлага помощ.
    Точат държавата с по 5 деца, не ходят на училище, парите давани им за помощи се изпушват и изпиват. Нямат желание за подобряване на собствения си жизнен статут. Точно села някъде извън големите градове трябва да поемат м...лите с постоянна охрана и никакво мърдане от там, докато не станат хора.
    Има и изключение от расата Копанари, Евала на тях, учат, бачкат, нормални хора са, но са едни 5% от цялото цигански население на България. Колкото повече им се помага толкова повече ти захапват ръката и си мислят, че хората, държавата са им длъжни, да им дават всичко! НИКЪДЕ ГО НЯМА ТОВА ПО СВЕТА ! Само ние тука си ги дондуркаме и ги галим, а ти ни нападат, бият ни, колят ни, ограбват нас и близките ни, крадат и експлоатират държавата!
  • 3 Илиян

    102 1 Отговор
    Ама разбира се!!!!!!!!!!Санирайте им къщите,оправете им инфраструктурата,опростете им сметките...........за данакоплатците е удоволствие да плащат за всичко това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 dynamo

    95 2 Отговор
    Авторът Юлиян Попов да си ги вземе вкъщи! Мерзавец! Ще пише, едва ли не с умиление за тази паплач. Платен предател!
  • 5 Брат ми

    47 0 Отговор
    Welcome to Auschwitz :)

    Коментиран от #22

  • 6 Wtf

    47 0 Отговор
    Е какво, ТЕЦ ли да им докараме до незаконните постройки и да им го плащаме, щото не е политически коректно да ги изгоним от столицата???
  • 7 Wtf

    19 1 Отговор
    Е какво, ТЕЦ ли да им докараме до незаконните постройки и да им го плащаме, щото не е политически коректно да ги изгоним от столицата???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 герберасите на власта

    39 0 Отговор
    Лошото е че всеки ден ни промиват мозъците да им плащаме"масрафите" току виж утре ни помолили да се изнесем от жилищата си само и само те да са добре.
  • 10 Колю

    41 0 Отговор
    Не спряхте да "помагате" на кърлежи. А за тези които работят само глоби,санкции ,данъци и третия пръст от където и да ги броиш . Може да се чекнат на баварци и да живеят в незаконни махали в три етажни къщи ,а не могат да платят нищо друго . Първо започнете с това от къде имат пари да се напиват ,да карат коли и да строят къщите си след като са безработни и нямат средства / 20 лв/ за здравна вноска примерно. Краят на света за българите ще настъпи след още едно поколение или най-много две на циганите. Т.е. след до 30 години.
  • 11 Костов

    23 0 Отговор
    Не на изток ги пратете Азия е огромна от кафето дошли там отилли ужасни. Индия и Бангладеш
  • 12 Справедлив

    24 0 Отговор
    Унищожаването на Българите в пълна сила продължава..Чака ни светло бъдеще-либералният модел със евро-ценностите ни унищожава бавно и сигурно.А предатели които ще ни промиват мозъци ще има и занапред-нали за това са тези НПО-та...
  • 13 Ироничен

    32 0 Отговор
    Браво, "Факти"!
    Тъкмо бяхте започноли да наричате канцери тези, които живеят на чужд гръб и пак обърнахте палачинката.
    Аз трябва да си сменя 12-годишния дизел, защото много цапам, но вече отговарям и за екологичното отопление на някоя незаконна колиба, където пак от моята работа се издържат няколко чавета.
    Машалла!
    А вместо да им наливате пари, защо не ги накарате да си ги изработят?
  • 14 Дебили сте

    17 1 Отговор
    паметник за великия Тодор Живков.
  • 15 ЕМИ

    17 1 Отговор
    А бе и ми говорите за 10 ноември. Какъв светъл празник бил, каква победа, какво чудо от какво сме се отървали. Гледам ги онзи ден всички "телевизии" 10 та 10. Държавата е в кома,много тежка кома, а хората са под хипноза ама много тежка. ... поета беше написал : пиянството на един народ, но може би някой поет е време да напише : ТРАГЕДИЯТА НА ЕДИН НАРОД.
  • 16 ник

    19 0 Отговор
    решението е просто, да се спази закона и всички незаконни постройки да се бутнат и да се бутат постоянно
  • 17 Ганьо Говнарев Говньо

    9 2 Отговор
    Аз мисля, че държавата трябва да осигури безплатен ток на циганите! Защо да изнасяме ток, до де можем да греем цигански гъ..ве!?!?
  • 18 Гоуст

    17 0 Отговор
    Как не те е срам да пишеш такава статия.Продажник.Що не дойдат м-те да подобрят моя начин на живот.
  • 19 Кольо кварталния

    17 0 Отговор
    Предлагам с дружни усилия да се газифицират махалите с последната надежда да се случи Големия взрив и де се свърши
  • 20 един

    15 0 Отговор
    като хванеш въшки или тения, не се мъчиш да подобриш техния живот, а мислиш как да се отървеш от тях най-бързо и безболезнено. Затова е нужен да се роди един ХИТЛЕР и проблема ще се реши. Всичко друго води до тежки и нелечими болестни състояния на обществото ни.
  • 21 направо се подиграха с нас

    20 0 Отговор
    ЮЛИАНЕ, продажнико, колко ти платиха да напишеш тези простотии, и как сега гледаш семейството си в очите ? Или може би като похарчиш парите ще ти стане по-хубаво? Не те е срам!
  • 22 Гост

    1 8 Отговор

    До коментар #5 от "Брат ми":

    Пич, за подобрн коментар в истинска държава ще лежиш поне няколко месеца.

    Коментиран от #24

  • 23 Пазарен Либерализатор

    6 2 Отговор
    Народът на Рим се грее на кюмбета, като в тях изгаря всичко, което може да гори. С екологичен конски впряг римляните събират автомобилни гуми, които с флекс режат до необходимия за кюмбето размер, резултата е нажежена до червено печка и черен пушек за бялото братство. Решението на проблема е римското население да се грее безплатно на ток.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.